onsdag 11 mars 2009

Chokladkaka med chili


Till denna chokladkaka kan man servera en nyttig och läcker topping om man vill, som består av mixade bär, kesella och färsk citronmeliss. Detta recept hittade jag i tidningen i Form. Jag tog lite florsocker och siktade över kakan.


Denna kaka räcker till ca 16 personer:

250 gr mörk choklad (minst 70% kakao)
250 gr ljust muscovadsocker
1 röd chili1 vaniljstång
125 gr osaltat smör
125 haselnöts- valnöts- eller macadamianötolja
8 ägg
Garnering: 2 msk rivet apelsinskal


Gör så här:Smält chokladen långsamt i en kastrull och tillsätt hälften av sockret. Hacka chilin jättefint, ta bort vaniljkornen från vaniljstången och lägg ner det i kastrullen tillsamans med smör och olja.Låt massan svalna. Skilj äggvitorna från gulorna i en annan skål och vispa dem halstyva. Tillsätt resten av sockret och vispa vidare tills äggvitorna blir helt styva.Rör ner äggulorna i chokladmassan. Vänd sedan ner äggvitorna i chokladmassan och häll det i en ugnsfast form.Grädda kakan i 200 gr ca 45 min. Låt kakan svalna ordentligt innan du skär upp den - helst ska kakan bakas dagen innan den ska ätas, så att chilin får tid på sig att avge smak. Riv lite apelsinskal på toppen av kakan som garnering.


Inlägg fr 2009-01-27

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt