måndag 11 maj 2009

Rabarberkaka


En verkligt god efterrättskaka eller "tårta" till kaffet. Rabarber läggs i formens botten, som först strös med brun farin. När den färdiggräddade kakan stjälps upp kommer alltså de brunglaserade rabarberbitarna upp.

Till Formen:
Smör till formen
3/4 dl brun farin
3-4 dl cm-tjocka rabarberbitar

Sockerkaka:
125 gr smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl vatten

Smörj en rund form och strö över brun farin. Lägg ett lager rabarberbitar över.
Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen ett i sänder. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret omväxlande med vattnet. Häll smeten i formen över rabarberbitarna och grädda kakan i 175 gr till den känns torr ca 30-40 min. Låt kakan stå någon minut i formen innan den stjälpes upp på galler. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.

Detta recept har jag haft länge och bakar kakan varje sommar, och är lika goood varje gång. När jag var hos Therése igår hade hon gjort den mummms. Alla som har fått smaka den säger lika dant, och det är ju ett gott betyg....så då kan jag lägga ut den.

Lycka till med kakan!



7 kommentarer:

  1. 1000 tack gulliga du.Ska göra den imorgon för då kommer svärmor och fikar.Ha en skön kväll vännen kramiz ~~~~~~RITA~~~~~~.

    SvaraRadera
  2. Vilken god kaka du gjort. Jag känner dofterna ända hit. Mina rabarber är inte klara än på ett tag, men sedan ska jag baka denna underbara kaka.
    Ha en skön vecka och njut av våren lite också.
    Kam Birgitta

    SvaraRadera
  3. Ser verligen mumsig ut, jag sparar på receptet för den kommer jag absolut göra så småningom. Alltid kul att testa något nytt, så tusen tack för att du delar med dig.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  4. åh vilken mumsig rabarberkaka, lite annorlunda, inte som alla dessa rabarberpajer som görs nu, tar detta recept och lägger på högen med recept jag ska baka inom en snar framtid.
    Mysig blogg =)

    SvaraRadera
  5. Tack för att du delar med dig av ditt recept. Kakan verkar smarrig och ska absolut provas
    Kram/Åsa

    SvaraRadera
  6. mmmm smarrig sommarkaka, jag jobbar några dagar till sen ska jag vara lite ledig..då blir det rabarber kaka här var så säker...
    ha det gott...det har du säkert åxå med den smarrifa kakan..
    Kram Bibban

    SvaraRadera
  7. Den ska ja pröva att baka ser så god ut o nu har jag massor av rabarber . Jo jag satt en del fröer bla solros,luktärt, ringblommor, morot,rödbetor mm så man får hoppas på attt det kommer upp. Ha en fin dag vännen Kramis/Stina

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt