onsdag 27 maj 2009

Havrerutor med choklad eller nougat....

Här kommer receptet på chokladkakorna som jag lovade. De här läckra kakorna är riktiga små godisbitar.

100 gr smör eller margarin
4 1/2 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap

Garnering:
100 gr mjuk nougat eller 250 gr smält blockchoklad.

1. Smält matfettet .
2. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet. Rör om.
3. Bred ut smeten i en smord långpanna 20x30 cm
4. Grädda kakan i nedre ugnsfalen i 200 gr ca 10 min.
5. Smält chokladen i ett vattenbad och brev ut chokladsmeten över kakan. Tar man nougat så skivas den tunt och lägg skivorna över kakan så de smälter.
6. Skär kakan i rutor när chokladen eller nougaten stelnat.

Lycka till!!

Nu får jag sluta skriva för nu åskar det för fullt. Ha de gott





6 kommentarer:

  1. 1000 tack för receptet.Gulliga du.Kan man kanske be att få receptet på din tårta du bjöd på?Åskar det hos dej.Har planterat massa blommor i trädgården idag och rensat och klippt.Men det blåser här.Ha en skön kväll vännen kramiz ~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vad trevligt att jag hittade hit. Vad mycket goda recept du bjuder på, nu blev jag riktigt inspirerad till att baka någor gott, till helgen kanske...

    Kram Lotta!

    SvaraRadera
  3. Det receptet måste jag kopiera direkt. De såg ju "gör" smaskiga ut.

    Vad skönt med en vettig läkare, tänk vad olika det kan vara. Operation är ju aldrig roligt men det andra alternativet, att inte kunna gå, är ju mycket sämre. Håller tummarna för att operationen ska göra under med ditt knä.

    Vackra blommor hon fick din tös. Undrar vem som uppskattar dem bäst, mamma eller dotter=)

    Ha det så gott.
    Kram Ida

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet! Här åskade det i går och i dag har det blåst som fasiken;-)
    Kram/Åsa

    SvaraRadera
  5. Så goda kakor, de måste jag baka.
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Mums,så goda havrerutorna ser ut,
    dom måste jag prova baka någon dag!
    Alltid kul att prova på något nytt,
    tack för det fina receptet dom är
    nog goda till kaffet!=)

    Kram Maria

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt