onsdag 11 mars 2009

Saffransbröd-luccekatter

Här kommer receptet på lussekatter. ca 40 st.

50 jäst

100 gr smör

5 dl mjölk 3%

250 gr kesella mager

1 gr saffran (helst 1 pkt malen och 1 pkt hel)

1 1/2 dl socker

1/2 tsk salt

17 dl vetemjöl

Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken. Låt allt blir fingervarmt 37 gr. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.

Låt degen jäsa i 40 min. Baka ut till lussekatter och dekorera med russin.

Låt lussekatterna jäsa ytterligare i ca 40 min.

Grädda i mitten av ugnen 250gr i ca 8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt