onsdag 11 mars 2009

Varma chokladmuffins


Eftersom jag är en chokladälskare så kunde jag inte motstå detta recept som jag hittade i tidningen Tara från oktober 2008. De här bakverken ör någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Färsk frukt och en klick Kelda Jordgubb/lime eller grekisk yoghurt till kan kännas fräscht. Tips! Drick gärna ett gott rött chokladvin till om man vill lyxa till det ex 12109 Allerverloren Fine Old Vintage fr Sydafrika.


Till 6 stora muffins

250 gr mörk choklad av god kvalitet, minst 70 % kakaohalt

250 gr smör

4 äggulor

4 ägg

1dl strösocker

1 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 225 gr. Ta fram stora muffinsformar som rymmer 2 dl vardera.

2. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.

3. Rör ihop äggulorna, ägg och socker för hand utan att slå in luft.

4. Sikta ner mjölet i choklad och smörblandningen. Blanda chokladsmeten och äggvispet.

5. Häll smeten till 3/4 i formarna.

Grädda i mitten av ugnen ca 8 min, muffinsen ska fortfarande vara kladdiga inuti. Servera dem nygräddade och ljumma tillsammans med färsk frukt och en klick Kelda jordgubb/lime eller grekisk yoghurt.


Inlägg fr 2009-01-23

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt