fredag 30 oktober 2009

Lite inköp och recept.......

Hej alla goa bloggisar. Idag är det en härlig dag, solen strålar så underbart. Får sätta mig på altan med en kopp kaffe och njuta av solen en stund. Veckan har varit lite jobbig, min bror ligger på lass i Gävle sedan i fredags och har varit jättedålig, men är på bättringsvägen nu. Han och mina föräldrar skulle komma hit och förskottsfira min födelsedag på söndag (fyller på onsdag den 4:e) men de får komma senare. Mina barn och barnbarn kommer som räknat så vi får göra det bästa av situationen ändå. Var i väg till Fullerö handel med svägerskan och shoppade lite. Finns så mycket fint där skulle bara behöva en större plånbok hihihi, men lite blev det i alla fall.
Denna vackra prydnadspumpa fick jag av en god vän i Uppsala för några veckor sedan. Han pryder våran altan nu. Har inte köpt några riktiga i år för att dekorera med, får göra det till nästa år.
Dessa två vackra glasprismor av hjärtan från SIA köpte jag på Fullerö handel. Tänkte sätta röda band på dem till jul och hänga dessa i vårat köksfönster.

Här hängde jag upp dem mot fönstret så man ser de bättre.........



köpte även dessa två vackra flaskor som jag tänkte hälla i torkade lavendel blommor och torkade rosknoppar.........



flaskan är så vacker..............










här har jag hält i torkade lavendel och rosknoppar och satt på vita spetsband och ställt dem på hyllan i vårat badrum..........




Så här ser Mandelkakorna som jag bakade ut:
Mördeg: 150 gr smör elller margarin, 3 msk socker, 1/2 ägg,
3 1/2 dl vetemjöl.

Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen och låt den vila en stund.
Kavla ut mördegen tunt och ta ut ca 25 runda kakor med mått ca 8 cm i diameter och
lägg dem på plåten med smörpapper på.

MANDELMASSA: 200gr mandelmassa, 1 äggvita.
Riv mandelmassan på rivjärn och rör ut den med äggvitan till en slät smet och spritsa en kant runt kakorna.
FYLLNING: aprikosmarmelad
Ta och klicka ut en klick marmelad på varje kaka
Grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills kakorna fått lite färg.

När kakorna svalnat lite så delar man dem i halvmånar och doppar kanterna i
smält choklad och låt dem sedan svalna på bakplåtspapperet.


Dessa kakor kommer ni bara att älska om ni gör dem........





Kakorna smakar som riktiga konditorikakor kan jag lova och roliga är de att göra.........



Ska nu idag även göra Marshmallowskakor med kokos och branflakes och recept på
dessa kommer senare.


Tack alla för era goa kommentare.
Vill önska Er alla en riktigt härlig allahelgon helg.


måndag 26 oktober 2009

Vackra höstfärger och inredningsbutik....

God morgon alla goa vänner. Helgen är över igen och en ny vecka har startat. Är dimma och regnet lurar runt knuten. Hoppas ni alla haft en skön helg, och hur många var det som missade tiden i söndags, jo jag i alla fall. Visste att man skulle ställa om klockan, men när jag vaknade i söndags morse vid halv åtta gick jag upp och duschade och knäppte på datorn, och vad upptäckte jag då, jo....jag hade gått upp halv sju...och då slog det mig att klockan skulle ha ställts om i lördags innan jag la mig, brukar alltid göra det men missade det den här gången.

Har varit ganska lungt i helgen....var hemma i lördags och gick igenom lite vinterkläder och började med lite storstädning. I söndags var vi till svärföräldrarna och hälsade på. Nu i veckan skall jag ta och baka lite eftersom jag kommer att ha främmande i slutet av veckan. Hittade ett recept på en kaka som är gjord av mördeg och sedan spritsar man mandelmassa runt om och klickar i lite aprikosmarmelad i mitten och grädda dem. Sedan delar man kakan i två delar och doppar man dem med snittytan i choklad. Låter detta inte gott. Ni kommer sedan att få se kakan när jag gjort detta samt få receptet.

Var ute tidigt i morse och fotade våran häck som jag inte har namnet på men det lyser så vacker i sin röda färg.

Man ser på bilden att det är dimma ..........

visst är det en vacker röd färg



här har vi lagt över grönt nät över dammen så att inte en massa löv faller i dammen.....





det ser så tomt och tråkigt ut nu på altanen vid den här tiden på året.......


Hittade lite vackra julsaker hos stilero
Underbar flaskhållare till glöggen i jul. Ljuvlig vitmålad trälåda med handtag och texten Glögg för plats av två flaskor. Mått 10x19 cm.
Pris 99,-





Söt skylt i trådslöjd med texten Merry Christmas skrivet i mitten i härlig skrivstil.
Mått H 16 B 17 cm.
Pris: 75,-



Ha vunnit ett pris hos Sari i hennes tävling, som jag kommer att visa senare.

Ha de gott alla goa vänner, nu skall jag titta in till er och se vad ni har haft för er under helgen.


fredag 23 oktober 2009

Stickning på gång......

Hej alla goa bloggvänner. Nu är det fredag igen och helgen är här igen, så skönt. Vädret är grått och trist och blåsigt, så det blir lite arbete inne som behövs göras. Tiden går så fort nu och jag kan inte förstå att det bara är 2 månader kvar till jul. Har i alla fall köpt 3 julklappar till barnbarnen. När vi åkter till Sthlm den 7 nov skall jag hinna med att gå i affärer och se o man hittar några julklappar, så man slipper handla dessa i sista stund som man nästa alltid gör?Hur gör ni, är ni tidiga med julklappsköp eller brukar ni handla de sista dagarna? Brukar även göra glögg till jul som är väldigt uppskattat och har en smak av citrus. Kommer att lägga in receptet lite senare.

I onsdags fick jag mitt paket på posten från Gunnebogarn där jag beställt garn och mönster till mössa och halsduk som jag har börjat sticka på. Så roligt det var att börja sticka igen efter alla år. Tack Paula som frestade mej med detta mönster som jag blev så förtjust i och var så roligt mönster att sticka. Du har väl redan hunnit sticka klart redan????Skall sedan sticka raggsockor åt familjen, de blir mycket varmare när man stickar själv än de man köper tycker jag.






Den sista bilden blev lite suddig ser jag men jag hoppas ni ser ändå hur mönstret ser ut.


Tusen tack alla goa vänner för era underbara kommentarer, och har försökt kommentera hos er alla, men hos vissa har jag inte kommit åt kommentarsrutan....så tråkigt, men jag gör ett nytt försök, glömmer er inte.
Önskar er alla en underbar helg.



tisdag 20 oktober 2009

Maison de Florette hängare och limpbak......

Hej alla goa bloggvänner. Hoppas ni alla haft en skön helg. Synd bara att helgerna går så snabbt, när man har trevligt. Förkylningen har inte brytit ut riktigt, har ont i halsen på mornar och kvällar, och känner mig hängig, men mer blir det inte. Får gå till apoteket och köpa något stärkande så man "motar Olle i grind".
I lördags var vi till Surahammar och firade mitt barnbarn Neo som fyllde 5 år förra veckan, och han blev så glad för alla presenter han fick av alla. Kul när man ser ögonen tindra av lycka. Innan vi åkte till dem så var vi i Västerås och åkte till Hälla och tittade in på Riise Möbler, och där hittade vi äntligen en soffgrupp som föll oss i smaken. Har letat nästa hela det här året utan att känna att det var något som kändes bra. Soffan som vi hittade är en Italiensk soffa som heter Quattro och är i 3+2+ fåtölj med fotstöd, och är i ljust beige skinn, men väntetiden är lång, hela 3 månader får vi vänta.....men har vi väntat nästan hela det här året så kan man vänta några månader till. Nu är det bara bord och matta som behövs till rummet.....så nu blir det nytt letande, men det är kul att förnya sig efter alla år.

I söndags var vi till svärfar och firade hans 80-års dag med alla syskon och barnbarn och hade jättetrevligt. Men man äter alldeles för mycket på kalas och när det är kalas två dagar efter varann är inte bra. Skulle behöva äta soppa i 2 veckor nu känns det, men nu är det kallt och man behöver lite extra kilo hihihi.

Igår var jag till Uppsala och köpte mej ett par nya svarta stövlar, vi skall åka bort om 2 veckor till Stockholm och se After Dark på Tyrol och bo över på hotell (min födelsedagspresent av min älskling) så jag kände att jag ville ha nya stövlar tills dess. På eftermiddagen tog jag och gjorde en limpdeg som är så lätt och som kommer recept på i slutet av inlägget. Idag blir det att tvätta en maskin och gå runt med snabeldraken...blir ganska mycket skräp när man eldar med ved...men det är ju en mysig värmekälla.

Den här plåtskyltshängaren köpte jag igår när jag var i Uppsala på ÖB för endast 35,-, de hade även väggklocka i samma mönster.

Här ser ni mina limpor som jag bakade blir 3 st av denna sats. Behöver inte jäsas utan smeten klickas ut i smörade och bröade limpformar direkt.

1 l filmjölk
4 dl ljus sirap
2 msk anis
2 msk fänkål
4 tsk birkarbonat
2 tsk bakpulver
1,2 kg rågsikt
Blanda alla ingredienser i en degblandare och häll smeten/degen i limpformarna.
Grädda limporna i 150 gr i 2 timmar i nedre delen av ugnen.

Ha de så gott alla goa vänner och ha en fortsatt trevlig vecka!


fredag 16 oktober 2009

ulligga fårskinnshjärtan och romantiska ting.....

Hej alla goa vänner så här på fredagsmorronen.

Känner mej lite seg och trött idag. Har en förkylning i kroppen som inte vill bryta ut, får hoppas den går tillbaka. Inte konstigt att man blir sjuk nu när det är kallt ena dagen och nästa dag är det regn eller sol. Igår tog jag bussen till Uppsala efter att sotaren varit här och skräpat ner. Var och shoppade lite presenter till Neo mitt barnbarn som vi skall uppvakta i morron. Har köpt overall, jeans, tröja, strumpor och kallingar åt honom. Hoppas storleken passar. Och på söndag åker vi till svärfar och firar hans 80-års dag samt Kristers bror som vi även firar då han oxå fyllt år.



Idag tänker jag bara ta det lugnt, åker bara och handlar och går en vända med snabeldraken. Kanske gör jag en banankaka med chokladkross, eftersom jag har så många bananer som snart är övermogen. Banankakan gör jag av vanlig sockerkakssmet och tillsätter 2-3 mosade bananer, och sedan hackar eller river jag blockchoklad....blir jättegott kan jag lova, vill man så kan man servera kakan tillsammans med vaniljvisp eller en klick grädde och vill man lyxa till grädde så kan man tillsätta lite punch efter vispningen.

Dessa underbara ulligga fårskinnshjärtan har jag köpt av Sandra som säljer dessa på sin blogg för endast 39,-. Tack gulliga Sandra för dessa som jag fick med posten igår...är så fina.



Visst är de fina....är perfekta att ge bort i present........



Nu vill jag tipsa om en mysig butik som Viola har och butiken heter Romantiska ting och som säljer gamla vackra fina saker. Här visar jag vackra koppar och en vacker plåtburk. Älskar rosor och därför blev det saker med rosmönster på. Har ni inte varit inne på hennes butik så gör ett besök och njut av allt vackert hon har.
Varje produkt finns bara i ett exemplar.



Underbart vackra roskoppar 4 st med tillhörande vas.
Pris 250,-





Vackra roskoppar i par säljes för 120,-






En ljuvlig kakburk med ett vacker rosmönster 17x17
Pris 140,-


Vill önskar er alla goa vänner en skön och mysig helg!





tisdag 13 oktober 2009

Varmt inne och kallt ute

Hej all goa vänner. Idag är det blåsig och kallt ute idag. Har tänt i kakelugnen nu, och en underbart skön värme sprider sig i rummet....riktigt mysig att höra elden spraka. Är frusen av mig idag och känner av lite förkylning igen. Har inte tid att vara sjuk.....men det har man ju aldrig, men vi har två kalas den här veckan. På lördag firar vi mitt störta barnbarn Neo som fyllde 5 år i måndags, och på söndag skall vi till svärföräldrarna på kalas för att fira 3 födelsedagar, så det blir mycket gott att äta denna helg. I morgon skall jag till jobbet och träffa chefen och på torsdag får man hålla sig hemma för då kommer sotaren på det årliga besöket och skräpar ner....men det är ju bra att de rensar rent i rören.

I söndags beställde jag en prenumeration på tidningen Drömhem & Trådgård.......6 nr och ett underbart rosblommigt överkast får man för endast 169,-. Har haft denna tidning förut och det finns mycke inspirerande artiklar i den. Väntar bara tills man får första nr i brevlådan.




Här kan man se hur fint blommigt det är. Ska göra i ordning ett av rummet som vi just nu har motionscykeln i till ett gästrum framöver och då kommer detta överkast att få ingå i detta rum.
Rummet vill jag ha i ljus färg, och med rosor och ängelmönster i viss inredning. Får se när vi kan påbörja detta projekt, beroende på nästa operation och rehabilitering........eftersom jag behöver ha ett rum med motionscykel och annat träningsredskap.
Skall nu ta och fixa lite hemma innan jag börjar med maten, tänkte göra en pastasås på bacon,creame fresh med örter, strimlad purjolök, champinjoner, coctailtomater, vitt vin. Man strimlar färska champinjoner och steker dem och tillsätter lite vitt vin som får puttra in och sedan strimlad bacon. Tillsätt sedan creame fresh, strimlad purjo och tomater.
Ha en fortsatt trevlig dag och tack alla goa bloggvänner för alla goa kommentarer!




fredag 9 oktober 2009

Hall, kök och inredningsbutik



Hallo alla goa vänner. Idag är det fredag och solen strålar även idag så underbart.......

Idag blir det till att fixa och dona lite inne med städning och tvätt, skall även ta och tvätta en maskin och passa på att hänga ut tvätten idag, luktar ju så gott efterråt. Fiskarna i dammen har vi nu börjat sluta ge mat inför vintern, och i år kommer de att få vara kvar i dammen över vintern. Har tidigare tagit upp dem och haft dem i tunnor inne i vårat kallförråd, men nu har de blivit så många ( ca 60-70) så nu får vi ordna så de kan vara kvar i dammen och se till att de får syre genom isen.

Här kommer lite bilder från hallen, har flera portaler i huset, både genom hallen som ni ser på bilden och genom kök och vardagsrummet. Här ser man kakelugnen som står i v-rummet. Man ser lite av den lila tapeten innan portalen och till vä ligger vårat underbara badrum och sovrummet.






Här kan man se genom vårat fönster i v-rummet ut på våran härligt stora altan som står så tom nu utan möblerna. Altanen är stor som en dansbana ca 20 kvm. Och just nu när jag skriver detta så står ett rådjur vid lusthuset som man ser en vit byggnad, och äter på lite växter. De är ju söta men jag tycker inte om när de äter blommorna.



Här är en bild från fönstret ovanför diskbänken och man kan se våran väg mellan häcken och skogen.


denna underbara kärleksört





vackra kannan med blommönstret........





här kan man se de två portalerna mellan v-rummet och köket, och hallen ligger till höger.........







satte upp nya gardiner med lite varmare färger......






som ni ser så har jag ett stort kök som jag bara älskar att vara i, luckorna är i masurbjörk som jag tyckte va jättefint och tycker än idag, men jag skulle vilja ha ett vitt kök med gråmelerad bänkskiva med något läckert kakel.......men det blir väl bara en dröm ännu......man kan ju inte få allt för det kostar att renovera och vi har ett annat rum att inreda först.







I butiken lilla Provence hittade jag dessa underbara saker som jag vill tipsa om.

hjärtehänge i linne med en vacker rosett för 59,-










en vacker vit fågelbur för 229,-
















hittade även dessa vackra plåtaskar med underbara bilder på locken
burkarna säljes i 2-pack för 179,-.






HITTA BALANSEN

Livet är fullt av svårförenliga storheter. Karriär och familj, arbete och fritid, kärlek och självständighet. Med utflugna barn och större självkänsla är det nu lättare att hitta en harmonisk balans mellan olika livsområden.

från boken 50 is the New Fifty





Önskar er alla underbara vänner en skön underbar helg!