torsdag 29 april 2010

Vackra saker fr Gårdsromantik och en Award.......

Vill börja tacka er alla goa vänner för alla fina kommentarer jag får, det är så roligt att läsa dessa.
Här har det regnat hela kvällen, natten och nu tror jag det börjar avta, men det är inte många grader, så det blir till att tända i kakelugnen så man får lite värme i stugan. Hoppas det blir lite bättre till i morgonkväll när alla kasor skall tändas. Vi skall till svärföräldrarna tillsammans med sambons syskon som också är där.....är en tradition att man åker dit och gör en egen kase och grillar korv.

Var till mitt jobb igår och hade samtal med min chef och en från personalkontoret i Heby Kommun ang Afa försäkringen och skrivelse för att få ersättning för sveda och värk mm. Får se om det går igenom, men man får inte ha så stora förhoppningar. Skall nästa vecka på torsdag tillbaka till Löwenströmska och träffa min läkare på återbesök och se vad han säger om min fortsatta behandling/träning framöver.

Här kommer lite bilder på några saker som jag köpte av Maud som har butiken Gårdsromantik.
Maud har så mycket fint i butiken men det gäller att ha en fet plånbok eftersom det är så mycket man skulle vilja ha, och man blir ju inte speciellt rik när man går sjukskriven länge. Men lite blev det i alla fall. Bilderna var jag tvungen att ta fr Mauds butik för jag skulle knäppa kort nu på morgonen så fanns inget batteri i kameran och den måste laddas i flera timmar innan den fungerar, så typiskt........
Denna vackra rosskylt i emalj var ju bara ett måste för jag är ju såå svag för alla dessa rosmotiv........
Även denna roskrans har jag gått och sucktat efter länge, men inte blivit av tidigare.......kommer att behålla denna färg så den blir inte vit.........

Även denna rosa vispskål har jag tittat på länge både på nätet och när jag varit till Fullerö handel, men ej köpt tidigare men nu blev det ett köp.........

Sen har jag fått en utmaning av min goa bloggvän Zara som har bloggen House of chandeliers and Shabby things. Tack gulliga du för att du tänkte på mig.
Utmaningen går ut på att man skall visa sin bloggs tionde bild, och min tionde bild var även det ett inköp jag hade gjort......ett par grytlappar..........bilderna innan hade jag en del matrecept så det är inte bara inköp jag gör *L*
Utmaningen skall gå vidare till sju bloggvänner och jag väljer:
Lyckan till!!!!!!
Vill även önska er alla en härlig valborgshelg!!!




måndag 26 april 2010

Renovering av symaskinsbord....

Finns det något underbarare än att vakna upp och det första man ser är att solen strålar så härligt (ja, förutom sin kärlek förstås). Nu har all snö försvunnit förutom några högar vid en rabatt på framsidan. Hoppas att det inte kommer någon mer snö nu. Ska idag ta och rensa rabatten vid våran fiskdamm. Såg igår att julrosen blommar för fullt, är konstigt att det kan blomma så mycket fast snö har legat där som ett vitt täcke.

Var igår till svärföräldrarna en sväng och hälsade på. Sambon höll på att byta ljuslyktor på mustangen som skall ställas på nu inför våren sommaren. Gick en regäl promenad med mina gåstavar och idag känns det som en ångvält har kört över mig. Har en riktig träningsvärk...är konstigt att man tappar muskelstyrkan så fort på 3 månader. Men det är väl bara att bita ihop och fortsätta så går det kanske över.

På kvällen var vi till kyrkan på ett möte....sambons dotter ska åka till Frankrike tillsammans med en del konfirmander och till ett ställe som heter Téze som är ett kloster och där skall de leva under 10 dagar. De åker buss härifrån och ca 30 timmar senare är de framme i Frankrike. De kommer att vara en enorm upplevelse för dessa ungdomar med denna resa.
I helgen tog jag itu med mitt symaskinsbord som blev köpt på blocket i början av mars. Vill ju måla om skivan till vitt men behåller nededelen svart. Fanérskivan var så ful så det var inte bara att spackla om måla om inte. Har tagit bort fáneren med ett stämmjärn och hammare och det gick bra.
Här ser man resultatet nästan färdigt.....är inte mycket kvar. Sedan blir det att spackla med träspackel, slipning och sedan målning. Tar säkert ett par veckor innan de är helt klart, eftersom jag jobbar när jag har ork.... och när man sitter och jobbar så tycker jag att det också tar längre tid.


Köpte i fredags en vit klöverblomma som jag satte i zinkbaljan. Klöverblommorna är en härlig sommarblomma som jag alltid har.


Hittade även ett vackert hjärta som hade små runda glaspärlor och ett glashänge som jag satte ner i blomma......blev en fin prydnad som en liten extra piff..........



Här ser vi mitt barnbarn Måns som är sååå stolt när han får rida för första gången. Han mamma Therése sa åt honom att hålla i manen så han skulle vara lite säkrare om något skulle hända, men han skulle rida riktigt och hålla i tyglarna. Måns kanske blir lite hästtokig som min dotter Therése var som barn. Han kanske får önska sig ridlektioner nu när han fyller 4 år om några veckor.......




Tusen tack för alla fina kommentarer som ni lämnar hos mig.
Önskar er alla en fin vecka.





fredag 23 april 2010

Strålande sol............

Idag strålar solen så vackert ute igen, efter gårddagens snöoväder som drog över oss hela dagen. Fick ca 2 dm snö under natten och dagen, snacka om att man fick en smärre chock när man tittade ut, men det var bara att gilla läget som det var. Solen får gärna stråla så underbart vackert hela helgen så snön smälter och rabatterna får komma fram igen. Hade tänkt att kunna vara ute i trädgården i helgen, men vi får se hur det blir med det.

Har nu börjat träna för fullt igen, så igår började jag även träna med pilatesboll och hantlar, och jag känner av muskler som jag inte trodde fans eller har varit undangömda i kroppen, men det är bara bita ihop och fortsätta idag igen. Känns så skönt när man har gjort sitt pass.
Plockade i veckan lite vackra blåsippor som fick pryda hallbyrån, är så vacker blå färg på blåsipporna..............
Nu har Måd´s vackra bild/text kommit in i min vita ram som också finns på hallbyrån.........


Köpte för några veckor sedan detta vita hjärta som står kärlek på och även finns 2 vackra stenar. Genom fönstret ser man en del av våran altan som är stor som en dansbana...........





I tisdags var jag iväg och köpte 3 ljusrosa penséer som jag satte i denna fina zinkbalja.........




Får trängas med en oljelampa och den fina vita keramikfågel...................








Här är det en läcker bag in box som liknar en väska, tyckte den såg så läcker ut. Det vita vinet var helt okej.



Önskar er alla en skön härlig helg. Många av er ser jag även på FB.

Tack för era gulliga kommentare.

Sköt om er och var rädda om varandra!





måndag 19 april 2010

Lite inköp.......

Måndag förmiddag......och strålande solsken, fast det är rätt kyligt ute. Just nu visar termometern på nollgrader, och i natt var det frost. I lördags och igår putsade jag lite fönster, hann med 12 fönster och har nu bara 8 kvar. Känns skönt att några är klara nu när solen tittar in genom fönstren och man ser hur smutsiga de är. Rena fönster och ny gardiner och en vacker ros eller tulpanbukett det blir som ett nytt rum.

Altan fick också ett vårlyft....sambon tog och högtryckstvättade den, och den blev så ljus och fin. Skall sedan när det blir lite varmare olja in den och sedan får utemöblerna komma ut....finns just nu bara 2 solstolar där ännu. Tänkte ta och köpa lite fröer i veckan och förgro innaför planteringen ute.


Har beställt av Sari och Lilla Provence dessa nyheter som hon fått in i butiken. Sari har fått in såå mycke fina saker så man skulle vilja ha så mycke, men man får ta lite i taget. Här nedan ser ni vilka saker jag väntar hem. Bilderna är lånade av Lilla Provence. En vacker tvålkopp i silver.............
Balja och Burk i Love serien......har redan ett vackert hjärta i denna serie sedan tidigare.... är en sådan vacker serie.......

Nu får man bara vänta tills man får paketet med posten.
Önskar alla en härlig vecka och att solen får stråla över oss.


Ha de gott och var rädda om varandra.



fredag 16 april 2010

Rosor och vinst..........

Hej alla goa bloggvänner. Så var det fredag igen och helgen stundas. Denna vecka gick så fort, skulle ha behövt mera timmar. Man blir ju så glad och känner att man vill göra så mycket när solen strålar. Äntligen kan man vara ute och rabatterna är inte längre snötäckta, och man ser hur knopparna tittar upp ur jorden. Är det uppehållsväder nu i helgen skall jag börja rensa bort vissna blad och blommor ur rabatterna. Altanen skall tvättas med högtryckstvätten, har blivit så svart under vintern. Denna vackra rosbukett köpte jag igår när jag åkte fr läkaren där jag var på återbesök. Såret har läkt bra efter denna pencillinbehandling som jag äter. Har nu fått klartecken att börja träna för fullt nu, och det skall bli så skönt. Har ytterligare en ny tid i början av maj för att kolla styrkan i benet.

Idag skall jag testa att göra en mjuk kaka, och sedan tänkte jag tillsätta mosade bananer och lite krossad daim. Har inte gjort denna tidigare men drömde om att jag gjorde en sådan, så nu blir det till att testa.

Nu när solen har börjat sprida sitt ljus så märker man att man måste börja ta itu med fönstrerna. Efter vintern och all dess snöande, och eldande så har det blivit både sotdamm och fläckar.

Fick ett paket med posten igår och det var vinst fr goa Maud med bloggen Himla Lantligt. Vinsten var denna vackra väggord. Tusen tack Maud.


I paketet låg även detta vackra kort.



Tusen tack alla goa vänner för era gulliga kommentar som alltid gläds över.
Önskar er alla en underbar helg.
Ha de gott och var rädda om varandra.







tisdag 13 april 2010

Tussilago och änglar..............

Hej alla bloggisar! Vilket underbart vacker väder vi haft i några dagar. Sitter ute på altan och lapar sol och njuter av gott kaffe och hör alla fåglar kvittra..........det är äntligen vååååår. Vi har ju fortfarande lite snöhögar kvar men inte alls mycke, solen har gjort sitt. Ska bli skönt när all snö försvunnit fr rabatterna så man ser vad som kommer upp.......tar nog bara några dagar till innan den är försvunnen.

Har inte varit riktigt på G sedan samtal med min op.läkare. Fick ytterligare 2 pencillinkurer att ta, och sedan återbesök hos honom på Löwenströmska på torsdag. Pencillinet börjar iaf göra verkan för nu börjar såret läka äntligen.

Plockade dessa vackra tussilago i vårat dikeskant i söndags (inte jag men sambon kom i med dem), och det är som en gul matta nu i diket......är så vackert.
Satte dessa i ett snapsglas som har en liten tennfot.......tyckte de gjorde sig bra där.
Dessa bilder på änglarna kommer fr ett ark med änglar på som jag köpte från Panduro. Arket har säkert ett 15-20 st olika motiv.




Tack alla underbara som lämnar kommentarer.
Har försökt att besöka er alla och har jag missat någon så är det av misstag.
Önskar er alla en fin fortsättning på veckan.
Ha de gott och var rädda om varandra.


P.S Har fått hem mina rosa hjärtskålar fr IB Laursen och de var så fina D.S




fredag 9 april 2010

Två bloggvinster..........

Hallo alla bloggisar! Nu är det fredag igen och helg.......veckorna går så fort. Här regnar det andra dagen på rad och det är bra. Brukar inte tycka om när det regnar men snön smälter undan så fort nu. De har lovat sol till helgen så det är bara att hoppas på detta. Isen på dammen är nu borta och man ser fiskarna börja röra på sig nu. Får vänta någon månad till innan man börjar ge dem mat.

Jag har haft turen att vinna två vinster på olika bloggar under denna vecka som jag blev så glad över.
Dessa vackra rosa hjärt formar vann jag av Lotta som har bloggen Västbacken. Tusen tack vännen vad glad jag blev över dessa. Höll tummarna att jag skulle ha tur och tydligen var det någon som hörde mig. Titta gärna in till Lottas härliga blogg om ni inte varit där tidigare. Bilden är lånad fr Lotta och tävlingen eftersom jag inte fått formarna ännu.
Den andra vinsten kommer från goa Maud som har bloggen Himla Lantligt och som gör så mycke fina alster som hon visar på sin blogg och även säljer på Tradera. Blev så glad Maud för denna vinst...tusen tack goa vän.
Bilden är lånad av Maud.
Denna vackra 7-armad ljusstake från Design House, fick jag av min äldsta dotter för ett par år sedan som jag alltid har på matsalsbordet, tycker den är såå fin. Men är man många och skall duka så får den stå på en byrå brevid eftersom den tar så stor plats på bordet.
Skall nu tar och ringa min läkaren, är lite desperat eftersom mitt op. sår inte läkt ihop helt ännu fast jag har ätit en dunderkur av antibiotika. Men det är väl bara att hålla humöret uppe och se glad ut ändå.
Tack för er alla kommentarer som glädjer mig.
Önskar er alla en härlig helg och vi får hoppas att alla får lite sol på sig.
Var rädda om varandra.






måndag 5 april 2010

Hjärtan och award och en fråga!!!!!

Hej! Hoppas ni alla haft en skön och härlig påskhelg med god mat och dryck med nära och kära.
Påskmiddagen här gick bra, men pga sjukdom så blev vi 12 st, så de andra skall komma lite senare. När kvällen kom kände jag av knäet bra, det hade svullnat bra och var nästan 6 cm större i omkrets än det andra så natten var inte rolig, men vad gör man inte för att få träffa alla. Dagen efter intog jag soffläge och bara slappade och det var helt underbart...........
I förra veckan var jag ute med svägerskan och shoppade lite och köpte dessa två vackra hjärtan som jag har hängt på spegeln i hallen.
Kände att den borde piffas upp lite med lite blommotiv................
Fick en award av gulliga Monica som har bloggen tjernhus, tusen tack vännen för denna.
Gör så här:

1. Kopiera awarden,lägg ut den på din blogg.
2. Skriv vem du fått den ifrån
3. Ge den till 12 st.
4. Länka till dessa.
5. Meddela de du ger den till.
Och awarden ger jag till:
bloggen Fågel blå
bloggen Mitt måleri
Det var svårt att välja ut 12 st för det finns som många härliga bloggare runt om. Har ni inte fått någon nu så kanske det kommer en till er nästa gång.
Har en fråga om någon som vet!!!! Har fått upp kommentarer som redan är publicerade för ett halvår sedan och nu ligger de kvar som kommentarer som skall granskas. Hur gör jag för att få bort dessa som redan är publicerade på bloggen. Har försökt att publicera dessa igen och även försökt att avvisa dessa men de ligger ändå kvar. Är lite irriterande detta. Hoppas någon kan hjälpa mig med detta.



Tusen tack för alla goa kommentarer jag fått.
Får önska er en fortsatt härlig kväll och en ny arbetsvecka.