Fisk är bra mat. Jag skulle kunna äta fisk 3 ggr/v. Man kan variera så många olika rätter med fisk. Och det bäst är att man inte blir så proppmätt som man blir t ex när man äter kött. Här kommer ett recept med fisk, svamp och oliver. Receptet är från ICA.se
FISKPANNA MED SVAMP OCH OLIVER4 pers
600 gr kolja, hoki, eller sejfilé
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 msk smör eller margarin
1 citron
1 vitlöksklyfta
200gr svamp
2 tomater
1 kruka färsk oregano
15-20 svarta oliver
Sätt ugnen på 150 gr.Vik fiskfileérna dubbla om de är tunna. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Klicka över matfettet.Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Skala och hacka vitlöksklyftan. Skiva svampen och tomaterna. Blanda citronskal, vitlök och oregano. Fördela blandningen över fisken. Lägg på svampen och tomaterna, häll citronsaften vid sidan om fisken. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.Strö över oliverna.Servera med kokt ris och bröd.
Inlägg fr 2009-02-11
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt