torsdag 21 maj 2009

Bakningsdax.......

Igår var det fullt ös i köket, var uppe tidigt för att komma iväg till affären vid halvniotiden för att inhandla det jag skulle ha till baket. Bakade både bullar, kolakakor, painriche (hade tänkt göra en banankaka men det blev lite matbröd istället). Handlade även chokladtårtbottnar som jag tänkte fylla med jordgubbmousse (hittade ingen halllon som jag hade tänkt)grädde och färska jordgubbar, och har jag tur så kanske citronmelissen min har kommit upp så mycket så jag kan dekorera med den. Använder mycket citronmeliss till jordgubbar är en fin kombination. Brukar marinera jordgubbar med cointreau med citronmeliss, underbart gott. Ska idag baka ytterligare en sorts kaka men har inte riktigt bestämt mig än vad det blir.

Sambons rygg är lite bättre nu, som tur är, det är inte roligt om man har ryggskott och skall ha 25 pers hemma till helgen och allt som måste göras. Idag verkar det bli soligt så då får man passa på att klippa gräset, det har växt upp så fort, men är så grönt och fint. Till kvällen får man väl ta och passa på att ta en grillning, det är det bästa med sommaren att kunna äta ute och grilla finns det något bättre.

Linnéa hade sin kusin här som är ett år yngre sovande här för första gången i natt, har inte velat sova borta tidigare, och det är ju positivt att hon nu gjort det och att det gick bra. Men de var så trötta igår kväll så de gick och lade sig vid tio-tiden, men sambon och jag satt och tittade på filmen Tuppen med Magnus Härenstam, det var så länge sedan man såg den på bio, den var väl så där, en del episoder var ju bra. På slutet är ju nästan bäst när han fick åka iväg på cykeln med alla fjädrar på kroppen.

Får jag fresta er med lite bilder från bullarna som jag bakade på riktigt smör, slog till ordentligt den här gången, är det konfirmation och morsdag snart så får det bli lite extra.
Även dessa kolarkakorna är bakad på riktigt smör, de är så supergoda, så jag som inte egentligen ska äta kaffebröd, tar och äter de.
Nej nu börjar magen ge sig till känna och vill ha lite frukost innan man sätter igång med nytt bak.
Ha en skön och härlig dag alla go vänner, så hörs vi snart igen.




11 kommentarer:

  1. Vad du är duktig.Var får du all enegi i från .Ja ha kära du när är kaffet färdigt då???????Ha en skön dag vännen kramiz ~~~~~RITA~~~~~~.

    SvaraRadera
  2. Hej
    Vad duktig du har varit idag och innan frukost också. Du måste varit uppe med tuppen.
    Bullar och kolakakor är ju riktigt gott. Bakade bullar igår. Nu hoppas jag att ryggen blir bättre och att det går bra med alla gäster ni ska ha. Ha en skön helg och ta igen dej lite emellanåt.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Hejsan
    Tack för kommentaren, det var snällt.
    Jag kollade lite i din blogg och såg att du ska opereras, är det knäleden?
    Vet inte vad du har för problem, dock så vet jag att om det är så, så är det absolut viktigaste att du följer sjukgymnastens rekommendation och tränar allt vad som rekommenderas, trots att det tar ont.
    Jag vet att om man inte rör sig så blir man stel i leden.
    Men det kan ju vara dumt av mig att yttra sig när jag inte vet mer.
    Hoppas det går bra.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  4. Det ser verkligen gott ut.
    Hanna
    blommorifonstret.blgospot.com

    SvaraRadera
  5. Å det ser underbart gott ut..det är såå gott med hembakat...
    Kram Bibban

    SvaraRadera
  6. Så gott det ser ut!! Tack för kommentarerna hos mig, nu ska jag kika runt i din blogg!! Ha det bra!

    SvaraRadera
  7. Vad duktig du är! Så mycket du bakar!
    Ha en bra kväll
    Åsa

    SvaraRadera
  8. Hei og takk for koselig kommentar hos meg ;) Det bakverket ser helt nydelig nam nam ut ;) Kjempekoselig blogg, jeg følger deg gjerne ;) Nå har jeg bestemt å la det bero med maling av skrinet....må tenke litt på det...hehe
    Klem fra Maja

    SvaraRadera
  9. Tack snälla för kommentar hos mig. Det är så kul att hitta till andra bloggar. Vad mycket fint du visar. Gillar din stjärnhimmel i badrummet, I like...

    Kram Anne

    SvaraRadera
  10. Så gott det ser ut. Jag längtar efter att baka, ska nog göra det nästa vecka eller till helgen.

    Du har såna fina rabatter som jag är avundsjuk på för jag är för mesig för att dra upp allt ogräs.
    Ha en skön helg.
    Kramar

    SvaraRadera
  11. Åh så gott du bakat ,du får gärna fylla min frys oxå hihi.... Har blivit så förkyld så ja känner mej så risig .Ha en fin helg Kramis /Stina

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt