måndag 16 november 2009

Tack goa Stina och Christa..................och Lavender Fields......

God morgon alla goa vänner, och tusen tack för alla era goa kommentarer. Här är det grått och trist ute med regn i luften. Hoppas ni alla haft en bra helg. Dagarna går så fort så snart är det dags att börja med julbaket, är ju bara knappt en månad kvar till lucia. Hoppas bara att snön kommer så man kommer i den riktiga stämningen när man skall börja pynta både ute och inne. Hade besök av Krister äldsta dotter och pojkvän i går, och sedan mot kvällningen åkte vi till svärföräldrarna och hälsade på. Ska försöka brodera klart min julduk som har legat i många år utan att jag har sytt ett enda stygn. På tisdag ska jag till Uppsala en sväng, då en bekant håller på att väva en julmatta till mej, hon har gjort hälften av, blir spännande att se hur den ser ut i mönstret. Mattan har färgerna vinrött, grått och vitt. Ska ta med kameran och knäppa kort på den om jag kommer ihåg.
Tack goa Stina för dessa vackra blommor......som du ger bort till oss....känn kramen jag ger tillbaka......
Tack goa Christa för denna utmärkelse som du ger oss.......även du betyder mycket för oss.....
känn goa kramen du får tillaka........



Lavender Fields är en Webshop som har mycke fina saker som jag hittade ute på nätet igår.


En vacker presentpåse med ängel och rosor på........


en vacker blomkruka med ett vackert rosmönster på.......



och trähjärtan Kids vintage 2/set



Här kommer receptet på Chicken nuggets med basilikasås som jag gjorde igår och som är supergott.
Skär 500gr kycklingfilé i mindre bitar ca 2cm. Doppa sedan kycklingbitarna i uppvispat ägg och vänd dem sedan i en ströblandning av ströbröd-finriven permesanost(på påse)-citronpeppar och salt. Stek bitarna tills de får fin färg och är genomstekta.
Kör färsk basilika 1 kruka, tillsammans med 2 dl lättcreme fraiche och 4 msk olja och 1/2 tsk salt, med en stavmixer. Servera med ugnsbakad potatis och morötter.

Ha de gott !


19 kommentarer:

  1. tack för kramen vännen! Ja grått och trist är vädret. usch kan det inte komma snö snart. Ja jag försöker att hjälpa alla så gott det går, det är viktigt att man tar sig tid även för andra. Världen blir lite bättre så hihih. Uppskattningen får jag ju! Igenom ER. Hahha ja eller hur? Älskar det tyget och min dumma nöt köpte ju inte hela setet från Ellos? då när det fanns för många år sen men ja ja så är det. Ja vi var i Uppsala och hämta gruppen, nu behöver jag bara två stolar till så är det bra. Hihi bakborden ja, ja dom är lite speciella och fler sorter kommer! Bara vi hinner tillverka hihi. Ha en underbar dag min vän!! Kram

    SvaraRadera
  2. Vädret är ju kanon... för att deppa ;))) Men det ska vi inte!
    Receptet låter enkel och gott! Ska försöka! Ha det gott!
    kramar

    SvaraRadera
  3. Ja nog går tiden undan alltid.
    Önskar också att det blir snö till Lucia och framåt så att det blir lite stämning.
    Blev nyfiken så jag ska gå in och titta i Lavender Fields.
    Kram:)

    SvaraRadera
  4. Hej kära Britt!

    Idag går ditt brev iväg - tack för adressen - tyvärr får du den först på onsdag eftersom brevlådan töms redan kl 10.00 idag, men jag hoppas att det inte gör nåt!

    Vilken fin utmärkelse du fått av Christa - ja, hon är gullig hon och hinner med allt verkar det som :o)

    Den fina webbutiken du rekommenderar ska jag genast besöka!

    Ha en fin dag hälsar Måd i Umeå - där regnet står som spön i backen....bläääää :o(

    Kramar & tankar

    Måd

    den 16 november 2009 13:32

    SvaraRadera
  5. Vilken fin utmärkelse du fått...rosor är så vackert.

    Spännande att se mattan när den blir klar, det är så hemtrevligt med trasmattor!

    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. hej britt
    ja nu är de verkligen grått o trist ute, men då får man lysa upp inne istället =) va spännande att få en matta vävd till sig ska bli kul att se låter snyggt med den färgkombinationen. mumsigt recept du bjuder på....blir lite hungrig =)
    ha en skön vecka
    kramar pia

    SvaraRadera
  7. Héj vännen!!
    Ja, visst är de underbara våra fina bloggvänner!! Vad skulle jag gjort utan er?? Ni är alla ett så stort stöd för mig & era kommentarer kan göra en hel dag för mig.
    Å, vad spännande med en vävd matta =) Ser fram mot att få se en glimt av den =)
    Sänder dig en stor & varm KRAM!!!!
    // Tina

    SvaraRadera
  8. Hej! Grattis till awarden. Den är du värd. Det ska bli roligt att se mattan som din väninna väver till dej. Jag har en matta på beställning som ska vara klar i god tid före jul. Får nog väva lite trasmattor sedan. Men jag hinner inte allt jag vill. Det är ju alltid så att dygnet har för få timmar och sedan fattas orken ibland.
    Hoppas du hinner brodera klart din julduk, så du får något nygammalt att lägga på bordet till jul.
    Önskar dej en fortsatt skön vecka.
    Kramisar Birgitta

    SvaraRadera
  9. Hej Britt.
    Det var ingen dum utmärkelse, så otroligt vackra rosor.
    Jag måste fråga om du fortfarande har problem med min blogg house of chandeliers, i så fall kan du ta bort den och i stället använda min blogg ljuskronor och nostalgi.
    Jag har ju kommit hem och det visade sig att det var mer problem med bloggen än jag trodde.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  10. Grattis till awarden!
    Vilken fin butik du hittat, det finns ju såå många...men den ska jag ta en titt i! Ja baka ja, jag är så sugen på lussekatter så jag håller på att döö...Blir nog nåt till helgen *ler*
    Åh det verkar bli en fin matta, kul med lite förnyelse!

    Ha nu en härlig kväll & kramisen!

    SvaraRadera
  11. Hej Britt
    Ja det är mörkt nu...mörkt när man åker till jobbet...mörkt när man åker hem....men det var ju inget nytt! Blir så himlans trött!!!Härligt att få hem en nyvävd matta...special for you...Här har det inte bakats heller...får ta en lördag sedan....en ska inte stressa,
    kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  12. Grattis till dina söta awarder.

    Det receptet ska jag pröva, det låter gott.

    Ha en fin kväll.
    Kram

    SvaraRadera
  13. Hej hej! Tänkte kika in och titta vad du gör? Skulle själv sy ihop tofflorna som jag stickat åt en kund hm men hittade inte nålen. Allt bra? Här har vi målat idag, fixat en tävling och hihi si och så! Hur går det med koder mm??ALLTSÅ visst har du fått till columnerna för du hade väl 2 förut! Du ser, minnet sviker! Oj oj. Ha en fin kväll kram

    SvaraRadera
  14. MmmmmmMMm, ja Burberry London är underbar, jag har den oxå, hihi. Luktar så gott...så den snåla jag på.

    Kram

    SvaraRadera
  15. Nyss hemkommen från Egypten, har jag svårt att fatta att det är dags att börja med julbaket.
    Jag har sommar i mig fortfarande trots regn och rusk. När jag sen hälsar på oss dig, känns Lucia och jul långt borta. Bloggen med alla dina fina blommor lyser upp höstmörkret, och alla fina saker du hittar på nätet är läckra.
    Ditt recept på kyckling låter gott, det ska jag pröva. Du är inte ensam om att ha juldukar liggande som aldrig blivit färdigsydda. Jag funderar på att skänka dem till Röda Korset, och där finns det en sygrupp som är duktiga att sy och brodera. Alstren säljes sedan eller lottas ut.
    Såg på vädret ikväll att solen skall titta fram på lördag, den är välkommen, jag blir deppig av allt regnande. Men det är uppiggande att läsa lite bloggar - ibland undrar jag vad jag gjorde innan jag började med bloggningen, jag har snart varit ute i rymden 1 år.
    Ha det så bra och kram från Viola

    SvaraRadera
  16. Tack för tipset om Lavender Fields, det var riktigt längesen jag tittade in där, det håller på att finnas såå många nätbutiker nu, man glömmer hälften. Söta köp!!!
    Och tack för receptet, det lät ju så gott att det får man prova, kanske till helgen.
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  17. Hej du, vilka fina saker du letar upp på nätet. Receptet ska jag prova på, det går fortare om du lägger ströbödet och osten i en påse och skakar om bitarna i den. Här regnar det för fullt och dom varnade för åska idag på radion. Nu ska jag gå ner till hönorna med lite mat. Ha en bra dag. Kram Katarina.

    SvaraRadera
  18. Ja, det kan vara skönt att börja i tid inför lucia och jul med bak och annat- vad man nu brukar ha! En julmatta- vad spännande att se hur den ser ut (hoppas vi får se den sen också, när den är klar). Ha en bra dag!
    Kram Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  19. Jag har varit på den butiken live i Gamla Stan - så mycket vackert!

    Kram Maud

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt