onsdag 11 mars 2009

Kaneldoftande köttgryta


Vad sägs om Kaneldoftande köttgryta med grönsaker ..... låter inte detta gott. Jag gör ofta grytor under vinterperioden. Här kommer recepten.


KANELDOFTANDE KÖTT OCH GRÖNSAKSGRYTA 4 port
600 gr nötgrytbitar
2 msk flytande margarin
1 ½ tsk tomatpuré
1 ½ msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
2 dl rött vin
2 morötter
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 kanelstång
Salt och peppar
2 rödlökar
1 kvist färsk rosmarin
1 msk flytande margarin till stekning.
Stek grytbitarna och lägg sedan över dem i en kastrull. Rör ner tomatpuré och vetemjöl, rör om och fyll på med buljong och vin. Tillsätt grönsakerna som skall vara hela bitar. Smaksätt med kryddorna. Låt alltsammans puttra i en timme och en kvart. Skär rödlöken i klyftor och tillsätt färsk rosmarin. Skär grönsakerna i bitar.
Inlägg fr 2009-01-19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt