måndag 1 juni 2009

Jag vann........

God morgon alla goa vänner, hoppas ni har haft en fin pingst och alla mammor blivit ihågkommen på sin dag. När jag som hastigast kopplade upp mig så såg jag att jag hade vunnit tävlingen som Paula som har bloggen Min lilla balkong och vinsten är 2 par sockor och det snygga halsbandet, tusen tack gulliga Paula.



Har varit fullt upp sedan i lördags så jag har inte hunnit med något inlägg. I lördags hade vi gäster och maten som jag gjorde var helt nytt som jag aldrig gjort tidigare och det blev perfekt. Det som var bra var att man kunde förbereda alla rätter i förväg, förrättens röra gjordes på morgonen och fick stå och gotta sig fram tills det var dags att äta, och fyllningen till filén gjordes också på förmiddagen och fylldes och fick ligga i kylskåpet tills det var dags för grillnigen och jordgubbarna marinerade jag även på förmiddagen och marängerna bakade jag på morgonen.

Här kommer lite bilder fr maten som jag tog, glömde ta kort på röran till förrätten och samt efterrätten, men man kan se lite förberedelse. Kommer att göra förrätten till midsommar så det får bli ett kort då istället. Kom på när alla satt och åt att jag skulle ha fotat.

Här är blandningen till flästfilén som består av färska kryddor, jag tog 2 sorters oregano, rosmarin och fransk dragon, olivolja och italiensk lufttorkad strimlad skinka, lite grovmalen svartpeppar


Här har jag skårat filén med 2 snitt på längden och fyllt den, fick sedan stå i kylskåpet tills det blev dags att grilla (vart supergott)




Maränger som jag bakade till efterrätten, som bestod av marinerade jordgubbar som jag marinerade med bananlikör och finstrimlad ingefärsmynta. Sedan la jag upp jordgubbarna i efterrättsskålar tillsammans med 2 maränger och lite mascaponekräm.



Fick denna ljuvliga ros av svägerska och svågern i lördags





På morsdag kom min minsta dotter Madeléne med familj och fick då denna underbara rosbukett.








Man får ta och njuta av det vackra vädret idag också för i morgon skall det bli svalare igen, de har lovat ca 9 gr bara till på tisdag, så det är en del kontraster. Ska nu ta och äta lite frukost innan jag börjar att läsa i fatt lite bloggar. Ska även åka iväg läkarstationen och lämna in papper till sjukgymnasten inför min operation, (ska ha sjukgymnastik när jag kommer hem). Det är nu bara 2 veckor kvar tills operation. Får under dessa veckor göra så mycket förberedelse som jag kan. Har en underbar sambo som ställer upp 100% om jag inte hinner med allt själv.


Ha det gott så länge!






13 kommentarer:

  1. Vad mysigt du verkar har det.Kul att testa nya maträtter.Men det ser ju så gott ut.Fina blommor du har fått.Ha en skön måndag vännen kramiz ~~~~RITA~~~~~~.

    SvaraRadera
  2. Grattis till vinsten. Vilken festmåltid du har gjort!
    Ha en skön dag
    Kram/Åsa

    SvaraRadera
  3. Hej
    Ja ljuspåsar har jag alltig hemma färdiga,så är du intreserad så hör av dig till mig.
    kram o ha en go dag
    ninni

    SvaraRadera
  4. så mycket god mat och blommor mmmm njuter av att se bilderna
    ha det bra
    kramiz

    SvaraRadera
  5. Hej
    Va roligt att du ville beställa en ljuspåse,har du någon mailadress , så kan jag skicka kontonummer till dig.
    kram
    ninni

    SvaraRadera
  6. Åhh vad gott det låter, mmm det hade jag inte tackat nej till :-).
    Vad glad jag blev att du tyckte om det du köpt hos mig, tycker du skulle få en fin tvål i samma doft :-).
    Tänkte fråga en sak också, skulel du vilja bli skribent på SIB? Hade varit kul om du har tid och lust, det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg nån gång ibland.
    Kramar Lisa

    SvaraRadera
  7. Grattis till din vinst .
    Ni ser ut att ha haft en underbar helg ,med massa god mat och sällskap .
    Rosorna var helt underbara .Vi hade det mysigt här hemma med barnen .Och en massa solsken .så nu är man som en kräfta ;)

    Kram Ewa

    SvaraRadera
  8. MUMS! Det där ser och är säkert helt ljuvligt gott! OCH maränger mmm. Ja du jag kan inte heller förstå att folk tycker att vitt är tråkigt man kan ju blanda in andra färger i det vita och allt passar. NEJ jag älskar vitt. Hemmet ser så ljst och trevlig ut. MEN alla har ju sin egen smak hihi. JAG är i alla fall super nöjd med data hörnan. Jo pingsten har varit bra här också med fint väder. NEJ du vännen nu får du ta och vila och inte slita ut dig på det sättet, hör du det?? hihi Ha en fin kväll Christa

    SvaraRadera
  9. Britt- du har fått så mycket berömm för fina foton av blommor och mat, så nu får det räcka. Men jag instämmer. Jag gillar mat,som kan förberedas, provar nog ditt recept.
    Ännu en solskensdag har det varit idag. Imorgon regnar det, säger de på TV. Kanske det är bra att det regnar ibland, dels för växtligheten och dels har jag massor att göra inomhus.
    Hur än vädret blir - ha en bra dag. Kram Viola

    SvaraRadera
  10. Grattis till din fina vinst!
    Åhh, den som hade varit bjuden till dej, den maten såg helt ljuvligt god ut!!! Nu blev jag hungrig! Tror jag går och knyter mej istället!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  11. Vad kul att du vill vara skribent. Det krävs inte så mycket, du skriver ett inlägg när du har tid och lust bara. Jag lägger upp dig som skribent så får du ett mail och kan logga in och skriva när du känner för det :-)
    Kramar Lisa

    SvaraRadera
  12. Just det, behöver din mailadress först :-). Maila din adress till mig på creationsbylis@live.se
    Kram igen :-)

    SvaraRadera
  13. Hej Tackar. Jo då det fanns en hel del men det beror väl på vad man är ute efter. Jag hittade massor till Emma och sak definitivt åka dit igen. Kul att få lite nya affärer att strosa runt i. Ha en bra dag vännen. Kram Christa

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt