onsdag 20 maj 2009

Blommor och blader.......

Godmorron alla goa vänner. Hann inte göra något inlägg igår, tiden räckte inte till. Ska börja med att berätta vad man kan köpa produkterna för att göra egen peeling, salvor mm. Jag har gjort en del produkter och då har jag beställt genom en webbutik som heter Crearome som har produkter för att skapa egna hudvårdsprodukter för kropp och själ. Kanonkul att göra själv eller att man är några som gör tillsammans.

Igår var jag i Uppsala och handlade lite kläder och skor för att ha till konfirmationen i helgen. Var även in till Plantagen och handlade en del växter, blir alltid mer än vad man tänkt sig. Men jag tycker att det är så rogivande att bara gå runt och titta på all dess blommning. Köpte även sättpotatis, och i år ville jag ha mandelpotatis samt köpte även sparrispotatis som alla säger är så god, har aldrig haft den tidigare. Ska även köpa ytterligare en sort som är tidig. Men nu är i alla fall dessa två i jorden. Tänkte köpa en sötpotatis och pröva sätta och se om det fungerar, tycker den är god med sin orange färg, med smak av morot, ska ju vara bra när man äter GI mat. Såg även på tv att man kan sätta ner vitlöksklyftor så även de skall jag testa i kryddlandet med ett par stycken.

Här kan man se en del av inköpen, Tomatplanta Gartenfrende och Körsbärstomat Evita. Basilika, Persilja, Paprika narobi. Hittade ingen Chokladmynta som jag ville ha, som dottern hade så det blev en Ingefärsmynta som är en lättkryddoft på och passar till godis, efterrätter, te, fågel, kött, lamm, grönsaker, vinäger, olja, sås och gele. Får försöka leta på en chokladmynta till nästa år istället.


Och så blev det en liten zinkkruka, som jag köpte och skall sätta i en rosa petunia och två blåa hänglobelia i.


Köpte även frö, ringblomma och luktärtor som skall planteras. Jag vill ha mycke blommor omkrig mig på somrarna, och det är så tacksamt att driva upp själv.




Och en vacker sommardahlia som får pryda bordet ute på altanen. Ska bara hitta en lämplig ytterkruka till den.
Idag skall jag ställa mig och baka bullar, och kolakakor, banankaka med choklad, det blir ju en del att göra inför helgen så det är bra att göra det på flera dagar så slipper man stå där dagen innan.
Ha det bra så länge, nu skall jag ta mig iväg till affären och inhandla inför baket.






6 kommentarer:

  1. Tack för dina fina tips! Hit går jag när jag vill snoffsa till mig lite:-)
    Kram/Åsa

    SvaraRadera
  2. Vilken dag du haft..full med glada saker..blomman är ljuvlig..dahlian menar jag..kram på dej
    Bibban

    SvaraRadera
  3. Härligt med färska kryddor :) Det går alltid åt och fina är dom med om dom inte går åt :P hade bra kram

    SvaraRadera
  4. Tack för titten hos mej. Alltid kul att hitta nya fina bloggar!
    Vilka härliga kryddväxter du köpt, det blir nog massa gott med dom! och zinkkrukan var ljuvlig!
    Jag har bott i Uppsala så jag blir alltid lite avis på er som får åka dit o shoppa. Älskar den stan!
    Ha en skön helg!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  5. Vad du har grejat!
    Idag blev det inget inlägg för mig heller! Orkade inte,-har haft en jättetrött vecka!
    Härligt med egen potatis,-så mysigt och spännande att dra upp!
    Mandelpotatis är mumma!
    Ha sköna dagar!
    Kram Anne-Lee

    SvaraRadera
  6. Såna fina blommor du köpte, jag blir så sugen på blommor när du berättar. Jag skulle vilja ha massor med blommor, buskar och träd i trädgården.

    Jag ska köpa magnolia och rabarber har jag planerat. Det är en trädgårdsmässa på Svaneholms slott i helgen med föreläsning och försäljning av blommor så dit ska jag, det ska bli kul.
    Kramar

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt