måndag 30 november 2009

Lite arrangemang.....

Hej alla goa vänner. Hoppas eran adventshelg varit bra med mycket mys med ljus, glögg, pepparkakor och lussekatter. Här hemma har det varit sjukstuga, Linnéa som är 15 år ligger hemma i hög feber och förkylning. Hoppas bara vi klarar oss från eländet. Har tyvärr inte haft tid att titta in till er alla som jag velat eftersom jag får lägga mer energi på sjuklingen nu.

I lördags var vi bortbjudna till goa vänner och det var så trevligt. Hade gjort en liten adventsgrupp som jag tog med. Sprutade korgen med vanligt matt vit färg för trä, lade i en bit oasis och satte dit ljushållare i den, fyllde upp med jord och dekorerade med en vit julstjärna och en vit julglöd, lite grönmossa, silver stjärnor, silverkulor och silverblad samt en liten röd rosett med guldstänkt i. De blev så glada över den och det var så kul att göra den.




Gjorde även åt mig själv när jag ändå höll på, men jag tog en vit hyavcint istället för en julglöd....


Dekorerade även en yterligare en grupp med vit amaryllis, vit hyacint och en vit julglöd. Knöt fast några kanelstänger samt lite silverkulor och grön trassel, samt satte ner två pinnar som jag knöt fast dekorationsgranar på.



På söndagkvällen hade amaryllisen slagit ut så här mycket och den är så vacker i sin blomning....



Gjorde även på lördagen en välkomnade entré som blev lite julig. Lade först lite granris på bordet. Satte i lite granris och kärleksörtsblommor i en zinkkruka, ställde dit en fotogenlampa, en vit keramikfågel, lade dit några kvistar ljung och slutligen sprutade jag några kottar med guldfärg. Blev så bra och välkomnade.



Vill tacka er alla för alla goa kommentarer, och ni som jag inte har hunnit besöka så lovar jag att titta in till er så snart som möjligt.
Ha de gott!




fredag 27 november 2009

Tack Christa och annat smått och gott.....

Hej alla goa vänner runt om i cyberrymden. Hoppas allt är bra med er. Idag har vi solen framme till och från, helt underbart. Idag står jag och bakar lite Pommeranslimpor fr Gotland, har tydligen kommit i baktagen igen hihihi. Går skapligt fast fingret gör ont ibland, men man står i alla fall ut. Ska sedan ta fram lite ljusstakar och stjärnor och få upp lite gardiner så dagen är fullspäckad ännu.Tack goa Christa för denna fina Award, skall fundera på vilka jag skall skicka den vidare till, återkommer senare om detta.
Bakade lite lussekatter i går samt saffransbullar åt svärmor, så nu är julen räddad i år oxå.

Här har vi klätt ställningen över våran prydnadsbrunn med granris och satt dit ljusslingor, ska även sätta dit en slinga nu i helgen även runt hela brunnen.


Här är mitt julbroderi som jag håller på att sy, eftersom inte jag kan fortsätta sticka för fingret, är lättare att sy, men förhoppningsvis blir klar till jul.



Fick besök i tisdags av mina föräldrar och min bror som nu är återställd, var skönt att träffa dem igen.



Är tvungen att visa en av mina orkidéer som blommar så det knakar, har två vita som blommar säkert 11 månader om året. Har bestämt mig att bara ha vita blommor i vardagsrummet framöver tillsammans med vita krukor så det blir en del kostnad...........




Har varit och handlat vit amaryllis och vita julstjärnor, hyacinter och vita julglöd som jag skall göra lite julgrupper av. Här är även korgar som skall sprutmålas vita.......






Lite olika dekorationer i vitt, silver och grönmossa.................







Oasis och ljus som även de skall ner i gruppen. Kommer att visa sedan hur det blir.......









Fick nya numret av Drömmhem och trädgård igår som får bli min kvällslektyr........
I morgon skall vi iväg till goa vänner som vi inte träffat på länge, skall bli kul. Och söndag åker vi till svärföräldrarna och hälsar på och ger dem saffransbullarna som jag bakat.
Tusen tack för er alla goa kommentarer jag får.



Vill önska er alla en härlig 1:a adventshelg och var rädda om varandra.





måndag 23 november 2009

Lussekatter och ljusstake........

Hej alla vänner. Hoppas helgen varit bra. Här öser regnet ner idag, lite trist, men finns inget att göra åt det. Idag är jag lite handikappad i vänsterhand. Får skriva detta inlägg med fekpingervalsen. Skulle peka med vänster hand på ett skåp vad sköljmedlet fanns och slår i vä hand rak i kanten på dörren och träffar lillfingret så det åker ut. Aj aj aj det gjorde ont, har värk hela natten och skall nu vid halv elva till läkarstationen, för att titta på de. De vill att jag skall röntga handen och spjäla 2 fingrar. Får inte ihop lillfingret riktigt för det gör för ont. Det är ju typisk att detta skall hända, nu kan jag inte stick strumporna klart ej heller baka lussekatter som jag hade tänkt. Men vi får ta förra årets bild av lusse katterna och så får ni receptet ändå. Får försöka baka i slutet av veckan ändå, jag har ju en hand som kan användas, visst är jag optemistisk. Här kommer receptet på lussekatter. ca 40 st.
50 jäst
100 gr smör
5 dl mjölk 3%
250 gr kesella mager
1 gr saffran (helst 1 pkt malen och 1 pkt hel)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
17 dl vetemjöl
Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken. Låt allt blir fingervarmt 37 gr. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Låt degen jäsa i 40 min. Baka ut till lussekatter och dekorera med russin.
Låt lussekatterna jäsa ytterligare i ca 40 min.
Grädda i mitten av ugnen 250gr i ca 8 min.

Köpte en fint gipshjärtan i fredag hos blomsteraffärer som jag kommer att ha med i juldekorationen.

Fick hem min ljusstake som jag beställde fr Home no 1. Hade kvar pengar som jag fick av svärföräldrarna när jag fyllde jämt förra året och passade då på att inhandla denna vackra ljusstake, vill även ha en vit, så vi få väl se om det blir en sådan oxå.


Även en vit tomte hittade hem till mig från blomsteraffären. Tycker att de är charmiga vita tomtar. Vill ha mycket vitt till jul, så jag kommer att köpa vita hyacinter och vit amaryllis för blomster grupper.


Ha de gott alla vänner, nu skall jag ta och göra mig klar till läkarbesöket.







torsdag 19 november 2009

Julmotiv.............

Hej! Vill börja dagens inlägg att tacka underbara goa Christa för all hjälp med med nya header.Så allt fint beröm som jag har fått i kommentarerna om headen, så är det Christa som skall ta åt sig och inte jag.Jag bara mailade över bilder som jag ville ha med och hon satte ihop detta. Du är så kanonduktig på det där med sammansättning och detaljer i bilderna. Du kom som räddaren i nöden efter att jag suttit i 2 dagar och blivit "galen" när jag höll på i photoshop och inte fick till det. Tusen Tack goa vän.
Texten på rosskylten stämmer på dej.......
Denna vackra rosskylt har jag beställt av Maud och den är så vacker med tänkvärda ord. Maud gör så mycket vackra saker.
I paketet låg även den här vackra tags........


I måndags var jag till jobbet och hämtade ett paket från min arbetskollega. Hade beställt av hennes barnbarn genom Wärldsnaturfondens katalog dessa fina ljusstakar och jultallrikar och som är genom Panda collection.






Har även köpt EMD julskiva och säljes genom ICA för 79,- och säljes till förmån till Childhood.
Har inte hunnit lyssna på den ännu, men jag har hört många som sagt att den är så fin.



Vill önskar er alla goa vänner en härlig dag!

Nu skall jag ta och börja svara på alla kommentarer jag har fått.






onsdag 18 november 2009

Torgvantar och plåtburkar..............

Hej alla vänner! Prövar en ny text på bloggen för att se hur den blir. Idag har jag haft strul med både bloggen, internet har mobilt 3, samt mailen har strulat för mig emellanåt, så jag säger bara grrrr. Skall nu försöka få till ett litet inlägg medan min bröddeg jäster, måste göra någonting vettigt idag. I nästa vecka kommer jag att börja baka lussekatter och pepparkakor, samt glöggen som även skall göras.

Dessa två härliga torgvantar fick jag med posten igår och jag hade beställde dem av Ewa och de passar mig perfekt, jag som har så kalla händer jämt. Tänkte att jag skulle prova att sticka ett par själv i svart med vit dekoration framöver.
När mina döttrar var här när jag fyllde år så hade hon med sig en burk med kakor som hon hade gjort, och jag har letat ute på nätet efter den igår och hittade butiken favoritsaker som har dessa. De har ett 30-tal olika plåtburkar för olika ändamål och i olika färger och storlekar. Dessa två burkar klickade jag hem från nätet igår och kommer med posten i slutet av veckan förhoppningsvis.

Den första plåtburken är för tvättmedel och då slipper man ha tvättmedelsförpackningarna framme som både kan vara gälla i färger och fula, bättre med en snygg burk på hyllan.
Nästa burk är kakburken som jag har sucktat efter så länge men inte tagit mig i kragen för att beställa. Kommer att passa perfekt till mina pepparkakor i jul.

Nej, nu måste jag ta och börja grädda mitt matbröd så det inte jäser för länge.
Ha de gott alla vänner!





måndag 16 november 2009

Tack goa Stina och Christa..................och Lavender Fields......

God morgon alla goa vänner, och tusen tack för alla era goa kommentarer. Här är det grått och trist ute med regn i luften. Hoppas ni alla haft en bra helg. Dagarna går så fort så snart är det dags att börja med julbaket, är ju bara knappt en månad kvar till lucia. Hoppas bara att snön kommer så man kommer i den riktiga stämningen när man skall börja pynta både ute och inne. Hade besök av Krister äldsta dotter och pojkvän i går, och sedan mot kvällningen åkte vi till svärföräldrarna och hälsade på. Ska försöka brodera klart min julduk som har legat i många år utan att jag har sytt ett enda stygn. På tisdag ska jag till Uppsala en sväng, då en bekant håller på att väva en julmatta till mej, hon har gjort hälften av, blir spännande att se hur den ser ut i mönstret. Mattan har färgerna vinrött, grått och vitt. Ska ta med kameran och knäppa kort på den om jag kommer ihåg.
Tack goa Stina för dessa vackra blommor......som du ger bort till oss....känn kramen jag ger tillbaka......
Tack goa Christa för denna utmärkelse som du ger oss.......även du betyder mycket för oss.....
känn goa kramen du får tillaka........



Lavender Fields är en Webshop som har mycke fina saker som jag hittade ute på nätet igår.


En vacker presentpåse med ängel och rosor på........


en vacker blomkruka med ett vackert rosmönster på.......



och trähjärtan Kids vintage 2/set



Här kommer receptet på Chicken nuggets med basilikasås som jag gjorde igår och som är supergott.
Skär 500gr kycklingfilé i mindre bitar ca 2cm. Doppa sedan kycklingbitarna i uppvispat ägg och vänd dem sedan i en ströblandning av ströbröd-finriven permesanost(på påse)-citronpeppar och salt. Stek bitarna tills de får fin färg och är genomstekta.
Kör färsk basilika 1 kruka, tillsammans med 2 dl lättcreme fraiche och 4 msk olja och 1/2 tsk salt, med en stavmixer. Servera med ugnsbakad potatis och morötter.

Ha de gott !


fredag 13 november 2009

Nu har vi fått lite pudersnö.....

Hej alla goa vänner. Idag när jag vaknade och tittade ut så ligger lite fin vit pudersnö på altan och lyser så fint. Känns ute att det är lite kyligare nu......har precis tänt eld i kakelugnen och den sprakar så fint nu. Hoppas bara att vi får en vit jul för det hör ju till.....får gärna vara några grader kallt, solsken och det skall knastra när man går....det är en härlig vinterdag.

Börjar bli lite bättre i förkylningen, så idag skall jag se till att få lite gjort här hemma. Är i valet och kvalet om man skall ta svininfluensa sprutan eller inte, hur kommer ni att göra?
I morgon åker vi till svärföräldrarna och hälsar på och på söndag skall Kristers äldsta dotter och kille komma och hälsa på.....tänkte då bjuda på egengjorda chicken nugget med rostade rotsaker och basilikasås, vi bara älskar den rätten men lite tid tar det att rulla alla små kycklingbitar i parmesanost innan man steker, men supergott.
Dessa sista rosor från klätterrosbusken räddade jag från frosten igår, tordes inte låta dem vara kvar....är bättre att de får pryda bordet istället.
Nu är halsduken klar blev 2 meter lång och är underbart mjuk......skall bara fästa alla trådar och ev sätta dit fransar....har inte bestämt om jag skall ha frans eller inte, kan vara lika snygg utan tror jag.


Har även börjat på ett par raggsockar till ett av mina barnbarn, men alla skall få ett par, så stickorna får gå som trummpinnar ett tag framöver.....


ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIG SKÖN HELG!


onsdag 11 november 2009

Vy över Östermalms takåsar..............

Hej alla goa vänner....känner att jag måste lämna ett livstecken från mej efter helgen...fast orken tryter lite. Är genomförkyld och har värk i hela kroppen, men har man haft det kul i helgen så får man kanske stå ut med detta. Har haft en underbar helg i Stockholm, med strosande på stan och fönstershopping, samt lite shopping blev det. Var ute och åt en härlig middag innan vi gick en promenad till Tyrol och såg After Dark......en kanonbra show av Babsan och Christer Lindarw....synd bara att man inte fick filma eller ta ljuduppsagning därifrån. Vi satt uppe på läktaren och blev för långt bort att kunna smyga till sig ett kort. Kan rekomendera denna show.
Bodde på Clarion hotell Weelington på Östermalm, valde detta hotell så att jag inte hade för långt att gå för en promenad, mellan hotellet och Tyrol. Var lagom bit att gå utan att jag hade allt för ont i knäet dagen efter.
Här ser man utsikten från våran balkong på hotellrummet.......och utsikt över takåsarna över Östermalm. Lite mer till vänster( ej med på bild) kunde man se globen långt borta som lyste upp så vackert på kvällen.
Såg så inbjudande ut när man öppnade dörren till rummen och de första man såg var denna bild.

Vi har sovit på många hotell under åren, både i Sverige och utomlands och denna säng var den skönaste hitills. Sov som en stock fram till kl 9 på morronen och det brukar jag inte göra........


Även en lite skrivplats fanns men den här gången fick dator vara hemma så det blev inget skrivande................



Vid Östermalms saluhall ligger en butik som heter Bruka Designe, en mysig butik som hade mycke inredningssaker......och denna julstrumpa fick följa med mej hem för att hängas upp till jul


Även denna gulliga kanin/hund som det stog på lappen....han är så söt och härligt mjuk.....och som tittar på en med en blick som säger.....får jag följa med dej hem............*ler*






Visst är han söt.............




Ska ta en stund och titta in till er och se vad ni har haft för er under helgen och fram till nu. Hinner jag inte titta in till er alla idag så fortsätter jag i morgon....glömmer er inte.

Ha de gott och var rädda om varandra!