fredag 23 oktober 2009

Stickning på gång......

Hej alla goa bloggvänner. Nu är det fredag igen och helgen är här igen, så skönt. Vädret är grått och trist och blåsigt, så det blir lite arbete inne som behövs göras. Tiden går så fort nu och jag kan inte förstå att det bara är 2 månader kvar till jul. Har i alla fall köpt 3 julklappar till barnbarnen. När vi åkter till Sthlm den 7 nov skall jag hinna med att gå i affärer och se o man hittar några julklappar, så man slipper handla dessa i sista stund som man nästa alltid gör?Hur gör ni, är ni tidiga med julklappsköp eller brukar ni handla de sista dagarna? Brukar även göra glögg till jul som är väldigt uppskattat och har en smak av citrus. Kommer att lägga in receptet lite senare.

I onsdags fick jag mitt paket på posten från Gunnebogarn där jag beställt garn och mönster till mössa och halsduk som jag har börjat sticka på. Så roligt det var att börja sticka igen efter alla år. Tack Paula som frestade mej med detta mönster som jag blev så förtjust i och var så roligt mönster att sticka. Du har väl redan hunnit sticka klart redan????Skall sedan sticka raggsockor åt familjen, de blir mycket varmare när man stickar själv än de man köper tycker jag.






Den sista bilden blev lite suddig ser jag men jag hoppas ni ser ändå hur mönstret ser ut.


Tusen tack alla goa vänner för era underbara kommentarer, och har försökt kommentera hos er alla, men hos vissa har jag inte kommit åt kommentarsrutan....så tråkigt, men jag gör ett nytt försök, glömmer er inte.
Önskar er alla en underbar helg.



20 kommentarer:

  1. Hej men gud Britt! vad fint det blir så där kan inte jag sticka hahah. Ur fint. Ja du att veckorna går och julen närmar sig med stormsteg är ett faktum. Jag har då alltid brukat handlar våra klappar i tid men i år!! I år har jag inte köpt nåt ännu, inte ett ända paket! Oj oj oj. Härligt att få åka till stockholm o handla! Gamla stan är så mysig där. Hoppas du hittar en massa fint o även kanske nåt till dig?? ha en fin helg vännen så hörs vi kram

    SvaraRadera
  2. Här är vädret också trist, längtar ändå ut på en promenad.

    Om jag kunnat förvara allting här hemma så köper jag helst julklappar så tidigt som möjligt, för annars kan det lätt bli stressköp.

    Fin mössa och halsduk du stickar, själv har jag varit och köpt.

    Ha en fin helg.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken fin halsduk du stickar och mössan blir säkert lika fin. Det går så bra att sitta framför teven och sticka. För i regel är det inte mycket att titta på och då har man ju ändå något för händer.
    Här har varit så grått och trist väder idag.
    Har varit till Arvika och levererat gardinen. I morron hoppas jag gå en heldag i vävstugan och göra klart till min tävling också. För nu har jag passerat 10000.
    Ha en mysig fredagskväll och en skön lördag.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Å så fint det blir med stickningen!
    Det sitter inte i vägen med en sån mysig halsduk nu!!
    Ha en bra helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Hej Britt.
    Oj så duktig du är, ska du sticka hela den långa halsduken, det tar tid.
    Härligt mönster, jag stickade förr och upplevde att det var så rogivande.
    Ha en bra kväll.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  6. Härligt med stickat... jättesnyggt...
    vill önska en härlig helg!!!
    Kram Maud

    SvaraRadera
  7. Härligt med stickning...vad fint det blir!
    jag stickar oxå sockor, grabbarna är som galna i dom!

    Ha en härlig helg!
    Kramis!

    SvaraRadera
  8. Vad mysigt att sticka himla snyggt mönster.Jag brukar handla lite klappar då och då.Skönt att vara färdig sedan när andra ska ut och trängas.Vad mysigt att åka till Stockholm.Ha en skön helg vännen kramizar ~~~~RITA~~~~

    SvaraRadera
  9. Vilket fint mönster på mössan och halsduken. Det blir fint det du stickar. Det var länge sen jag stickade men det är himla kul när man väl sätter igång.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  10. Hej britt
    tack söta du för dina varma ord...ja visst har de böåst lite i onödan när de gäller bakverken...förstår rent ut sagt inte varför =) de vore jätte kul om vi kunde ses den 5 vi får försöka med det. om du inte kan måla så kan jag defentivt inte sticka =) herregud va fint de blir..härligt med så stor skön halsduk..
    kram pia

    SvaraRadera
  11. Hej Britt!!
    Å, va duktig & pysslig du är. Kommer bli jätte snyggt =)
    Jag har haft det svårt att få tiden att räcka till, så jag har lyst med min frånvaro ett tag, men jag tänker på dig!!
    Hoppas du mår bra & att du får en underbar Lördag!
    Kram Tina

    SvaraRadera
  12. Godmorgon! Ja det finns en massa fint till barn och speciellt flickor. Hade kunnat förköpa mig på barnkläder igår. Lägenheten vi tittade på var förskräcklig, tapeter får man väl nya med det äckligaste var badrummet. usch, gammalt och slitet och det gör man ju inget åt om det inte är fuktskadat. JAG vet att i det huset är över hälften av badrummen i ordning gjorda då jag själv varit inblandad i arbetet då jag arbetade på företaget. Dom är jätte fina. SÅ jag vill ju inte ha sämre jag hihi. NEJ is i magen det kommer fler lägenheter. Grytor är så gott när hösten och vinter kommer och ja lite vin till är inte fel. Hoppas allt är bra med dig! Ha en fin söndag. kram

    SvaraRadera
  13. hej
    visst blir den fin har gjort en i svart nu till dottern
    så kul att jag kunde insperera dig
    ha det gott
    kramiz

    SvaraRadera
  14. Hej du, visst är det roligt att sticka mönsterstickning, det kommer att bli jättefint. Jag är ute i god tid med julklappar, klarar inte av att stressa. Här regnar det och blåser, så jag eldar i järnspisen och har varmt och gôôtt. Kram Katarina.

    SvaraRadera
  15. Hej min fina Britt , ja nu är jag tillbaks efter min Turkiet resa och jag har haft det alldelles underbart ,gick för fort bara wips så var det dax att åka hem igen . Så fin du stickar blir en härlig halsduk .Idag är det en trist dag grått o regn Kramisar /STINA

    SvaraRadera
  16. Hej
    Önskar jag kunde sticka med .Jättefin sjal och mössa ,ser att du kommit en bit på väg .Natten gick så sakta .då man vred tillbaka klockan .
    Jag har inte många änglar ,men tycker väldigt mycket om dom .Julklappar handlar jag den sista månaden ,brukar ha lite av panik då ,)

    Kram Ewa

    SvaraRadera
  17. Hej igen Britt

    Försökte leta efter din mejladress på din sida men hittar den inte .kan du mejla mig är du snäll på
    andyspiga@gmail.com

    SvaraRadera
  18. Så fint du stickar!
    själv fösöker jag att komma undan med julklappsköp rätt så tidigt. Vi har fyra barn så jag tycker det blir så dyrt att köpa allt på en gång, försöker sprida ut mig mellan oktober och december. Har tyvärr inte köpt några ännu, men det blir nog snart. Får väl göra ett besök till Ullared.
    Ha en bra söndag.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  19. He vad kul att bbörja sticka ...är också sugen på det...vill sticka någon härlig tröja i en fin ljus grön färg.

    Julklappar ja tyvärr är vi sista minutare...ur jobbigt...men det blir likadant varje år. Slår in paketen kvällen innan julafton till alla barnen...vad jobbigt det är. Hoppas på att börja tidigare iår...skall meddela om det lyckas,

    kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  20. Hej Vännen:)

    Så duktig du är på sticka, kan ju säga att det inte är min starka sida hi hi

    Sen grattis till dig som vann 5,e priset i min tävling.
    Skicka mig din adress på mailen så att jag kan skicka dig vinsten
    Ha en fortsatt trevlig vecka
    Kram Sari

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt