onsdag 11 mars 2009

Kyckling i apelsinsås


Igår blev det Kyckling i apelsinsås. Detta recept kommer från en viktväktarbok som jag har. Har gjort denna rätt många gånger. Man kan använda både hela kycklingfiléer eller som jag gjorde igår använde salladskyckling i bitar.


Detta behövs för 2 personer:

2 kycklingfiléer á 120 gr
2 tsk flytande margarin
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Sås:skal och saft av 1/2 apelsin
1 dl buljong av tärning eller consommé
1 tsk maizena eller potatismjölev soja

Bryn filéerna i matfettet i en stekpanna, salta och peppra. Sänkt värmen i pannan och lägg på lock. Låt kycklingfiléerna eftersteka tills de är helt genomstekta 10-15 min.Tvätta apelsinen och strimla skalet eller riv på rivjärn. Pressa saften ur apelsinen. Koka buljongen med apelsinskalet 3-4 minuter. Rör ut mjöleti lite kallt vatten och rör ner det i buljongen. Låt såsen koka upp på nytt och rör ner apelsinsaften. Smaksätt med soja, salt och peppar. Servera ris eller potatis till och en grönsallad.


Inlägg fr 2009-01-25

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt