torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År

Vill tacka alla goa bloggvänner för detta år. Har varit så roligt att lära känna er via bloggen och en del även träffat. Börjar nu känna mig skapligt bra efter dunderförkylningen jag fick på julaftonskvällen. Skall idag har min sambos bror och fru på en lunch med räkbakelser och räksnittar med sallad. Skall sedan i kväll åka vidare till Uppsala och gå på restaurang och äta nyårssupé.

Har tyvärr inte hunnit besvara alla kommentarer pga att jag var dålig, hoppas ni som inte fått svar från mig inte tar illa upp. Kommer igen till er så snart som möjligt.


GOTT NYTT ÅR!


onsdag 23 december 2009

God Jul.............

Godmorgon alla goa bloggisar. Hoppas ni inte

stressar ihälp er i denna sena juletid som är dagen före doppare dan. Själv är jag sen som alltid och skall göra allt i sista stund....tyckte att jag var ute i god tid men tydligen inte. Vi var iväg till Täby med julbord och uppträdande och hotellvistelse, och det var så god mat och och tjejerna som sjöng ABBA låtarna var jättebra.



Igår bakade jag havrekex som är ett måste till jul, samt även ett matbröd till, gravade ströming till som skall läggas idag in i löjromssås, sillen blev inlagd och slutligen gjorde jag chokladtryffel bollar ....så inatt har jag sovit som en stock.....trodde inte att jag skulle det eftersom jag hade så värk i knäet men gjorde det ändå.




Idag blir det städning som gäller och granen skall kläs och juldukarna skall strykas och tomtarna skall fram så det blir en del att göra idag med. Har heller inte slagit in en enda julklapp ännu, men det blir kvällsgörat med lite julstämning tillsammans med glögg. I morgon har vi mina föräldrar och bror, svärföräldrar och sambos barn med resp. på julmiddag så vi blir ca 15 personer. På annandagen kommer mina barn och barnbarn och det skall bli så kul att få träffa dem igen, och se när de får se när de öppna sina julklappar.

På bilden till höger ser man min adventsljusstake i svart gjutjärn. Skulle ha haft min vanliga ljusstake med mossa men den har tydligen blivit förlagd så det blev denna istället.....men denna får duga.








Nu i morse fick min julgirlang bli upphängd över portalen. I bakgrunden kan man se julgranen stå så kal utan ljus eller pynt, men den blir strax klädd och fin. Brukar alltid klä granen dagen före julafton.... har blivit det som en tradition.


Här är en av juldukarna som skall strykas och ligga på rumsbordet. Är handbroderat och är säkert 40 år gammal.....men är så fin ännu.








Den här löparen köpte jag för ett par år sedan för under 100-lappen och tyckte det var ett fynd...







Här kommer 2 av 3 bilder som jag budade på Tradera av Måd som har bloggen My Precious home, har ni inte varit in till henne så gör det, hon gör så mycke vackra saker.
Bilderna är lånade fr henne eftersom mitt batteri till kameran tog slut...typiskt glömmer alltid att ladda det i tid.




Visst är korten vackra med fin text, skall leta efter fina ramar nu.........
Tack Måd för allt det vackra du gör och lägger ut så man kan köpa av dig när man inte har talang för att göra själv............








Slutligen vill jag tacka er alla för alla goa kommentarer som glädjer mig och är så roligt att läsa, och hoppas att jag har hunnit svara alla fast det ibland i juletid tar tid att få tiden att räcka.



Vill önska Er alla bloggisar en riktigt God Jul och Gott Nytt År!






torsdag 17 december 2009

Äntligen vinterväder......

Godmorgon alla goa vänner så här klockan 06.15, måste upp tidigt för att hinna med ett inlägg. Har inte haft tid med bloggen på ett tag, eftersom tiden rinner iväg så fort nu....eller om man gör mer än vad dygnet timmar räcker till.....vem vet.
Äntligen har vi fått vinterväder och det är så vackert ute nu, när snön ligger vit på alla grenar och solen strålar så snön gnistrar i ljuset.....ett riktigt vykortsväder. Nu har den rätta julstämningen infunnit sig i och med snön. Går fortfarande omkring med snuva och halsont till och från.... är tydligen svårt att bli riktigt bra, men man får vara glad så länge man inte får influensan.

I helgen var vi iväg och handlade de mesta av julklapparna och julmaten....skönt att lite har blivit avklarat.....så i helgen blir det sista som skall handlas i julklappsväg. Skall på söndag göra knäck med apelsinsmak...tänkte testa att tillsätta lite outspädd apelsinjuice i knäcksmeten för att få lite mer julsmak....vet inte hur det smakar eller blir så det blir en liten test.

Vann dessa fina hjärtan hos goa Christa och Pia i deras tävling.......tusen tack för en trevlig tävling och den fina vinsten.

Detta fina armband har jag köpt av Annie med butiken Annalunda ting.....är så vackert armband.
Obs! bilden är lånad fr butiken.


Så här ser det ut på framsidan vid brunnen nu som har en grön ljusslinga runt om brunnen.....








En lite motorcykeltomte pryder väggen vid ingången.......





Ljuslyktorna har blivit nästan översnöade..........





Här lyser det runt omkring dammen och i bakgrunden kan man se lusthuset som även har
en del ljusstakar i fönstret..............






Här ser man de bättre,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,







I morgon bitti åker vi till Täby med min sambos jobb som bjuder anställda och respektive på julbordshow med ABBA Super Tribute och med hotell övernattning. De brukar alltid vara så generösa att bjuda både anställda och respektive varje år........det är lite annat än vad min kommun skulle göra.



Skall nu göra mig i ordning för att jag skall åka in till Uppsala och tandläkaren för behandling.....inte roligt, men måste göras.




Tusen tack för alla goa kommentarer jag får. Vill önska er alla en härlig adventshelg.





torsdag 10 december 2009

Julmattan, Madonna och egen glögg.......

Hej alla goa vänner. Idag är det åter en gråmulen dag med regnet hängande i luften. Spelar ingen roll hur mycket man önskar att det skall bli snö, den kommer inte så det är bara att gilla läget.
Går fortfarande med förkylning som inte vill ge sig riktigt, men även där är det bara att gilla läget. Var till jobbet och pratade med min chef i måndags och beslöt att jag skall gå tillbaka till jobbet inom vården fr om 1 jan efter min knäoperation i juni, men under januari behöver jag inte jobba något eftersom jag har så mycket semesterdagar att ta ut så jag blir hel ledig därifrån, och börjar inte förrän den 1 febr. Och till saken hör att jag även ringde till Löwenströmska för att kolla om nästa knäoperation, och kunde då boka en operationstid den 23 febr, men blir inlagd den 22 så när jag träffar min husläkare nu på måndag skall jag fixa remissen till operationen. Inte ofta, (har aldrig hänt tidigare) att man kan boka sin egen operation, men jag har ju valt något som heter valfrihet och kan vända min till andra sjukhus och Löwenströmska är ju ett privatsjukhus. Nog om detta.

Idag var jag iväg till Uppsala och fick äntligen hem min julmatta som en kär bekant har vävt till mig. Hon skall även väva 3 till som jag kan ha i köket under våren och sommaren. Ska fundera ut vilka färger jag skall ha och ta med mig mattrasor i början av januari så hon kan sätta igång.
Som ni ser går mattan i vinrött, vitt och gråa nyanser och de passar perfekt till mina julgardiner som jag har i köksfönstret eftersom det är samma tyg.

Den här fina Madonna har jag köpt av Anna-Lena som har bloggen mormors gömma. Anna-Lena gjuter Madonnorna själv i gips som går att få i vit eller grå och är ca 23 cm hög. Priset för Madonnan är endast 130,- plus frakt.


OBS! Denna bild är lånad fr Anna-Lenas blogg så ni ser madonnan riktigt, tryck här så kommer ni direkt till länken.


Här är bilden på min Madonna, blev lite konstig färg när jag fotade den............




Här ser man 2 av hjärtan som jag köpt samt ett vitt gnistrande äpple som ligger i mitt trådfat........



Rykande het hemlagad glögg och pepparkakor med lite ädelost smakar underbart gott i decembermörkret. Varför inte bjuda in vänner på en enkel glöggfest........




Här kommer receptet på hemma gjord glögg som jag tidigare lovat. Gör denna glögg varje år och som ni ser så går den åt...........





Till glöggen beövs:


1 flaska enkelt kraftigt rödvin, 1 citron, 1 påse glöggkryddor, 1 1/2 dl vodka eller Brännvins special, 2 dl socker, 1 tsk vanilla.




Tvätta citronen väl. Torka den och skär sedan av skalet med en potatisskalare. Var noga med att skära tunt så att inte så mycket av det vita kommer med. Läggskalet i en glasburk och tillsätt glöggkryddorna och vodkan. Skruva på locket och låt burken stå i rumstemperatur ett dygn. Skaka den då och då. Sila sedan ifrån kryddorna och skal och blanda extraktet med socker och vanilj. Häll på det röda vinet. Förvara glöggen, tills den skall serveras, i tillslutna vinflaskor.


Serveras med russin och skållad mandel.


Kommer att bli en favorit kan jag lova.........


Nu blir det att sätta igång med att gå med långsnabel så det blir fint till helgen då vi skall fira födelsedagar och på lördag skall jag ut och handla lite julklappar så man inte har allt ting kvar de sista dagarna. Skall även försöka baka lite i helgen och göra knäck. Man skulle behöva mera timmar på dygnet........




Vill tacka Er alla för alla goa kommentarer som jag får och som gör mig så glad. Vill även önskar Er alla en härlig 3:e adventshelg och hoppas att ni kan njuta av lite luciafirande oxå.


Var rädda om varandra!!!


torsdag 3 december 2009

Julefint och vinst..........

Hej alla goa vänner! Idag är det riktigt kallt, termometern visar på 5 gr kallt, och vi har äntligen fått lite vitt på marken. Man får en annan julstämning när det kommer lite snö. Igår bakade jag pepparkakor på egengjord pepparkaksdeg. En deg som man kan spara i kylskåpet upp till en vecka. Fick detta recept när jag var dagbarnvårdare i Ransta för flera år sedan.



Linnéa har nu kryat på sig och gick till skolan idag. Hon har bara en envis hosta kvar. Själv börjar jag känna av halsen igen, men det är väl inte konstigt när någon annan är sjuk i familjen. Hoppas det stannar vid halsont. Har nu tänt i kakelugnen och det sprakar så underbart och värmen sprider sig i rummet, riktigt mysigt. Har tagit ett kort på mitt köksfönster i skymningen.....det är så mysigt när det är mörkt ute och man tänder upp ljusstakarna och har annan dämpad belysning och ljus som brinner.............

Den här fina tomten Gandolf vann jag av Katrine med bloggen Fågel Blå. Tusen tack för denna vinst, blev en tidig julklapp. Det var ganska kul när jag fick paketet och såg att hon bor på samma ställe som jag flyttade ifrån 2002.


I paketet hos tomten låg detta fina kort........






Julpyssel......................en liten korg av tidigare julkort som man fått. Bara att ta ut en fin bild av korten och sy ihop dessa till en korg och sätta på en fin spets i kanten........går även bra att göra dessa korgar med dina favoritmotiv ex blommor, djur eller vad man tycker om. Kan användas som servettställ på julbordet..........













Skall nu på dagen åka och hälsa på svärföräldrarna och se om de är bra med dem.

I morgon skall jag ta och göra egen glögg som jag alltid gör till lucia och julen. En glögg som alla blir förtjust i eftersom den har lite citrussmak i sig.

Receptet på denna kommer jag att lägga ut vid nästa inlägg, så håll tillgodo......


Tusen tack för alla era goa kommentarer och kryapå dej hälsning till flickan.