fredag 21 augusti 2009

Bloominghome och matrecept

Ja, så var det fredag igen. Tänk vad dagarna och veckorna går fort, man hinner inte med nästan. Men vi har en härligt vacker tid framför oss med hösten och dess härliga färgprakt och förhoppningvis en brittsommar......tänk att man har en egen sommar inte så tokigt. Idag ska jag iväg till sjukgymnasten... får se om hon tycker att jag tränar tillräckligt eller om man får bastning. På söndag skall jag vi åka till min dotter Madelene och hjälpa henne i sitt nya boende och träffa mina barnbarn.



Bloominghome kan man hitta dessa snygga vit/rosa rutiga kuddfodral-country som är i klassisk lantlig stil och kostar 119,-/st.

Har nyss beställt två stycken själv som jag skall ha i mina två vita rottingstolar där jag har rosa sittdynor och tänkte ha dessa kuddar vid ryggen, tror det blir snyggt...bild kommer senare när jag fått kuddfodralen. Beställde även vit 7,5 cm bred spet så jag kan sy på lakansväv och linneväv....så man har lite att pyssla med nu när man är inne mera.




Här kommer ett recept på en jättegod enkel köttgryta som jag gjorde förra helgen och en smalmatsrätt från min viktväkarbok och som heter HAITIGRYTA.



Detta behövs till 4 personer.

400 gr benfritt griskött av tex skinka eller bog

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta 2 paprikor valfri

1 liten burk annanas i juice ca 200gr

2 msk soja

2 dl buljong

3 msk vinäger

1 msk tomatpuré

1 tsk mald ingefära

1 kryddmått svartpeppar

ca 1 tsk salt


Skär köttet i strimlor. Skala löken och skär den i klyftor. Skala vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt annanasen rinna av, men spara juicen.

Koka upp soja, buljong, vinäger, annanasjuice, tomatpuré och kryddor i en kastrull. Lägg i kött, lök och vitlök. Låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 15 min. Lägg i paprikan och låt grytan koka några minuter till. Smaksätt med salt och mer kryddor om det behövs. Skär annanasen i bitar och lägg dem i grytan. Servera gärna med kokt ris och finstrimlad vitkål med annanas och lite finklippt persilja.


Kan lova att denna gryta är supergod. Ikväll blir det lite kräftor och sedan kommer jag att göra en västenbottenostpaj och en grönsallad ett gott bröd till.



Ha de gott alla vänner och ha en riktigt skön helg!

13 kommentarer:

  1. Kikar in och vill önska trevlig helg...man blir hungrig av att läsa din blogg idag... fina kuddfodral...och blommorna i förra inlägget är ju underbara...
    Ha det så gott!
    Kram Maud

    SvaraRadera
  2. Åh Britt! Mums tack för att du delar med dig av goda recept detta måste jag bara prova, älskar grytor. Den 27 är inget inbokat hos mig nu i alla fall,lite packning blir det ju ihiihi den 28 åker vi. Vore ju kanon om vi kan träffas! Hörs mera om det . Kram Ha nu en super mysig helg

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet! Låter smarrigt.
    Ha en skön kväll
    Kram/Åsa

    SvaraRadera
  4. Vilket smarrigt recept, det ska jag prova..ha en skön fredag
    Kram Bibban

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Köttgrytan verkar hur god som helst. Får prova den med älgkött istället.
    Jag tror säkert du får godkänt av sjukgymnasten, för du verkar träna mycket.
    Ha en skön helt nu.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  6. Kväll! Så skönt att det börjar ordna sig!! Vi hörs via mailen om den 27! Ha nu en trevlig helg kram

    SvaraRadera
  7. mm vilket recept låter gott
    ha en trevlig helg
    kramiz

    SvaraRadera
  8. Nu är det fredag så skönt...du sitter väl och mumsar kräftor nu med underbar paj...lät underbart. Sitter och tar mig ett glas rött nu ...senare skall jag ta lite guacamole+ filmtajm.
    Ha en fin helg och härlig söndag hos dottern!!!
    KRAM Anne-Lee
    Vad sa sjukhuset....fick du bastning.:)

    SvaraRadera
  9. Precis min stil på kuddfodralen :) Supersöta. Nu har jag länkat till dig också och din mysiga butik. Massa gott. Perfekta presenter också! Skickar iväg ett mail. Kram!

    SvaraRadera
  10. Så god grytan verkar. Just vad jag behöver nu, alltså tips på middagar.
    Ha en skön söndagskväll.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Godmorgon Britt! Här skiner solen men det blåser såå kallt. Idag ska jag till stugan! Hela kvällen blir det tvättstuga, missade igår suck haha. Ha en bra dag kram

    SvaraRadera
  12. Ser aptitligt! Den ska jag helt klart laga!

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt