onsdag 11 mars 2009

GI recept- Bönsallad


Här kommer en god bönsallad som man kan äta som den är till ett fiberikt bröd, eller att man tar några skivor rökt skinka, kyckling, rostbiff eller vad man nu vill ha till. Kommer själv att äta den med grillad kyckling.


BLANDAD BÖNSALLAD MED SOLTORKADE TOMATER

4 port

ca 380 gr kokta kidneybönor

ca 380 gr kokta svarta bönor

100 gr soltorkade tomater i olja

1 rödlök

1 msk olivolja till stekning

1 kruka färsk basilika

1 kruka persilja

1 tsk mozarella krydda


Dressing:

3 msk rödvinsvinäger

4 msk olivolja

1 msk dijonsenap

salt och peppar


Gör så här:

1.Blanda dressingen.

2. Låt bönorna rinna av. Strimla de soltorkade tomaterna och skala och strimla löken.

3.Fräs löken mjuk i olja och lägg sedan i bönor och tomater. Tillsätt mozarella krydda. Grovhacka basilika och persilja och vänd ner i bönblandningen. Slå över dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt