måndag 28 juni 2010

Sommar, sommar och sol.......

Ja, nu har vi ett härlig sommarväder och solen bara strålar över oss. På midsommarafton åkte vi till Öregrund och strosade runt under dagen och tog även en tur med färjan till Gräsö. På midsommardagen kom svärföräldrarna på middag och igår åkte vi till Sala och Måns Ols och solade och jag tog även två dopp och det var så skönt och uppfriskande. Åt sedan middag på Wärdshuset och hade bordet bara några meter från sjön, en vacker utsikt. Köpte denna bukett till midsommar..................
Har köpt detta vackra kort av goa Måddan med fin text och med fint änglasmycket och band........

Passar perfekt eftersom jag älskar änglar.............


Bakade i torsdag en underbart god rabarberkaka som jag har bakat varje år i säkert 25 år. En riktigt god efterrättskaka eller "tårta" till kaffet. Rabarber läggs i formens botten, som först strös med brun farin. När den färdiggräddade kakan stjälps upp kommer alltså de brunglaserade rabarberbitarna upp. Så här kommer receptet:
Till Formen:
Smör till formen
3/4 dl brun farin
3-4 dl cm-tjocka rabarberbitar
Sockerkaka:
125 gr smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl vatten
Smörj en rund form och strö över brun farin. Lägg ett lager rabarberbitar över.
Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen ett i sänder. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret omväxlande med vattnet. Häll smeten i formen över rabarberbitarna och grädda kakan i 175 gr till den känns torr ca 30-40 min. Låt kakan stå någon minut i formen innan den stjälpes upp. Serveras som den är eller med vaniljglass eller vaniljsås.
Önskar er alla en härlig sommarvecka.

















onsdag 23 juni 2010

Midsommarhälsning........

Hej alla bloggisar! Dagarna går i en rasande fart och man vill hinna med så mycket som möjligt nu när det är sommar och man kan vara ute mycket och bara njuta av trädgård, picknick, resor och dyl. I och med det så blir det långt mellan inläggen nu vid sommartid, men så är det för många. I går kväll var det det så skönt och solen värmde länge. Vi tog en tur med mustangen och hade nercabbat och vinden blåste i håret, så skönt. Vi åkte till Ulva kvarn där det var veteranbilsträff som det alltid är på tisdagar under sommaren. Var jättemycke folk där då det var så fint väder, och så mycke fina bilar det var uppställda. Nästa gång skall jag komma ihåg att ta kameran med mig. Den här buketten plockade jag i lördags fr trädgården samt man kan se den limefärgare krusantemum och den lila ripsen som jag hade i skolavslutningsbuketten som jag tog tillvara och även rosenblommorna klippte jag ner helt och la i fatet tillsammans med vatten....jag tar tillvara alla blommor och gör nya dekorationen när man inte kan ha dem i vas längre, då kan man njuta längre av dem.
Här kommer Tezé resenärerna/ungdommarna hem fr Frankrike efter 10 dagar i klostret. Linnéa tyckte det var intressant och kul att träffa ungdommar fr många andra länder, och maten hade varit okej, men hon började till och med att längta efter våran mat. Vädret var fint första dagen med sol och värme, men sedan hade det regnat nästan varje dag.


I denna buss åkte de hela vägen till Frankrike i stort sett non stop och resan tog nästan 34 timmar. Hade varit svårt att sova på natten i bussen, man satt trångt. Och resan hem tog något kortare tid.


Här ser vi lite trötta men glada ungdommar som nu är hemma. Linné står i rutig tröja och vill inte vara med på bild då hon vart åksjuk sista biten och kände sig hemsk och mådde "pest".



I måndags fick jag äntligen min bok som jag gått och väntat på i flera månader. Köpte den av Annica och Home No 1. En underbar bok med mycke inspirerande bilder och tips samt en massa underbara recept.






Ett underbart kapitel med monogram som är så vackra............Är det någon som vet en vart man kan få tag på beskrivning på olika monogram, skulle vilja brodera monogram tavlor till mig och barnen med olika motiv. Har letat ute på en del handarbetssidor men ej hittat. Tacksam för alla tips.


Se så inbjudande ser ut och jag föll för denna vackra ljuskrona, soppterrin...ja allt är så fint.




Tack alla vänner för era underbara kommentarer.
Önskar er alla en skön härlig och solig midsommarhelg.

fredag 18 juni 2010

Marknadsinköp......

Hallojs! Så var det fredag igen och veckan har bara rusat iväg. Har varit blandat väder under veckan med sol, moln och regn. Alldeles nyss så blev det alldeles mörkt på himlen och började mullra och blixtra, sedan kom regn och hagel och altan blev alldeles vit, men det verkar nu som om det skall klarna uppp igen. Hade tänkt att vi skulle grilla scampiräkor som jag lagt i marinad, men man kan ju stå under tak och grilla i värsta fall. Var till Uppsala och handlade idag och köpte hem 2 lite svenska jordgubbar....måste frossa lite av dessa godingar. 1 liter tar vi och äter ikväll och den andra skivar jag och marinerar i cointreau i morgon. Denna korg köpte jag på Gysinge marknad i söndags...föll för att den var vit och vackert blommönster ......
Kan vara en bra picknick korg att ha nu i sommar.................lite romantisk

Köpte öven denna vackra spishandduk som var ett rosmotiv på och som ni vet är jag ju svag för rosor.



Tusen tack för er alla goa kommetarer som jag får, ni är bara för gulliga.
Önskar er alla en härlig helg och sänder även en lyckönskning till våran Victoria och Daniel inför morgondagen.
Ha de gott och sköt om er och var rädda om varandra.








måndag 14 juni 2010

Skolavslutning och marknad.......

Så var det Måndag och första dagen på barnens sommarlov efter ytterligare ett år med mycket kämpande. Våran Linnéa finns nu i Frankrike och Tezé dit hon åkte tidigt i lördags morse. Hon sms att hon har varmt och fint väder där, men det kan inte vi säga att vi har. Har regnat i stort sett hela helgen förutom några timmar då solen tittat fram som hastigast.Här kommer lite bilder på blommor som vi köpte till Linnéa vid hennes avslutning.......
Köpte orangefärgade rosor och tog även en limefärgad krusantemumkvist.
Köpte även blommor från mina svärföräldrar eftersom de inte hann och då tog jag gula rosor och även där en limefärgad krusantemumkvist samt en lila kvist som jag helt tappat namnet på men är jättefina att torka.





Här står kören i kyrkan och sjunger....var så fint. Både Linnéa och hennes kusin Emelie finns med i kören.




Efter avslutningen åkte vi hem och svärföräldrarna och hennes kusin med föräldrar följde med hem och fikade hos oss. Blev sedan några timmar ledigt innan vi skulle till Focus i Östervåla och det var dags för 9:0rnas årliga spex.
Här kan man se hur det är utklädda och detta var på slutet efter uppträdandet.
Det var så duktiga och det var så roligt att se, och modiga var det med allt uppträdande.
Våran Linnéa står i min gråa kavaj med mustasch då hon spelade kille.

Efter spexet var det dags för middag vi d 21-tideni skolan med föräldrar och elever från 9:an. De bjöd på kallskuren buffé och jordgubbstårta. Efter middagen var det disco fram till 24.00, men alla var inte kvar fram tills dess eftersom en del skulle iväg tidigt på lördag morgon. Vi var hemma till 24 och ställde klockan på 03.45 eftersom Linnéa och hennes kompis Maja skulle iväg och bussen skulle gå vid 04.45 fr Harbo.

I söndags var vi iväg till Gysinge marknad och åkte hemifrån med solsken och nedcabbat och när vi kom fram så gick det inte mer än ca 20 min innan det mörknade på himmelen och det vräkte ner regn och hagel. Snacka om att man blev dyngsur fast man hade paraply. Mina vita byxor var inte vita längre utan alldeles prickiga av lerastänk, skorna dyngsura och håret platt och blött.
När man kom hem vart det en varm dusch som man tinade upp och sedan trotsade vi vädret och tog och grillade lite regnbågslax som var så gott.
Vad jag handlade på marknaden visar jag i nästa inlägg.




Här kan man se stora vattenpölar och gräsmattan var stora vattensamlinga på så det stänkte bra när man gick.
Tusen tack för alla goa kommentarer. Skall försöka idag besvara alla som jag inte hunnit med att titta in till tidigare.
Önskar er alla en härlig vecka.


torsdag 10 juni 2010

Lite smått och gott.......och en Award

Idag vaknade jag till strålande solsken. Var ute vid 6-tiden på min dagliga motionsrunda och bara njöt av att höra fågelkvitter. I morron bitti hinner jag inte göra någon runda eftersom det är skolavslutning och det blir en del att göra på morgonen. Vi skall vara i kyrkan vid 9 och sedan kommer svärföräldrarna med hem på lite lunch/fika och sedan skall vi tillbaka till skolan och se spex som 9:orna har gjort och en timme efter så är det middag i skolan för alla 9:or och föräldrar och slutligen disco till midnatt. Vid 04.30 åker sedan Linnéa med en massa konfirmankamrater till Frankrike och Tezé och skall vara där i klostret 10 dgr. Blir en upplevelse för dem.Förra helgen köpte vi blommor till våran fejk brunn, tyckte det såg så bart ut..........
Skulle även haft en klätterväxt som klättrar över järnrören.......får leta vidare


Nu blommar min vita ädelsyren så fint, men den plockar jag inte in några kvistar utav i år eftersom det inte är så mycket blommor ännu på den. Får bara står där och se vacker ut.......


Beställde detta vackra välkomsthjärta från goa Måddan, tusen tack vännen, kommer att pryda min hall. Hjärtat har vit botten men när jag tar kortet så blir färgen blåvit, vet inte varför???




Fick med i paketet detta vackra kort som också har en vit bakgrund men även det blev blåaktigt.



Fick denn fina Award fr min vän Mio i Norge. Tusen tack för att du tänkte på mig.




Med Awarden följer att man skall berätta 7 saker om sig och skicka vidaren till 7 stycken.

Här kommer 7 snabba saker om mig.
1. Är en romantiker.
2. Älskar champagne och jordgubbar.
3. Älskar rosor, köper eller får sådana varje vecka.
4. Tycker om att shoppa.
5. Älskar att baka och laga mat, är en gourmé.
6. Vin och räkor är en favorit.
7. Älskar min familj
Sänder Awarden vidare till dessa underbara bloggar.
Ögonblick som förändrar


Tusen tack för alla goa kommentarer hos mig som glädjer mig.
Önskar er alla en härlig helg och hoppas att alla som har skolavslutningar får vackert väder.
Var rädda och er och njut av sommaren.

måndag 7 juni 2010

Lite blandat.......

Så var det måndag igen och nu är det sista veckan innan skolavslutningen är. Det är alltid lika stressigt denna vecka allt skall göras i sista minuten. Skall in till Uppsala i morgon för att leta kläder både till mig och sambon. Var till Uppsala i förra veckan och till en bekant och fick denna tavla av henne. Vet inte om jag skall behålla motivet aller om jag skall sätta in lite änglabilder i den................
är shabby sliten som jag vill ha den.

I lördags var vi ut till Herräng och tittade när min svägerska och svåger sjösatte sin båt. Här har de lyft den med kran och skall strax i vattnet. Var lite blåsigt och kallt på förmiddagen men blev varmare senare. Åkte sedan vidare till Uppsala och köpte lite mera växter och gjorde klart planteringen.
I fredags när jag var till Uppsala blev det ännu en gång en rosbukett i rosa.......






Slutligen vill jag tacka Mia för tipset om hotell i Gbg. Har nu bokat Ibis båthotellet.
Tusen tack för er goa kommentarer. Har inte hunnit med att svara alla men kommer att göra det så fort som möjligt. Har även haft problem att komma in på en del sidor. Gör ett nytt försök idag. Ha en fortsatt trevlig dag.





torsdag 3 juni 2010

Lite inköp och blommor...............

Vad är härligare än att vakna varje morgon och se att solen strålar in genom persiennerna. Här har det varit sol sedan i måndags, och jag bara sitter och njuter. Nja, lite bara slappande, jag är ute och går eller cyklar vid 6-tiden varje morgon, och det är så, lugnt och fridfullt att vara uppe så tidigt. Knäet börjar kännas skapligt bra med all den träning jag gör och med viktminskningen som nu är nere i -3,8kg. I morgon kväll får jag äta gott igen efter veckans pulverdiet och morötter. I tisdags kväll var vi till Ulva kvarn där det veteranbilsträff varje tisdag mellan 18-21. Är kul att strosa runt där och titta på alla veteranbilar, en del är riktiga pärlor. I tisdags var jag till ICA affären hemma och hittade denna rospläd som jag föll för. Är samma motivserier som jag köpte tabletterna i som jag visade i tidigare inlägg.
Ångrar att jag inte köpte två då den kostar bara 79,-. Skall åka iväg idag igen och se om jag kan få tag i en till så jag har två.

Var ute i morse och plockade lite syrenkvistar som nu har slagit ut. På bordet har jag lagt en spetsgardin som duk...tyckte det såg mer romantiskt ut då..........


Kannan och faten kommer fr Fridas gård och som jag köpte för ett år sedan................




La dit rosorna som jag hade förra helgen i små glasljuslyktor och som fortfarande är fina och det blev en extra piff dekoration........






Känner ni doften.....syrenerna luktar ju sååååå underbart gott...............




Beställde denna vaxduk från Västbacken och moster fin, och den varken känns eller ser ut som en vaxduk utan på långt håll ser det ut som en linneduk. Fick även med i paketet denna vackra aluminiumskylt med vackert blommönster. Tusen tack Lotta för presenten.







Här har jag lagt duken på bordet ute på altan. Är så trött på dessa blåa möbler och skulle vilja ha vita trämöbler istället. Får göra slag i saken och köpa nya till nästa år. Nu har pollen kommit och det blåa bordet är fullt med gult pollen, så duken passade ju bra och är ju lättare att hålla rent på bordet nu.




Skall nu ta och försöka hitta hotellboende i Göteborg på semestern. Bodde förra året på Scandic Europa som ligger brevid köpcentrumet Nordstan. Kollade snabbt igår kväll på priser och samma hotell och 3 nätter skulle man nu betala det dubbla priset för, än förra året, och det tycker jag är lite häftigt. Skall kolla om det finns något rabatt erbjudande att få.
Tusen tack för era gullig kommentarer hos mig, som alltid är lika roligt att läsa.
Ha en riktig skön helg och sköt om er och var rädda om varandra!