torsdag 11 juni 2009

Böcker........

Hej alla vänner, hoppas allt är bra med er, och att ni inte har regnat bort ännu. Börjar bli trött på detta regnande. Hämtade idag mitt paket med dessa två böcker från Adlibris. Dessa två böcker tänkte jag ha som litteratur på lassarettet nu när jag läggs in, förutom datorn som jag inte klarar mig utan.Den första boken är Inred och Dekorera ljust & lantligt av Anna Örnberg som många av er bloggare har skrivit om.

Har tittat igenom den som hastigast och den är ju en riktig guldgruva, med massor av inspererande tips, kommer att älska den, jag lovar. Har även hittat några saker som jag tänkte få lite snickerihjälp av min sambo, men han vet inte om det ännu. Får ta det lite senare eftersom jag behöver ha mycket hjälp ändå när jag kommer hem.


Den andra boken jag beställde var av den underbara författaren Tricia Guild, och boken Inred med blommor. Tricia Guild skapade Designers Guild i London 1970. Företaget är känt över hela världen för sina nyskapande tyger, tapeter och heminredningsprodukter som säljs i mer än 40 länder. Tricia Guild har varit medlem i styrelsen för British Crafs Council och är hedermedlem i Royal College of Art. Några av hennes tidigare böcker är Lustgård, Stadsliv, Blomma, White Hot, Känsla för färg, Inspiration och Mönster.


I sin nya bok Inred med blommor, berättar Tricia Guild om ett av de allra viktigaste elementen i inredning - blommor. Dessa levande inslag i hemmet har ett alldeles eget språk och egna karaktäristiska uttryck. I tio kapitel visar hon hur blommor kan förändra stämningen i ett rum, hur de kan komplettera möbler och tapeter och hur de kan skapa fokus och centrum i hemmet.
Tricia Guild är världens kanske mest inflytelserika inredningsdesigner, och få har som hon påverkat västvärldens sätt att inreda. I sin tur har inget påverkat henne mer än naturen och då i synnerhet blommor. De har alltid varit en viktig del i hennes skapandeprocess och i den här boken har hon försökt fånga blommornas innersta väsen.
Hela boken är en inspirerande hyllning till den kraft och skönhet som ryms i en blomma. Boken är mycket generöst illustrerad, med över 500 fotografier.

Här kommer lite utdrag av bilder från boken som jag har knäppt. Jag kan lova att denna bok, är så underbar med alla dess bilder av blommor, det är en ren njutning av att bara titta och man kan nästan känna lukten av dess blomning.

Hoppa dessa böcker ger er lite inspiration, för mig kommer de definitivt att göra det.
I slutet av boken står alla 40 återförsäljare för Tricias Guilds produkter. I fall ni undrar om de finns på eran ort, så får ni gärna höra av er till mig.
Nu skall jag ta och laga lite ärtsoppa med varm punch och ostkaka med sylt och grädde till sambon kommer hem.
Ha de gott så länge.
10 kommentarer:

 1. Hej Britt
  Vilka fina böcker du skaffat dej att ta med till sjukhuset att läsa i. Det kommer säkert att pigga upp dej och du är snart hemma igen.
  Här har vi också ätit ärtsoppa idag men utan punsch. Plättar med jordgubbssylt till efterrätt.
  Nu får du ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så härlig läsning du kommer att få.
  Ha en skön helg.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Njut i regnet av härlig sommarläsning...jag stickar åxå mysigt
  Kram Bibban

  SvaraRadera
 4. Hej! Underbara böcker du ska ta med dig, har aldrig läst dom själv men ska kanske ta och kolla alternativen jag med. Hoppas dagen varit bättre med väder o så hos dig. VI har då fått se skymten av den gula bollen som lyser med sin frånvaro. kram Christa

  SvaraRadera
 5. Den första boken har jag och den är jättebra!
  Du får trevlig läsning på lasarettet. Tiden kommer att gå fort!
  Kram/Åsa

  SvaraRadera
 6. Hej! rosorna stod på mitt bord i vardagsrummet för nån vecka sen, köpte dom från växtriket. Ja du vem skulle inte kunna sitta där och njuta av en god drink och god mat! Underbart. Ja man kanske skulle anstränga sig att duka så nån gång. Åh joo i den affären kan man drömma, dom har så otroligt mycket som man vill och skulle kunna ha hemma. Soffan i vitt med blommor på är jätte fint, svarta rosor är det. Jätte fin är den och alla andra möbler också! Ja skrinet är nog ett smycke skrin tror jag också men bäst att fråga haha man vet ju aldrig. Ha en fin kväll nu. Christa

  SvaraRadera
 7. Åh vilken härlig läsning.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar bok du köpt. Så inspirerande och den var ju inte så dyr heller..

  Ha en fin kväll med ärtsoppa och punch och en härlig bok :-)
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 9. Hejsan vännen.Den första boken har jag och den är helt underbar.Den andra blev jag intresserad av.Härlig läsning.Ha en skön kväll kramiz ~~~~RITA~~~~.

  SvaraRadera
 10. He Britt,
  den första boken ljust & lantligt börjar jag bli nyfiken på-den lyfts upp till skyarna runt om på bloggarna! Bilderna jag sett ser helt underbara ut...nyfiken...
  Den andra boken är nog mums-Tricia Guild är en favvo inom tyg och inredning-har läst många av hennes böcker och längtar till den dagen då jag får klä en maffig möbel i hennes tyg!
  Ha den bästa fredag!
  Kram Anne-Lee

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt