fredag 3 juli 2009

Fiskgryta med räkor och saffran

Här kommer ett jättegod fiskgryta med räkor och saffran . Har gjort denna rätt flera gånger senast igår och kom ihåg att ta ett kort på denna goda fiskrätt.Till 4 pers behövs:
1 pkt hajmalifilé 600gr
250 gr frysta räkor med skal, storlek 70/90
ca 15 cm purjolök
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 påse saffran 0,5 gr
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 msk konventrerad fiskfond
2 dl vatten
2 dl creame fraiche
2 msk pressad citronsaft
15 små färskpotatisar
1 tsk salt och peppar
10 coctailtomater
dill
Gör så här:
Strimla purjolök och fänkål fint.
Hacka vitlöksklyftorna.
Fräs grönsakerna i smör och saffran i några minuter.
Häll på vitt vin, fond, vatten och koka upp.
Vispa i creame fraiche och smaka av med citronsaft.
Lägg i skrubbande färskpotatisar. Koka dem halvmjuka ca 10 min.
Späd ev med lite vatten om det kokar ihop för mycket.
Dela fiskfiléerna på längden och på mitten.
Salta och peppra och rulla ihop den och lägg dem i kastrullen tillsammans med potatisen och låt ytterligare sjuda under lock ca 8 min.
Lägg på den halverade tomaterna och de skalade räkorna och låt de sjuda ca 2 min.
Garnera med dill innan serveringen.
OBS! Vill man inte ha saffran så kan man byta ut 1 påse saffran mot ca 2 tsk curry.



3 kommentarer:

  1. Å det ser helt underbart gott ut,det måste jag prova.
    kram
    ninni

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut.1000 tack för receptet.alltid kul att prova nya recept.Hur mår du då?Hoppas det går framåt.Krya på dej.Ha en mysig fredag vännen sommar kramizar ~~~~RITA~~~~.

    SvaraRadera
  3. Oj va gott det ser ut..den ska jag printa ut direkt om det är ok..Du har alltid sååå vackra bilder i din blog..
    Kram på dej

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt