fredag 31 december 2010

Årets sista dag....

Hej alla goa bloggvänner. Så var det dags för årets sista dag. Ett år som har hänt ganska mycket, både roligt och mindre roligt.
Vill tacka även för ett år som har varit mycket inspirerande hos er alla och man har fått mycke tips och ideér. Tänk vad mycke goa vänner det finns i blogglandia.
Har nu jobbat in i det sista och är ledig nu i helgen. Om ett par timmar åker vi nu till Helsingfors på kryssning och kommer hem på söndag. Skall gå till Stockmans när vi kommer fram till Helsingfors och se vad utbudet är där. Kanske kan man göra något fynd.

Önskar er alla vänner ett stort tack för det gångna året och önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

torsdag 23 december 2010

Slädfärd till julbord........

Var i måndags på julbord tillsammans med mina arbetskamrater. Vi åkte till ett ställe som heter Tomtens hus som ligger i närheten av Månkarbo. De kommer och hämtar en en bra bit från stugan med häst och släde och så åker man ca 15-20 min innan man kommer fram. På bilden som är tyvärr ganska mörk eftersom klockan var 18.00, men man kan se när de selar hästarna och gör de 4 slädarna klara för att ta oss med.
Här ser man stugan och när vi kom fram fick vi stå vid eldkorgar och de bjöd på lite varm glögg.

Här kommer lite bilder inifrån stugan......




Sen var det dags att åka häst och släde tillbaka till våra bilar och ladda för arbetet nästa dag.

Är nu ledig idag, enda dagen jag är ledig denna vecka och har nu börjat att pynta lite. Har nu satt upp girlangen över portalen mellan köket och vardagsrummet.

Halmhjärtat som jag köpte förra året har nu kommit upp på väggen brevid kakelugnen.
Ska nu ta och klä granen och få fram lite juldukar mm.

Önskar er alla en underbar God Jul och Gott Nytt År.
Själv jobbar jag hela julhelgen men är ledig till nyår.

fredag 17 december 2010

Rosor............

Så var det fredag igen och snart 3:e advent...vad tiden går. Har kryat på mig och är i jobb sedan måndag igen men förkylningen vill inte riktigt släppa taget. I veckan fyllde min sambo år och dessa rosor  fick han av mig. Han blir lika glad för rosor som jag.
Blandade riktigt röda tillsammans med svagt limegula med en röd strimma i och runt kanterna.
Här ser man lite färgskiftning vid rosbladen........



I helgen är jag ledig och skall i morgon ut och äta julbord tillsammans med min sambos arbetskamrater. Firman som han jobbar åt bjuder även med respektive och det är lika trevligt varje gång.
Ska även försöka göra lite julstädning i helgen eftersom jag jobbar hela nästa vecka....är bara ledig på torsdag.
Tusen tack för alla goa kommentarer ni lämnar. Försöker hinna med att svara alla men ibland tar det lite tid. Har även enormt mycke beställningar och paket som skall packas...skulle behöva jobba nattskift också......men när skall man sova då?????
Ha de gott alla vänner och var rädda om varandra.

fredag 10 december 2010

Vackra julprydnader...........och recept

Idag vaknade jag att kraftig halsont och mör i hela kroppen samt jag halkade igår på en isfläck igår och har nu även ett värkande knä. Skulle ha jobbat nu hela helgen men icke att det går nu, så det är väl bara att gilla läget.

Visar vackra julfigurer som jag köpt i våran blomsteraffär här i samhället. Fanns även tidigare en större modell att ha på golvet men de var nu slut. Tycker om dessa grå nyanser.

Har inte bestämt vilken plats de kommer att stå på ännu, får göra det i nästa vecka när man känner sig bättre.
I lyktorna finns det värmeljus som man kan tända.........
Här kommer receptet på rulltårta med saffransfyllning som jag skrev om tidigare och jag har fått frågan om receptet.
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Fyllning:
500 gr Kesella kvarg vanilj
1 påse saffran 0,5 g

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 gr. Rör ihop kvarg och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. Vispa ägg, socker poröst. Blanda potatismjölet, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär bitarna före servering.

Lycka till!!!

Jag och min äldsta dotter kommer nu att lägga ner våran Webbutik Aromboden och har därför utförsäljning med 30 % rabatt om någon är intresserad. Känns skönt att vi tagit det beslutet då Theresé jobbar heltid och jag jobbar 130 %  just nu och det sliter både på en själv och familjen.

Tusen tack för era goa kommentarer. Har försökt titta in till er fast ibland tar det flera dagar innan jag hinner, men jag glömmer inte bort er.
Önskar er alla en härlig helg och var rädd om er.

torsdag 2 december 2010

Ängel och stjärna.................

Hej alla goa vänner. Om några dagar är det 2:a advent....hua vad tiden går fort. Håller nu på att baka lussekatter nu när jag slutade tidigt idag. Ska även göra en rulltårta med saffransfyllning med kesella i som jag hittade ett recept på. Jobbar i Uppsala  i morgon och är sedan ledig hela helgen så skönt för i morgon har jag jobbat 12 dagar i sträck och det börjar kännas i kroppen.
Den här vackra ängeln i gammaldags motiv köpte jag av goa Viola. Är så vacker i verkligheten och tänkte hänga den i ett av mina fönster.

Köpte igår denna stjärna som är 1 m i omkrets och hänger nu i fönstret vid altanen.

Nu kommer bilden på mitt köksfönster i burspråk med de nya julgardinerna som jag tidigare visade att jag köpt.

Tack för alla goa kommentarer som ni lämnar här.
Önskar er alla en härlig 2:a adventshelg.