söndag 17 maj 2009

Trädgårdsbilder.........

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder från trädgården som jag tog kort på igår. Man ser hur det förändras från dag till dag, man hinner inte riktigt med, och därför är det bra att ta kort så man ser skillnaden. Även idag är det blåsigt men solen verkar kunna ta sig igenom molntäcket. Ska idag ta fram krukor med lökar som jag lät övervintra i lusthuset, få se om det blir något liv i dem. Sen får man gå igenom rabatterna igen och rycka lite ogräs så det blir snyggt till nästa helg, då vi har konfirmationskalas. Här är apelträdet som är så täckt av knoppar....slår ut om ca 2 dagar i cerisefärgade blommor, det är så vackert när det blommar, men blommningen är bara någon vecka och det är ju synd.


Köpte det här ädelsyrenträdet förra året och hoppas att det blir rikligt med vita blommor i år. Än så länge är det bara bladen som har slagit ut.


Brudspirean har även den kommit i blomm, men jag tycker nästan att den blommade mer förra året, kanske är det daxs att gallra igenom den lite så nya skott kommer fram....
Och rabatten vid dammen......sambon murade in rabatten förra året och jag är helnöjd med hur det blev. Har satt nya perenner så man ser små lappar som sticker upp, måste ha lite koll på de nya växterna så här första året...köpte även en liten grön fjäril som jag dekorerade rabatten med. De gula blommorna utanför muren har jag inte hunnit ta bort ännu (maskrosor), men de är ju fina dom också.
Ha en skön söndag alla goa vänner.


4 kommentarer:

 1. så äcker trädgård
  fina bilder
  ha det en bra söbdag
  kramiz

  SvaraRadera
 2. Hej Britt,
  nu har jag beställt Mme Hardy,-mycket vacker ros!
  Så fint du har det,-inge ogräs,-så skönt!
  Vilka apelknoppar!
  Ha en go söndag!
  Kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra blommknoppar på dina träd. Förstår att det är helt underbart när de blommar. Vad fint det var med stenpartiet också.
  Ha en fortsatt skön dag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Helt ljuvliga apelknoppar. Nu hinner man inte med all blomning. Mellan hägg och syrén finns inte verkar det som. Nu är det hägg och syrén på samma gång:-)
  Ha en bra kväll
  Kram/^Åsa

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt