fredag 26 juni 2009

Jordgubbar och Award

Hallo alla goa vänner. Fick i morse veta när jag slog på TV att Michael Jackson är avliden, synd vid så tidig ålder. Kanske kroppen tagit stryk av alla dessa operationer han gjort. Otroligt vad stor han blev och alla dessa fans. Han har ju inte varit min största favorit men han har gjort många bra låtar.

Till höger ser ni mitt & som jag beställde av Ida och som jag fick med posten i början av veckan, pryder just nu kakelugnen innan jag har hittat rätta platsen.

Igår kväll kom goa svärföräldrarna med massor av svenska jordgubbar till oss, kan bara säga mumms, åtta lådor. De hade köpt 16 lådor för 200,- och det kan man säga att det är billigt och då är det bara att frossa i sig de ljuvliga röda bären.
Så det blev kaffe och 2 lådor jordgubbar och en massa glass, finns det något godare. Blev några jordgubbar kvar till nu på morronen så jag tog dessa till min yoghurt.

Ännu en dag med strålande soligt sommarväder, så härligt att bara sitta och njuta i värmen....jag älskar ju värme, men kan vara väldigt jobbigt för dessa som inte tål värmen som jag. Tänkte på det med värme...igår kom min bror på sin nya motorcykel, helt appropå och hälsade på. Tänk och sitta med skinnställ och tätslutande hjälm i denna värme, det blir ju rena bastun. Har själv gjort det för ett par år sedan när vi själva åkte cykel. Är skönt att åka men inte att stå stilla i värmen.


Ser de inte ljuvligt goda ut.....

hoppas ni kan känna lukten genom bilden......



Det som också är gott är att doppa dessa i choklad mumms....



Fick denna tidning med posten igår så nu blir det kaffe och tidning på altanen.


Fick denna Award av gulliga goa Rita

Tusen tack goa du.
Istället för att skicka den vidare till speciella utvalda så vi jag ge denna till alla som läser min blogg, att ta med sig till sina egna.
Är alltid lika svårt att välja ut några speciella och alla bloggar som jag kommer i kontakt med, är alla lika underbara och charmiga.
Ha en skön och härlig sommardag








torsdag 25 juni 2009

Barnbarn och ytterligare en Award...

Halloj all goa vänner. Visst är det underbart sommarväder nu....jag sitter ute på altanen med kaffe och korsordstidning och lapar sol............underbart skönt, älskar värme. Ringde Löwenströmska igår där de gjorde operationen och berättade att jag snubblat till och det gjorde ont i knäet, men de trodde att de onda berodde på att de bara var en vecka sedan op och muskler och leden fick sig en en lite törn av felsteget och det gjorde att det blev extra ont. Skulle hålla koll så att jag inte svullnade upp och det blev varmt. Känner idag är det är mycket bättre....men jag blev rädd att det skulle bli något av min klantighet..........det är svårt med 4 ben ibland......varav 2 är bara ivägen.

Det är så roligt att gå runt på tomten och se hur det växer, helt otroligt och allt regn som kom ner har ju gjort att det spirar så enorm nu, så man ska egentligen vara tacksam att det regnade för det behövdes....men man tänker inte så när det väl regnar och regnar. Men skulle man få välja väder så kunde det regna på natten och vara fint på dagen eller vad tycker ni?
Här kommer lite bilder på två av mina goa barnbarn som min dotter Madelene är mamma till.
Den äldsta är Neo som blir 5 år i oktober och Max som blir 3 år i juli.

Neo en lite cool kille som vet vad han vill och gärna vill styra och ställa med lillebror


Och så har vi lilla Max en liten solstråle som visar ett glatt leende jämt, och alltid skall göra lika som storebror ska göra. De är för härliga de små godingarna. Har ytterligare ett barnbarn som fyllde 3 år i maj som oxå är en riktig solstråle, men mamman vill inte att jag lägger ut honom på bild och det får man respektera.
AWARD!!!!!!
Blev så glad när jag såg kommentaren från Ingela och såg att jag fick denna fina Award av henne.
Tusen tack gulliga goa du.
Det är alltid lika svårt att välja vilka man skall skicka den vidare till eftersom jag har kommit i kontakt med så många underbart trevliga goa bloggvänner, men jag skickar nu den vidare till dessa 5.
Idakettil - Florist ja visst
Märta - Ängs gård
Bibban - Tant brun
Ha nu en fortsatt trevlig trevlig torsdag och njut riktigt av det strålande sommarvädret.







onsdag 24 juni 2009

PET-handtag.......

Hej alla vännner. Ännu en dag med strålande väder, känns så skönt att kunna gå ut med en kopp kaffe och ett korsord och njuta av det vackra vädret. Ska tydligen hålla i sig över helgen också, och det lovar ju gott. Tycker att dagarna går lite långsamt nu när man inte kan göra så mycket, beklagade mig för sambon och sa, nu har jag tröttnat på detta elände att inte kunna göra det jag vill......ha dåligt med tålamod när det gäller sådana här saker. Han försökte förklara att det inte går att göra någonting åt, att jag får se det positivt att jag blir bättre och det kan väl vara skönt att få uppassning och slippa göra vissa saker...hhmmmm. Han är ju för go min kära sambo, men det är inte min stil att bara sitta och inte göra något, brukar att ha mycket spring i benen och vara självständig, och brukar ställa upp på alla andra.

Vill även göra reklam för PET-handtaget som finns i våran butik Aromboden, som man kan sätta på en dricksflaska och sedan avända den som vattenkanna.......är perfekt för mig som har en krycka i varje hand....med denna kan jag få med mig den för att vattna blommorna jämfört med att jag skulle haft en vanlig vattenkanna.
Så med att vattna blommorna behöver jag ingen hjälp.




Detta handtag finns i flera olika färger såsom förutom svart så finns röd, grön, limegrön, blå och rosa och kostar 65,-.
Handtaget brukar jag också använda till drickflaskorna när jag har barnbarnen hemma och de har svårt att hålla i flaskorna som trycks ihop och man inte får riktigt grepp om dem......men sätter man på detta handtag så har barnen lättare att hälla upp själv i glasen......är även perfekt för de som har svår remautism i händerna och har svårt att få grepp.

Ska nu ta och ringa läkaren, gjorde en tabbe igår av misstag......var ute och gick på tomten vid dammen, och lyckades trampa i en liten grop i gräsmattan som jag aldrig sett tidigare...men nu när det inte får hända så hittade jag den lilla gropen med mitt ben....och fick så ont i knäet, och haft det under natten....vet inte om det hänt något eller om det blev extra ont efter feltrampet....men roligt var det inte. Hade tänkt kunna sluta med med en del tabletter......tar 12 tabletter om dagen samt en spruta, så det är inte lite. Jag får hoppas på det bästa att det inte blev något som förvärrades..........var lite klumpigt kan jag tycka.

Ha de gott alla goa vänner och njut av solen





tisdag 23 juni 2009

Hemlängtan........

Halloj alla goa vänner. Idag skiner solen och man känner sig piggare bara av den orsaken, underbart. Hoppas att det får vara så här fint ett bra tag nu när barna har skollov och många redan börjat sin semester. Sambon jobbar fram till vecka 29 innan han får semester, så jag får väl strosa runt på tomten och titta på all blomning som sker i trädgården, har försökt att stå och rensa ogräs med kryckor och de var inte lätt, sambon tyckte att jag inte skulle hålla på med det nu, men vad gör man, måste göra någonting.

Var ute på nätet igår och hittade en inredningsbutik Hemlängtan Interiör & design som hade så mycket fint för hemmet och trädgården, butiken ligger i Rävlanda och som är en gårdsbutik.

Här visar jag en kanna, lökhink, kakburk och ostkupa som är i vit gammaldags emaljerad plåt i Old Sheffield Collection. Dessa saker fastnade jag för direkt och har funderingar att köpa.

Kannan rymmer 1,5 liter och höjden är 20 cm och kostar 299,-
Kakburken kostar 389,-


I botten på hinken finns det små hål för luftinsläpp och hinken kostar 379,-


Ostkupan kostar 139,-


Visst är det vackra saker för köket. Skulle
passa mitt kök perfekt.
Ha de så gott och ha en fortsatt trevlig och solig dag.

måndag 22 juni 2009

Fyra ben.............



Hallo alla goa rara bloggvänner. Hoppas ni haft en skön och härlig midsommarhelg med god mat, lite solsken i goda vänners lag. Här har det varit en lugn midsommar med svärföräldrarna på mat på midsommarafton och tidigt sänggående, vet inte när det var så här lugnt, tror det var när man var barn, så det var en ny upplevelse. Idag har jag varit iväg till sjukgymnastiken för första gången och fick lite extra tips i min träning. Måste träna ett program flera gånger om dagen hur ont det än gör, så det är bara är att bita ihop. När jag åkte till sjukgymnasten så fick jag beställa sjukresetaxi och har fått det nu beviljat till året ut, men kommer bara att använda den i 2 månader eftersom jag inte får köra själv under den tiden. Det som är svårast är att hålla ihop alla ben/kryckor så man inte snubblar över dem. Upplever att kryckorna bara är i vägen, ställer man dem mot väggen så nog ramlar de alltid. Bara en sådan sak att hämta posten i brevlåda blev lite annat än jag brukade göra...fick hänga en tygkasse på kryckan och ta med till postlådan så jag fick med mig posten.....tänk vad bortskämd man är egentligen att göra viss saker.....man får en tankeställare nu när jag är lite handikappad, men hur är det egentligen för de andra som har svåra handikapp i det dagliga livet......

Den här vackra hållaren för snöre har jag köpt av Monika med bloggen tant theas lilla torp. Monika gör så vackra saker som hon har tillsalu, så har ni inte varit inne hos henne så besök hennes blogg och se allt vackert hon gör. Har tidigare köpt mingles av henne för att sätta på glas så man håller reda på sitt glas när man är mång.

Ska nu göra en titt hos er andra nu under dagen, så har de så gott så länge så hörs vi.




lördag 20 juni 2009

Midsommardagen....

Hej allihopa, hoppas ni fick en fin dag igår och dans kring midsommarstången. Här blev det lite sol mot eftermiddagen-kvällen, regnade på förmiddagen och lunchen. Svärföräldrarna var här igår på mat och vi hade det lugnt och trevlig med god mat, sambon gjorde det mesta, men det jag kunde sitta vid bordet och förbereda så gjorde jag det. Man fick ta det som det är. Idag ligger tar vi det bara lugnt ligger just nu ute på altan och solar...men ej mitt vä ben där har jag en tjock stödstrumpa på så det är så varmt. Så ser ni någon i sommar med ett vitt vä ben med stödstrumpa på i Göteborg och Tingsryd om ca 4 veckor så då är det jag som kommer.
Ska nu på eftermiddagen åka till mitt jobb och hälsa på och kopiera läkarintyg, samt hämta ut min spikmatta som jag längtat efter. Fick höra att jag inte får använda den ännu eftersom jag tar blodförtunnande sprutor...får väl vänta i 10 dgr tills jag har slutat med dessa.

Fick reda på bloggen att jag har vunnitn 2 priser jiippiii, den ena från Monica i Rom med bloggen
Food And Interiors där jag vann en äggpyramid visar bild på den senare. Det andra priset jag vann var från I en röd liten stuga även de kommer jag att visa senare.
Under tiden jag låg på lassarettet var jag ute på Tradera och kammade hem dessa saker.

Tyghjärta 2 stycken- shabby chic/ lantlig stil
Förvaringskorg i tyg - shabby chic - lantlig


Ha nu en fortsatt trevlig midsommarhelg.







Award fr Birgitta

Har fått en Award från Birgitta med bloggen Utsikt från Vävstugan.Tusen tack Birgitta för Awarden. Det är alltid lika roligt att besöka din blogg och se dina alster som du gjort. Har ni inte varit inne på hennes sida och sett löpare, dukar och mattor så gör ett besök.

Den har gången skickar jag Awarden vidare till alla mina bloggläsare, för de är ni värda allihopa.
Ha de gott.




fredag 19 juni 2009

Trevlig midsommar.....


vill jag önskar er all goa vänner. Hoppas solen skiner över er denna helg. Tusen tack än en gång för all uppmuntrande kommentarer. Kom hem igår och var helt slut efter resan hem på 9 mil sittande i bil. Blev vila direkt och lite mat och tv tittande....har inte sett på tv under lass tiden som man vet inte vad som har hänt. Har sovit väldigt bra i natt...bästa natten hitills och det var väl för att man sov i sin egen säng. Vaknade bara vid halv tre så sambon gick upp och gav mig värktabletter, sov sedan till 8 så nu känner man sig ganska bra. Nu mitt på dagen kommer svärföräldrarna att komma och äta lite midsommarmat med oss......de skulle komma under förutsättning om att jag inte gjorde någonting....få se om det går, men sambon ställer ju på 100% så det kommer att gå bra. Känner mig nästan tröttare nu än när jag var på lass med det är väl för att man kopplar av, så helgen kommer att bli mycket vila och slötittande på TV. Kommer att gå in på era bloggar och läsa och kommentera under helgen, tar några i taget i den takt jag orkar.
Ha de gott all goa vänner och TREVLIG MIDSOMMAR på er, och glöm inte 7 blommor under kudden.

torsdag 18 juni 2009

Hemresa idag.....

Tusen tack för alla uppmuntrane kommentarer ni lämnar hos mig. Sambon var här i 3 timmar i går kväll så man fick lite sällskap. Natten har varit skaplig förutom att magen börjar ta lite stryk av alla starka tabletter, men jag skall även få tabletter mot detta. Ha nu på morron varit uppe och tvättat håret.........underbart skönt. Skall nu på förmiddagen gångträna i trappor och fortsätta med den dagliga gymnastikträningen som skall göras flera gånger om dagen. Har även fått sprutor som skall tas en gång per dag i 10 dagar som är blodförtunnande. Har aldrig gett mig själv spruta tidigare utan brukar ge andra i vården sprutor så det blir lite nytt för mig. Kommer att bli utskriven vid 12.30 - 13 tiden idag, jiipppi. Problemet är sedan att komma in i bilen, för benet kan inte böjas hur som helst ännu, men har detta gått hitills så kommer även detta gå....visst är jag positiv. På bilden ser man nu hur långt såret är. Har blivit sydd med 35 agraffer och på sidan har de haft en liten katet för insprutning av lokalbedövningen. Är tvungen att ha en stödstrumpa hela dagarna i två månader.... så när sommaren är slut har jag ett brunt och ett vitt ben....snyggt va. Jag och en annan på avdelningen tycker att dessa vårdpersonal har varit underbara, bra bemötande och otroligt hjälpsamma, så vi uppmuntrade dem med en tårta som vi överlämnade till dem och önskade en trevlig midsommar.

Under dessa dagar har jag varit ute på Tradera och kammat hem två saker. Visar detta i morgon....nu är sjukgymnasten på ingående så nu får jag sluta. Ha de gott alla goa vänner och trevlig midsommar så hörs vi snart igen.




onsdag 17 juni 2009

Solen skiner...

genom mitt fönster där jag ligger. Har varit fint båda dagarna nu.......ligger brevid fönstret så jag kan njuta av det vackra vädret. Natten som var blev lite jobbigare än vad jag hade trott....men det är ju svårt att föreställa sig hur det egentligen kommer att bli. Hade mycket värk och mitt i natten fick jag ett blodtrycksfall och kom ner till 77 så det blev jobbigt, hade tydligen fått för mycket morfinsprutor som jag reagerade på. Är nu bättre och har varit på röntgen i morse och fick sedan komma tillbaka till mitt rum. Har haft rörelseträning och gångträning med gåbord i korridoren och nu på eftermiddag har jag gått med kryckor (men det är inte smärtfritt).......man får vara lite envis och bita ihop...tillsammans med mycket smärtstillande. Kommer att få åka hem vid lunchtiden, kan bara säga UNDERBART ATT FÅ KOMMA HEM, fast jag har blivit enormt bra omhändertagen här......har berömt dem riktigt ordentligt, för det tycker jag man skall göra om det är bra. Har varit inlagd på flera olika ställen under årens lopp, och det här har varit det bästa....fin...lyssnade och omhändertagande etc personal. Skall nu bli serverad kaffe och smörgås. Ha de gott alla goa vänner så hörs vi i morgona igen.


tisdag 16 juni 2009

Den stora dagen....

är här. Kommer ett lite inlägg om hur det har gott för mig idag. Sov väldigt dåligt i natt,var väl orolig, vaknade varje timmer.....är svårt att sova bland okända människor. Blev väckt vid 6 tiden för sterildusch och förberedelse med droppnål och dyl. Vid 8 tiden var jag nere vid operationen. Operationen har gott bra....kom tillbaka vid 9.30 tiden på uppvakningsavdelningen och där ligger jag fortfarande och ska ligga där över natten, men jag har ju min lilla dator vid nattduksbordet och det är ju bra. Har fått massor med dropp...har kateter...är kopplad för puls och hjärtövervakning.

Måste säga att det är förvånadsvärt hur fort man kan stå på benen. Blev bedövad i ryggen och från navel och neråt ingen känsel samt fick sömndos. Nu på eftermiddag vid 4-tiden fick vi i oss något ätbart....har längtat efter kaffe hela dagen.....så kom sjukgymnasten och fick mig att stå på benen med ett gåbord...och trampa med fötterna....trodde inte att jag skulle klara det.........men efter detta fick jag en morfinspruta för värken. I morgon efter frukosten ska jag på röntgen och se att allt är bra med knäprotesen och sedan skall det gå ut i korridoren och gå, och lära mig förflytta mig till en toalett och dyl.......jag måste säga att det är fantastikt efter så kort tid, att det fungerar och att man kan stå och belasta. Måste avsluta denna redogörelse för batteriet i datorn börjar ta slut, måste ladda till i morgon. Ha de gott alla goa vänner och TUSEN TACK för alla goa
och uppmuntrade kommentarer det värmer gott. Kommer att gå in till er så fort som möjligt, börjar redan under dagen i morron när jag kommer tillbaka till mitt rum. Hoppas ni alla får en skön natt och sova gott, för det får ju jag eftersom jag blir drogad.


måndag 15 juni 2009

I väntans tider........


Hej! Nu har jag blivit inlagd på Löwenströmska. Var här kl 13 och tog en del prover och fick min sängplats. Kl 16.30 kom sambon och vi åkte ut och åt lite god mat. Har varit lång väntan när man inte har så mycket att göra än datorn o min bok. Ligger på en 4-sal, fast vi är bara 3 st, en äldre dam på 70, och en tjej i samma ålder som mig. Det är ganska lustigt, hon som är lika gammal som jag är undersköterska, fotterapeut med egen klinik, och för ett par år sedan op struma och jag är också undersköterska, fotterapeut och op struma för ett par år sedan. Tänk var världen är liten, att placera likadana brevid varandra..... Så här ser sjukhuset ut som jag ligger på, ett ganska fint privatsjukhus. Besökstiden blev nu slut vid 19-tiden så det var bara för sambon att ta farväl och åka hem och lämna mig åt mitt ödé. Börjar kännas lite olustigt nu, var redan förvirrad när jag åkte hit......skulle borsta tänderna och vad gör jag, jo jag tog en tub som jag plockat fram och klämde ut på tandborsten, och när jag för den mot munnen upptäckte jag att jag hade tagit min underlagskräm som var brun på tandbosten. Hur skulle detta sett ut om jag inte hade upptäckt de i tid......ja, jag hade kanske fått ett brunt leende istället för ett vitt........så det kan gå när man är nervös och virrig.


Här ser man mitt sängbord med min bok Inred och dekorera ljust & lantligt, samt min dator och en kopp kaffe.




Min säng som jag har legat och skrivit på datorn i flera timmar nu. Väntan är lång, hade varit bättre att fått op samma dag som man kom in.



Får se hur mycket nattsömn man kan få, har svårt att sova bland okända människor, men de får väl ge mig något om jag inte faller i sömn. Kan ju inte sitta vid datorn hela natten. Framemot 21 tiden skall de bli steriltvättning av hela kroppen och håret, så håret ser ut som en golvmopp.
I morron bitti kommer nattsköterkorna och väcker mig vid ungeför 6 tiden för en ny sterildusch och sedan lugnande medel innan jag åker ner till 7.30 för operationen. Så nu kommer jag inte att kunna skriva något mer inlägg föränn på onsdag, eftersom jag kommer att ligga kvar på uppvakningsavdelningen hela dagen och natten i morron. Så ni får ha det så bra tills vi hörs igen på onsdag. Sköt om er alla goa vänner och tusen tack för alla uppmuntrande kommentarer, det värmer gott.









Idag är det dags....


Gomorron alla goa vänner. Tusen tack för er alla goa kommentarer det gör mig så glad. Hoppas helgen varit bra och att några har haft lite bättre väder än vad vi har haft. Här har det kommit sedan fredag eftermiddag 90 mm regn, och verkar inte bli bättre idag heller, eftersom de har lovat regn även idag, man får börja stråla själv......
Idag är det dags för mig att bli inlagd på lass, ska vara där till 13.00 för massa provtagningar och få min sängplats. Sambon som jobbar i Stockholm kommer senare på kvällen.....han måste tillbaka till Uppsala på ett möte till 16.00 och efter det åker han tillbaka och vi går ut och äter lite middag tillsammans (istället för sjuhusmaten). Får inte äta eller dricka något efter 24.00. Har sovit lite si så där i natt, känner mig lite nervös nu, lite obehaglig känsla men jag har inte så stora valalternativ än detta ingrepp. Värre blir det väl i kväll när man lägger sig inför morrondagen, få se om man får någon blund då.
Har under hela helgen varit i gång och fixat och donat, all tvätt är tvättade, allt styket och huset städat. Det är konstigt att man skall hålla på så, egentligen skulle sambon klara av detta också men jag är ju en person som vill ha koll på allt, men man får kanske tänka om nu ett tag framöver, allt kommer ju att fungera ändå. Ska nu ta och äta frukost för att sedan åka och handla, har lovat att göra i ordning köttfärsås åt Linnéa, så hon har bara att värma mat under dagen. Åker sedan iväg vid 11-tiden. Kommer att ha med mig datorn och kommer att gå in och läsa era bloggar under dagen. Ha de gott så länge.



lördag 13 juni 2009

Lördag och regnet fortsätter........

Hej alla goa vänner. Känner ni som jag att nu får det sluta att regna, och att solen ska börja skina igen. Nog för man behövde regn förrut, men nu har det kommit så det räcker. De brukar säga att efter regn kommer solsken, men vart är du lilla gula boll..........du lyser med din frånvaro. Ja, man får ju göra det bästa av situationen endå. Igår var jag och köpte den här vackra svarta smidesblomställningen som jag hängde vid ingången. Har satt en murgröna som har rundformade blad, har aldrig sett den sorten förrut. Ska låta den få klättra runt ställningen, och till hösten/vintern passar det att sätta en ljung i den.

Idag blir det städning inför midsommarhelgen, får göra det i helgen då jag inte kan sedan, kan vara svårt att gå med kryckor och dammsuga och moppa. Tänkte även göra en svartvinbärs kaka till kaffe, eftersom jag har så mycket bär kvar i frysen.

Även jag har köpt en Shakti- den indiska spikmatta, som alla pratar om på bloggarna, och tycker den är så bra. Här kommer lite information om denna:
De 6000 akupressurpiggarna gör Shakti spikmatta till ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och ge djupavslappning.
Shakti frisätter stora mängder endorfiner, må-bra och lycko- hormoner som ger kroppen återhämtning och vila. Ditt välbefinnande kommer att öka vid regelbunden användning, både fysiskt och mentalt.
Spikmattan ökar blodcirkulationen och syreupptagningen.
Används vid: stress, sömnbesvär, spänningar, ryggskott, ischias, migrän, depression, låg energi, träningsvärk m.m.
Mattan köpte jag genom internet och webbutiken Curanovum och kostade 598,- och fraktfritt. Hemma ute i affärerna tar de 698,- så man sparde 100,- genom att beställa på nätet.
Tar 1-2 dagar att få den efter beställning. Får använda den när jag kommer hem från lassarettet och se om den kan linda smärta, och göra att jag sover bättre. Ni som har den redan hur tycker ni att den är?

Här kan ni se de rundformade bladen, ser nästan ut som lyckoklöversblad. Nej nu är det dags för lite frukost, innan melodikrysset börjar. Sambon och jag brukar lösa det om vi har möjlighet till det. Ha nu en riktigt skön lördag och var rädda om varandra.




fredag 12 juni 2009

Award


Fick denna Award fr bloggen midsommar tusen tack gulliga du, det glädjer mig mycket.
Nu ska jag ge Awarden vidare till åtta bloggare och det är inte det lättaste när det finns så många härliga bloggare och det är svårt att välja ut några stycken, jag önskar att jag kunde ge er alla men nu har jag valt dessa:
Detta var ett svårt val att bara välja ut några stycken, men jag skall tänka på er andra om jag får några fler. Än en gång tusen tack för Awarden den värmde.
Ha de gott



torsdag 11 juni 2009

Böcker........

Hej alla vänner, hoppas allt är bra med er, och att ni inte har regnat bort ännu. Börjar bli trött på detta regnande. Hämtade idag mitt paket med dessa två böcker från Adlibris. Dessa två böcker tänkte jag ha som litteratur på lassarettet nu när jag läggs in, förutom datorn som jag inte klarar mig utan.



Den första boken är Inred och Dekorera ljust & lantligt av Anna Örnberg som många av er bloggare har skrivit om.

Har tittat igenom den som hastigast och den är ju en riktig guldgruva, med massor av inspererande tips, kommer att älska den, jag lovar. Har även hittat några saker som jag tänkte få lite snickerihjälp av min sambo, men han vet inte om det ännu. Får ta det lite senare eftersom jag behöver ha mycket hjälp ändå när jag kommer hem.


Den andra boken jag beställde var av den underbara författaren Tricia Guild, och boken Inred med blommor. Tricia Guild skapade Designers Guild i London 1970. Företaget är känt över hela världen för sina nyskapande tyger, tapeter och heminredningsprodukter som säljs i mer än 40 länder. Tricia Guild har varit medlem i styrelsen för British Crafs Council och är hedermedlem i Royal College of Art. Några av hennes tidigare böcker är Lustgård, Stadsliv, Blomma, White Hot, Känsla för färg, Inspiration och Mönster.


I sin nya bok Inred med blommor, berättar Tricia Guild om ett av de allra viktigaste elementen i inredning - blommor. Dessa levande inslag i hemmet har ett alldeles eget språk och egna karaktäristiska uttryck. I tio kapitel visar hon hur blommor kan förändra stämningen i ett rum, hur de kan komplettera möbler och tapeter och hur de kan skapa fokus och centrum i hemmet.
Tricia Guild är världens kanske mest inflytelserika inredningsdesigner, och få har som hon påverkat västvärldens sätt att inreda. I sin tur har inget påverkat henne mer än naturen och då i synnerhet blommor. De har alltid varit en viktig del i hennes skapandeprocess och i den här boken har hon försökt fånga blommornas innersta väsen.
Hela boken är en inspirerande hyllning till den kraft och skönhet som ryms i en blomma. Boken är mycket generöst illustrerad, med över 500 fotografier.

Här kommer lite utdrag av bilder från boken som jag har knäppt. Jag kan lova att denna bok, är så underbar med alla dess bilder av blommor, det är en ren njutning av att bara titta och man kan nästan känna lukten av dess blomning.





















Hoppa dessa böcker ger er lite inspiration, för mig kommer de definitivt att göra det.
I slutet av boken står alla 40 återförsäljare för Tricias Guilds produkter. I fall ni undrar om de finns på eran ort, så får ni gärna höra av er till mig.
Nu skall jag ta och laga lite ärtsoppa med varm punch och ostkaka med sylt och grädde till sambon kommer hem.
Ha de gott så länge.