onsdag 11 mars 2009

Indonesisk gryta


En köttgryta med mycke smakupplevelser. Har gjort denna gryta många gånger, och som även har gått hem hos barnen.


Till 4 port behövs:

480gr benfritt griskött av t ex skinka eller bog
1 gul lök Köttet ligger i marinaden
1/2 dl soja
1 1/2 dl äppeljucie
1 1/2 tsk Santa Fe Spice Rub eller curry
1/2 tsk mald ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl

Gör så här:Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda i en skål soja, juice, lök, krossad vitlök, kryddor och vinäger.Lägg i köttet och blanda om. Låt det stå i kylskåpet ca 6 timmar.Lägg över alltsammans i en kastrull. Strö över mjölet och blanda om. Låt köttet koka på svag värme under lock tills det är mört, 15-20 min. Smaksätt med om det behövs.Servera med en vitkålssallad med annanas och kokt ris.


Inlägg fr 2009-01-31

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt