måndag 21 september 2009

Hösten är ju underbar....


Hej alla goa vänner. Hoppas ni haft en underbar helg med det vackra vädret som varit. Har varit sommarvärme, helt underbart. I fredags var jag och köpte ljung, höstaster och prydnadskål i denna underbara ljungfärg...visst är det en vacker färg. Så i lördags så planterade jag dessa i min zinkbalja och ställde sedan på framsidan på bron, blev så snyggt. Plockade även in alla tomater som var gröna så de får mogna inne istället...vet inte varför de inte mognade som de skulle i år. Vi grillade även en ört och enbärsmarinerad filé och bakade potatis till med god sås och sallad tillsammans med ett gott rött vin. Här nedan kommer lite bilder från planteringen.







På lördagen sydde jag även klart kuddfodralen som jag har påbörjat ett antal veckor, men så har annat kommit emellan hela tiden. Skall köpa ny fluffiga kudda till fodralen, hittade bara gamla dunkuddar som har tappat formen och inte är lika fluffiga längre, men ni ser kanske hur det vart ändå. Gjorde fodralen som ett vanligt örngott, men sydde vingar uppe och nere.















Hittade denna smörbytta och sockerskål i ett skåp när jag städade i helgen. Har inte användt dessa på flera år men de har en vacker blå färg i glas inuti..............








Finns även en vacker smörkniv som tillhör skålen.......






Här är sockerskålen med tillhörande sked.........















Har en vacker bård runt om..........................




Fick igår även veta att jag vunnit i dragningen hos Pia med bloggen mitt måleri, så glad jag blev. Kommer att lägga ut senare vad det blev, men tusen tack Pia för vinsten. Har ni inte varit inne på hennes blogg tidigare, så skall ni göra det för hon målar så mycket fint, ja tänk om man hade sådana talanger, man beundrar dem som kan och har den talangen.



Skall nu göra en bloggrunda hos er, och se om det går bättre nu än i helgen då varje kommentar kunde ta upp till en kvart, och då tröttnade jag när datorn var så seg.

Ha de gott alla vänner och var rädda om varandra.


14 kommentarer:

  1. Grattis Britt till vinsten din! Lyckliga du! Så fint du har gjort!! ÅH och vilka fynd du har i skåpen hihi! Har en smörbytta jag med men inte med blått glas. Riktigt underbart väder har det vart i helgen och jag hoppas det blir lika fint till nästa så man kan åka ut igen! Åh jag drömmer om en husvagn!!! Ha en fin dag kram

    SvaraRadera
  2. Grattis till vinsten.Den är jättefin lyckliga du !!!!Vad fint du har gjort med blommorna.Kanonfint.Vad mycket härliga fynd du har gjort.....Vilket härligt väder vi har...Ha en mysig måndag vännen kramizar ~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  3. Hej! Ja jag är så nöjd med min fina lampa.Skulle ju inte skada att ha två såna i min hall också hihi men ja det får bli en annan gång. kram

    SvaraRadera
  4. Hej
    Jag var dit i lördags och då frågade jag henne om det, så hon skulle kolla med leverantören om det gick att få hem fler,så jag talar om för dig så fort jag vet något om det,det är bara att hoppas på det bästa.
    Det var välldans va mycke fint du visar idag.
    kram o ha det så gott
    ninni

    SvaraRadera
  5. Grattis till vinsten. Vilka fina skålar du har haft gömt i skåpen. Och dina höstväxter är ju bara så underbara i färgen. Det blev så fint på din trappa.
    Ha det så gott!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej min fina Britt , vad kul att du vunnit hennes grejer e ju så fina . Va fint du planterat har oxå satt nåt liknande . En liknande sockerskål har ja nånstans i gömmorna fick en sån för många år sedan i konfirmationspresent .Kramisar/STINA

    SvaraRadera
  7. Hejsan, nu är jag tillbaka igen med en frisk pc...det här viruset var annorlunda...alldeles nytt och dök bara upp på bildskärmen när jag bloggade, ha en fin kväll ...vackra bilder hos dig idag, kramen

    SvaraRadera
  8. Hej Britt!
    Vilket fint blomarrangemang!Härliga färger!
    Jag tycker om hösten när solen visar sig :)
    Så fina kuddfodralen blev!
    Och smörbyttan och sockerskålen är så söta!!
    Ha en bra vecka!
    Kram kram!

    SvaraRadera
  9. Jättegrattis till vinsten!
    Ja tänk vad man kan hitta i gömmorna, jättefina grejer!
    Å din plantering är helt underbar...tog in mina uteblommor igår, å när jag skulle planta nytt började det spöregna så det blev lite hipp som happ *ler* Får göra ett nytt försök!

    Kramis Anki

    SvaraRadera
  10. Grattis till vinsten.
    Jag köpte också ljung som jag ska plantera idag,så fint det blev hos dig.

    Skålarna är ju så bedårande, ibland får jag såna gamla saker av min mormor som hon har sparat.
    Jag älskar såna gamla saker.
    Ha en bra dag.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Grattis till din vinst!
    Ja nu är det dags att börja plantera lite höst fint i krukor som du redan har gjort. En snygg kombination.
    Vad duktig du är på att sy kuddfodral med vingar och allt.
    Kram:)

    SvaraRadera
  12. Kom kommentaren fram till dig.Jag blir tokig....
    Ibland så gör den det...ibland inte.
    Den bara försvann.....glömde kopiera

    SvaraRadera
  13. så vackra blommor ,hösten är vacker OM det inte regnar hihi
    kuddarna är jättefina
    ha det gott
    kramiz

    SvaraRadera
  14. Hej gulliga Britt!!!

    Å, va fint!! Va duktig du är!! Underbara bilder!!
    Hoppas du mår bra & att du får en toppen Onsdag!

    Jag vill tacka dig Britt för att jag få ta del av ditt liv & dina funderingar.
    Jag värdesätter det & dig så mycket!!!!

    Må gott & va rädd om dig!!

    Kram Tina

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt