torsdag 1 oktober 2009

Jag har fått en utmaning.........

av Rita som går ut på att skriva ner 10 saker om mej.
Ni vet säkert en del om mej, som ni kunnat läsa ut mellan raderna och som jag kanske oxå har skrivit i tidigare inlägg.
Här kommer mina 10 avslöjanden:
1. Jag är född 1958 och bodde mina första 4-5 år i Smedjebacken. Bodde snett mitt emot Marit Paulsen riksdagskvinnan då de bodde i Smedjebacken. Sedan flyttade vi vidare till Örebro, då min far arbetade på Järnvägen och vi fick flytta pga arbetet.
2. Fick mina underbara barn Therése 1980 och Madeléne fick jag 1986.
3. Skilde mig från barnen far i slutet av 90-talet, och bodde kvar i huset som vi hade på 7 r o k.
Renoverade själv ett badrum, gjorde allt grundarbete med spackling, fuktspärrar och dyl, men fick hjälp med kakling och eldragning. Spikade även en ny entre med stor altan, och blandande cementen för hand till stolparna i en skottkärra. Fick gräva ca 60 cm djup för rören där cementen skulle i. Dagen efter kunde jag knappt röra mig pga av all träningsverk.
Året därpå panelade jag om hela huset, men fick lite hjälp när jag sa till ( bl a av min nuvarande sambo som jag hade träffat då.)Så man har varit en grovarbetare. Sålde sedan huset och jag flyttade hem till Krister (min sambo)
4. Har haft olika arbeten under olika perioder. När jag gick i gymnasiet delade jag ut tidningar på morron innan jag gick till skolan, (flyttade hemifrån tidigt). Har varit barnflicka under tidigare år. Arbetat på extra på studieförbund efter skolan under gymnasietiden. Mitt första riktiga jobb vid 18 år var på Polisen i Västerås under något år, 1978 började jag på Socialförvaltningen i Västerås och var anställd där under ca 10 år, var tjästledig pga andra arbeten såsom dagbarnbårdare, pluggade till usk/msk. Fortutbildade mig 1997-98 till fotterapeut i Uppsala 1 år. Öppnade min första fotvårdsklinik i Västerås 1998. Idag arbetar jag när jag inte är sjukskriven som undersköterska på ett gruppboende, jobbar som fotterapeut och har webbutiken Aromboden tillsammans med min äldsta dotter Therése.
5. Mina intressen är min underbara familj, mina underbara barnbarn Måns 3 år, Max 3 år och Neo som blir 5 år i okt. Äskar att påta i trädgården med både blommor och grönsaksland. Tycker om att resa både i Sverige och utomlands. Skulle gärna vilja flytta utomlands när jag blir pensionär under vinterhalvåret för värmen skull, tycker inte om kylan.
6. Älskar att laga mat (både Krister och jag är gourmeér) samt att baka.
7. Ställer alltid upp med en hjälpande hand för den som behöver hjälp i min omgivning, och om någon på stan behöver hjälp av något slag så försöker jag hjälpa till så gott det går.
8. Skulle gärna vilja testa att hoppa fallskärm, ser så häftigt ut....så man vet aldrig det kanske blir framöver när jag är helt återställd.
9. Försöker alltid leva för stunden och inte skjuta upp saker och ting som man vill göra, för man vet aldrig vad som händer framöver, då de kan vara försent. Har man drömmar skall man försöka genomföra det som man drömmer om.
10. Lever men den underbarast man som man kan ha, och vi ställer upp för varandra i alla lägen. Mitt liv kan inte vara bättre.
Nu vet ni lite mer om mej.
Denna har gått runt till många bloggare så den som känner sig manad kan föra den vidare till sin blogg.
Ha de gott alla goa vänner.




22 kommentarer:

  1. Hej vännen! Gud inte för ens nu hinner jag sitta och svara på dom kommentarer som blev kvar sen i förmiddags! Uppsala! Ja hoppas allt gick bra på kontrollen då och att ni kunde hade det lite mysigt också! Är du uppe såååå tidigt! Oj oj. Tack snälla,ja imorgon gäller det! Usch! Nervis!hihi ha en fin kväll kram

    SvaraRadera
  2. Oj Britt du är mig en händig kvinna....tar tag i det som behövs göras...hatten av.
    Det var en kul läsning.....Härligt att läsa att du är nyfiken...testat på en massa olika yrken...vill hoppa fallskärm.
    Ser verkligen urhärligt ut...att flyga som en fågel....men tyvärr jag är väldigt höjdrädd. Leva för stunden är bra....man vet inget om morgondagen....Det var jättekul att få lära känna dig lite mer....
    kram Anne-Lee
    Passar på och önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Hej Britt!!
    Det va intressant läsning =) Hoppas du får en underbar helg!!!
    Kram Tina

    SvaraRadera
  4. Hejsan vännen !Ja du är för härlig må jag säja.Vad intressant läsning och rolig att få veta lite mera om dej.Ha en mysig och underbar fredag varmaste kramizen ~~~~RITA~~~~.

    SvaraRadera
  5. Vilken spännande läsning .Så mycket du har hunnit med och gjort genom åren . Men fötter gillar jag inte ;) har lite av fotfobi .men älskar att bli ompysslad av dom . Fick ett presentkort till en behandling så den ska snart göras . Ang snuvan så blev jag sjukskriven ,hostar ännu och har ingen ork Men jag var bara tvungen att åka en snabbis .för jag klättrar snart på väggarna här hemma ,

    Kram Ewa

    SvaraRadera
  6. Hej
    Tack för din kommentar, ja då vet du vad det betyder med grovjobb, det ser jag nu, så otroligt duktig du är oj så imponerande, jag blir så glad när någon fler kvinna har förstått att man faktiskt inte behöver ha något som dinglar för att göra allt man själv vill, så jag bockar och bugar och gratulerar.
    Det var verkligen strongt gjort, allt ditt byggande, och hålgrävande. Grävandet är nog bland det tyngsta man gör.
    Sen så är det ju helt underbart att du har hittat din lyckas man, hur många har gjort det, inte många.
    Och god mat är viktig så man kan ta tillvara på stunder och dagar, dina barnbarn är i en söt ålder, speciellt när man är 3 år.
    Och så all annan läsning, ser ut som om du haft ett rikt liv, och lärt dig mycket,sen det kloka, men svåra enligt mig, att inte skuta upp det man vill göra, bra skrivet.
    Tack för att du delade med dig av en imponerande och intressant läsning, om dig.
    Bamsekram Zara

    SvaraRadera
  7. Hej min goa vän & tack för underbar kommentar!
    Men du var mig en händig tjej...djupt imponerad är jag!
    Å tänk vad skönt det känns att klara sig själv, jag jobbar stenhårt på det *ler*
    Vad kul det var att läsa om dig, du skriver så äkta och härligt...som en liten novell!

    Ha en härlig helg nu & goa kramen! Anki

    SvaraRadera
  8. Det var fin läsning så här på morgonen, du skriver så bra. Här har vi en handywomen helt klart, du klarade av och renovera gamla huset galant. Håller med om kylan, jag tog fram tjocka stickade sockor imorse.
    Ha nu en mysig lördag
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Vad spännade det var att läsa om dig! Vilken händig tjej du tycks vara! (Men det har vi ju förstått tidigare) Vi kommer att få besök från V-ås till nästa helg, jag längtar dit så att jag ska få krama om mina små barnbarn. Tänk att du jobbar med fötter, det är något jag aldrig skulle klara men däremot att bli ompysslad är hur skönt som helst. Kram Märta

    SvaraRadera
  10. Hej Britt!
    Vad kul med lite läsning om dig!
    Oj vad du har grejjat mycket med ditt tidigare hus!
    Så kul att du vågade och vad händig du är :)
    Du undrade om jag gjort pumpa paj någon gång..
    Det har jag inte och jag har inte smakat det heller.Men det verkar spännande att smaka på!!
    Pumpasoppa har jag ätit.
    Min syster brukar alltid göra det vid halloween.Den är jättegod :)
    Jag undrar hur länge en pumpa står sig!
    den stora jag har funderar jag på att gröpa ur.
    Men man känner nog på doften om den är dålig :)
    Ha en mysig helg!!
    Kram kram!

    SvaraRadera
  11. så roligt att läsa lite om dig

    hihi vad kul att du blev inspirerad av den halsduken
    snart klar med min vita så jättesnygg blir den
    skall göra en i svart till dotter i julklapp . och det blir nog mössor oxå
    ha en trevlig lördag kväll själv skall jag jobba kvällen
    kramiz

    SvaraRadera
  12. Hej
    Tyvärr så var det slut hos leverantören på den fina emaljkopen med fat,å det var vel jätte synd,hoppas du hittar en någon annanstans,skulle jag se en så medelar jag dig genast.
    kram o ha det så gott
    ninni

    SvaraRadera
  13. HEJ HIHI! Har fortfarande inte köpt nån julklapp trots att vi var på lager 157 idag! MEN jag hittade inget, kollade dock efter julklappar! Ett framsteg det med hih! Hoppas allt är bra! Har haft sån huvudvärk igår här så har inte orkat med bloggen men ska väl försöka svara några av er i alla fall! Hoppas du får en trevlig lördag kväll kram

    SvaraRadera
  14. Hejsan...

    Kikade in hos Dig och hittade Din JÄTTEFINA blogg. Återkommer gärna.

    MVH

    (från en annan) Britt

    SvaraRadera
  15. Å du gjorde verkligen utmaningen grundligt! Härlig läsning! Så otroligt händig du är, som har renoverat själv och samtidigt varit ensam med två barn, du har verkligen varit duktig!Så kul att du tittade in, det var ju ett tag sen sist och jag tänkte precis på dig!

    SvaraRadera
  16. Kul att få veta lite mer om dig! Du är verkligen duktig på renovering! Badrum skulle jag aldrig fixa. Kallt och ruggigt har det varit idag, gjorde höst i sommarstugan. Ha en fortsatt trevlig kväll och en bra start på veckan!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  17. Vad roligt att få veta lite mera om dej... härligt att kunna renovera och göra så mycket själv.. du är så duktig att jag blir lite avundsjuk...
    Kanske skriver jag 10 avslöjanden om mej framöver...det är faktiskt ganska så trevligt att få en klarare bild av bloggerskan bakom bloggen...
    Det känns verkligen som man fått en del nya vänner och det är ju berikande..
    Ha nu en härlig vecka vännen!
    Kram Maud

    SvaraRadera
  18. Hej min fina Britt , ja då fick man reda på en hel del om dej d är en så härlig människa , du har en liten utmaning att häta hos mej oxå Ha det så gött vännen ramisar /STINA

    SvaraRadera
  19. Hej, roligt att läsa och oj så mycket du fick med på dessa 10 punkter.
    Ha en fortsatt bra vecka!
    Anna-Karin
    livetharochnu-akh

    SvaraRadera
  20. Hej Britt! Vad roligt att få veta mer om dej och vad mycket du hunnit med och gjort. Där ser man att man klarar mycket alldeles själv. Jag beundrar dej. Vem vet vad du hittar på härnäst.
    Här har vi riktigt busväder igen med regn och blåst. Då är det skönt att få vara inomhus.
    Hoppas du får en skön fortsatt vecka.
    Kramar till dej.
    Birgitta

    SvaraRadera
  21. Så roligt att få veta allt detta om dig, då får jag en klarare bild av dig och det är ju spännande. Och du gör mig glad för du låter så positiv och du är ju bara så duktig.

    Vad jobbade du som på socialförvaltningen? Har ju själv jobbat där.
    Ha det bra kära bloggvän.
    Kram

    SvaraRadera
  22. Hej Britt!!
    Tittar en tur hos dig! har läst lite & du har verkligen en jätte fin blogg.Det märks att du har stort intresse över inredning & pyssel.. som jag kallar det =)
    Nu ska jag titta vidare & njuta av allt du delar med dig av!!
    Hoppas du mår bra & att du får en fin Onsdag!
    Kram Tina

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt