Vad sägs om Kaneldoftande köttgryta med grönsaker ..... låter inte detta gott. Jag gör ofta grytor under vinterperioden. Här kommer recepten.
KANELDOFTANDE KÖTT OCH GRÖNSAKSGRYTA 4 port
600 gr nötgrytbitar
2 msk flytande margarin
1 ½ tsk tomatpuré
1 ½ msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
2 dl rött vin
2 morötter
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 kanelstång
Salt och peppar
2 rödlökar
1 kvist färsk rosmarin
1 msk flytande margarin till stekning.
Stek grytbitarna och lägg sedan över dem i en kastrull. Rör ner tomatpuré och vetemjöl, rör om och fyll på med buljong och vin. Tillsätt grönsakerna som skall vara hela bitar. Smaksätt med kryddorna. Låt alltsammans puttra i en timme och en kvart. Skär rödlöken i klyftor och tillsätt färsk rosmarin. Skär grönsakerna i bitar.
600 gr nötgrytbitar
2 msk flytande margarin
1 ½ tsk tomatpuré
1 ½ msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
2 dl rött vin
2 morötter
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 kanelstång
Salt och peppar
2 rödlökar
1 kvist färsk rosmarin
1 msk flytande margarin till stekning.
Stek grytbitarna och lägg sedan över dem i en kastrull. Rör ner tomatpuré och vetemjöl, rör om och fyll på med buljong och vin. Tillsätt grönsakerna som skall vara hela bitar. Smaksätt med kryddorna. Låt alltsammans puttra i en timme och en kvart. Skär rödlöken i klyftor och tillsätt färsk rosmarin. Skär grönsakerna i bitar.
Inlägg fr 2009-01-19
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt