onsdag 11 mars 2009

Hemmagjord glögg


2 flaskor enkelt kraftigt rödvin
2 citroner
2 påsar glöggkryddor
3 dl vodka eller brännvins special
4 dl socker
2 tsk vanilla
Gör så här:Tvätta citronerna väl under varmt vatten. Torka dem och skär sedan av skalet med en potatisskalare. Var noga med att skära tunt så att inte så mycket av det vita kommer med. Lägg skalet i en glasburk och tillsätt gläggkryddorna och vodkan. Skruva på locket och låt burken stå i rumstemeratur ett dygn. Skaka den då och då . Sila sedan ifrån kryddor och skal och blanda exstraktet med socker och vanlilj. Häll på det röda vinet. Förvara glöggen, till den ska serveras i tillslutna vinflaskor. När glöggen skall serveras hettas den försiktigt upp och serveras med russin och mandel i glasen.
Inlägg fr 2008-11-30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt