onsdag 11 mars 2009

Bakdags igen..


Har under åren prövat mång recept på sockerkaka, men återkommer alltid till att det här är det bästa. Den är även perfekt även att använda till tårtbottnar. Är bara att grädda den i en rund form, och sedan dela den i 3 delar om man vill göra tårtbotten.


SOCKERKAKA

2 ägg

2dl socker

75 gr smält smör eller margarin

1 dl vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Gör så här:Smörj en kakform och ströa den.Smält smöret och tillsätt vattnet.Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt smör/vattenblandningen.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.Tillsätt blandnngen i vätskan.Häll smeten i formen och grädda i 175 gr ugnsvärme i ca 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt