lördag 30 januari 2010

Blomsterarr och keramik

Här snöar det så fint, flingorna bara dalar ner och är 15 gr kallt. Kan tycka att det räcker med snö nu, man får skotta sig fram i stort sett varje dag när det kommer snö hela tiden och plogbilen plogar upp vallar så man inte kommer ut med bilen.

Har haft lite datastrul ett par dagar och fortfarande fungerar ej mitt trådlösa internet, så det blir inte så mycke datasittande just nu. Har tillfälligt lånat ett modem så att jag kan göra ett inlägg.
Är ikväll bortbjudna till min svägerska och svåger på mat och tonåringen skall vara hemma och ha filmkväll med kompisar. Har gjort ett litet blomsterarr. att ta med bort i kväll, gjorde även en likadant till oss själva när jag ändå höll på.
Ett par växter, ljushållare med ett värmeljus, vita krossstenar, en porslinsros och en rosett.


Keramikfatet är i vitt och ser nött ut.......tyckte det passade så fint tillsammans med växterna.


Den här vackra keramiken såg jag på Tv, och tv programmet stjärnorna på slottet när Meg Westergren hade sin dag. Tog då kontakt med ansvarig på den kanalen och fick reda på att skaparen bakom den vackra keramiken med guldrosdekoreringen var keramikern Kerstin Tillberg som både bor och arbetar i Mölle, som ligger som sista by, innan Kullaberg. Kestin Tillberg berättade att hon är bagardotter, och blev inspirerad av rosen när hon såg prinsesstårtorna som bakades i bageriet. Kerstin Tillberg har även en Webshop som du kommer till om du trycker här. Alla hennes paket skickas fraktfritt inom Skandinavien.Här kommer lite bilder på koppar, sockerskål/pralinskål, karaff och tekanna i de olika färgerna som finns. Bilderna är lånade från Kerstins hemsida och efter samtal med henne idag fått tillåtelse att kopiera dessa. Tack Kerstin för ett trevligt samtal idag.
Är så sugen på att beställa dessa vita koppar som rymmer 7 dl. Har inte bestämt mig om jag skall ha i flera färger än vitt. Kopparna finns i vitt, rosa, blått och nougatfärg (se karaffen).
Slutar väl med att det blir både koppar, karaffe, sockerskål och tekannan........men ska jag då blanda färger eller bara en färg......ja det är frågan.........hur skulle ni göra? Allt är lika fint!!!!
























Vill önska er alla en härlig skön helg och tusen tack för alla goa kommentarer som jag får.
Sen vill jag även tacka för alla intresserade av min utlottning, försöker att hinna med att tittar in till er allt eftersom jag har tid, och missar jag någon så tackar jag er alla här för visat intresse, tusen tack goa vänner.








tisdag 26 januari 2010

Blommor och lite mysfaktor.........

Hej alla goa vänner. Idag har har jag sytt blomsterpåsar nu på morgonen av skurtrasor till min blåa pärlhyacint och till en Kalanchoê. Delade en skurtrasa i två delar eftersom krukorna var så små. Den översta sydde jag så att avigsidan syns och sydde ner den röda randningskanten så att den blev på rätsidan. Tog sedan snöre och snodde runt några varv och slutligen dekorerade med ett gammalt örhänge som jag hittade i en ask.
Tyckte att örhänget passade perfekt till blomsterdekorationen.......................

Här ser man den limegröna Kalanchoê Queen som också blev dekorerat av ett annat örhänge som jag använde för säkert 15 år sedan och bara låg och skräpade.








Nu står båda blommorna i fönstret över diskbänken och pryder sin plats.........



Skall öven sy lite kuddar till nya soffan och hittade detta guldtyg som jag köpte för det var så snyggt för säkert 1 år sedan, men bara blev liggande, så nu tänker jag ta tag och göra nya kuddfodral. Kommer även att köpa 3 stora kuddar som får gå i färgkombinationen, vitt, beige och guld....så det är nu bara att ut och leta, vet hur de skall se ut, så nu är det bara att försöka hitta dessa annars blir det att sy även dessa själv.





Hämtade ut mina ljuslyktor i fattigmanssilver i fredags som jag beställde från Nordljus. Tog lite kort när de var tända i fredagskväll.....blev så mysigt sken av dessa.


















Tog även och tände den stora golvlyktan och satte då dit ett blockljus och fyra värmeljus och det
blev så vackert sken. Jag bara satt och njöt av stämningen. Känner man sig stressad och har
svårt att varva ner, då är det bara att tända en massa ljus, man känner direkt hur man kommer
i harmoni och stressar av.


Här i huset är vi storkonsumenter på alla slags ljus. Det är också en stor värmekälla förutom
den härliga mysfaktorn. Har säker 15-20 olika ljuslyktor som är tända på kvällen fniss.....































Vill även passa på att tacka för alla som vill vara med i min utlottning, jättekul att det är så många som var intresserad. Tävlingen pågår till den 14 februari.

Skall under dagen hinna med lite kommentarer hos er.

Önskar er alla en fortsatt härlig vecka och tack för alla goa kommentarer av både gamla och nya bloggvänner.









fredag 22 januari 2010

Utlottningdags.......

Tänk att det är fredag redan igen, veckorna går så fort och snart är det slut på januari månad. I februari kan man njuta av att solen är framme lite mer och man kan höra takdropp och solen värmer lite mer, man går mot en ljusare tid så underbart.

Idag tänkte jag visa ett blomsterarragemang som jag köpte hemma i blomsteraffären i veckan, och står nu på byrån i hallen. Blomsterarragemanget består av en mini santpaula som är med dubbelblommor, en murgröna, vide, och en kvist som liknar blåbär, lite mossa och vit rosett. Tyckte den var så vacker där den stod i sitt rottingkopp och fat. Så här kommer lite bilder.........










Och lilla tomten får stå kvar tror jag ett tag till............





UTTLOTTNINGSDAGS!!!!!!!!!!
Nu är det dags för en liten utlottning då bloggen närmar sig 1 år (om någon mån). Tusen tack alla som besöker min blogg och läser det jag skriver och lämnar alla fina kommentarer.


Vinsterna kommer från min butik Aromboden och består av:
1: pris 3 st 100gr påsar av valfritt te eller smaksatt kaffe, eller blandning av både te och kaffe, 1 stor kaffeburk, kaffeskopa eller tesil.
2: pris 2 st 100gr påsar av valfritt te eller smaksatt kaffe, samt en liten burk, kaffeskopa eller tesil.
3:pris 1st 100gr valfritt te eller smaksatt kaffe, kaffeskopa eller tesil.
Gå in på Aromboden och välj vilken smak ni skulle vilja ha om ni vann. Ni får välja helt fritt, och väljer ni kaffe så skriv om ni vill ha bryggmalet eller hela bönor.


1 lott= Lämna en kommentar till inlägget.
2 lotter= Lämna en kommentar till inlägget och länka tävlingen till din blogg.
3 lotter= Lämna en kommentar till inlägget och länka tävlingen till din blogg, och följ min blogg genom Google Friend Connect.
Har du inte själv blogg, kan du delta med en lott genom att skicka ett mejl till:
Tävlingen pågår till den 14 februari kl. 24.00
Lycka till!!



Önskar alla en härlig mysig helg!




onsdag 20 januari 2010

Kökshandduk med örter......

Godmorgon! Tänkte idag visa en vacker kökshandduk med örter som jag köpte strax före jul. Handduken hade så vackert möster med olika motiv, som jag föll för direkt. Köpte även en varsin till mina döttrar i julklapp. Kommer att ha den som prydnad i köket, tycker att den är för fin för att användas. Här kommer lite bilder på motiven.
Skall nu snart iväg till Uppsala men skall först slänga i mej en kopp kaffe först.
Ha de gott!


















måndag 18 januari 2010

Award och lite inköp.....

Ja, så är denna helg över och det är måndag igen, och en ny arbetsvecka har startat. Har varit lugnt i helgen, har tagit tag i saker som har blivit liggande tidigare. Är skönt när man har gjort färdigt saker och ting, bl a julduken som jag inte hann sy klart innan jul är nu äntligen klar, det är bara spets som fattas nu.

Här i huset turas vi om att vara sjuka, sambon har varit liggande i soffan hela helgen och inte haft någon ork alls......så man får hoppas att jag får klara mig nu så jag inte åker på en vända till.
Ska iväg till jobbet idag och få nya schema som kommer att gälla fr om 1/2 då jag skall börja jobba igen efter semestern, men det blir ju bara en kort jobbvisit på 2 veckor.......



Denna Award har jag fått av Krukmakeri Hemjord Nora. Tusen tack goa Ann-britt för denna Award. Har ni inte varit inne på hennes sida så gör det. Ann-Britt drejar så mycket fina saker som hon säljer.

Denna Award skickar jag vidare till:
A: Kopiera awarden på er blogg!
B:Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!
Här kommer 7 intressanta fakta om mig !
-Är positiv och glad person som har lätt till skratt.
-Lever efter sättet "behandla andra såsom du själv skulle vilja bli behandlad"
-Tänder till och har dåligt tålamod när det gäller tekniska prylar inte fungerar.
-Älskar blommor och min trädgård.
-Är en gourmé
-Älskar livet, och njuter, och tar tillvara alla tillfällen.
-Tycker om inredning

Dessa ljuslyktor i fattigmanssilver och som är i 3-set, har jag beställt från Nordljus. Tyckte formen var så vacker på lyktorna, och ljuslyktor kan man aldrig få för mycket av.
OBS! bilden är lånad fr Nordljus, eftersom jag inte fått dessa ännu.


Så här ser duken ut som blev färdigsydd, och spetsen som jag skall sy på ser ut så här, och som jag också beställde från Nordljus. Även den bilden blev lånad därifrån.




Här är gardinerna som jag satte upp i köket, blev så vårlikt. Färgen blev så konstig, men kappan är i olivgrön, vit och ljusgul färg och längderna sydde jag i enbart olivgrön färg och omtagen blev i samma tyg som kappan.



Tack för alla era goa kommentare.

Önskar er alla en härlig dag!


torsdag 14 januari 2010

Lantlig idyll...........

heter golvlyktan som jag köpte igår hos min blomsterhandelare. Den är ca 85 cm hög, så den passar perfekt att ha på golvet mellan de två valven mellan kök och vardagsrum. Ska nu köpa 3 olika höga blockljus att ställa in i lyktan, annars kan det vara snyggt att ha ett blockljus och några värmeljus omkring, man kan ju variera efter tycke och smak.
Taket har ett mycket vackert mönster som släpper igenom ljusskenet vackert där den står på golvet när man går förbi.............


Igår åkte den barrande granen ut, så skönt, men så tomt det blev. Det enda som är kvar är elljusstakarna i köksfönstret och mina vinröda gardiner, men de åker bort till helgen, för att ge plats åt lite mer vårliknande gardiner och nya vårblommor.
Ska nu ta och ge mig på tvättkorgen så det finns lite rena kläder i skåpen.
Ha de gott så länge och ha en skön helg!





tisdag 12 januari 2010

Vitt, vitt så långt ögat når..............

och ett underbart soligt väder, ja så var vädret i lördags, det var så härligt att gå promenadturen, fast det var kallt. I söndags var vi till Tierp och firade mitt bonusbarns kille som fyllde 25 år. De skall till åka till Thailand den om någon vecka och jag skulle gärna ge vad som helst för att bli nedstoppad i en resväska och följa med hihihi.

I tidigare inlägg skrev jag att jag slog i vä hand i dörrkanten när jag skulle visa på ett skåp i köket och det hände i mitten av nov. Har inte varit bra sedan dess, men var då på röntgen och ortoped, och de sa att det var en kraftig stukning i lillfingerleden. I förra vecka tog jag kontakt med min husläkare som fixade en handkirurg för att titta på handen som inte var bra, svullen fortfarande och ont, och jag som kommer att hoppa på kryckor om 1 mån. Var hos handkirurgen i månd och fick besked att det inte bara var en stukning utan det var ett ligament som gått av, så nu är mitt lillfinger och ringfinger hopsatta med ett band som jag skall ha på. Skall kunna läka, och bli bättre men tar ca 3 mån, så det är bara att gilla läget. Har tagit av mig stödförbandet för att kunna göra detta inlägg annars skulle det ta en evighet för att få till något.
Är så fin promenad väg, kommen inte många bilar så man kan gå omkring och njuta av naturen........
Den här bilden ser ut som om man skulle gå igenom en tunnel, blev så av skuggan av solskenet.........


Här är det bara att välja höger eller vänster väg...............

I söndags köpte jag årets första tulpaner som blev i vitt.........älskar vitt. Köpte tidigare i veckan andra vita blommor som kommer på bild senare.
Ha de gott och sköt om er alla goa bloggvänner, och tack för alla goa kommentarer.