torsdag 12 mars 2009

Kokt torsk med ägg och citron/dillsås


Hade svårt att bestämma vad jag skulle göra för mat idag. Eftersom vi tycker om fisk, så blev kvällens middag kokt torsk. Det som är bra med den här rätten är,att när potatisen är kokt, så är fiskrätten också klar. Serveras med potatis och broccoli.
Till 4 personer behövs:
600 gr torsksalt,
kryddpeppar
4 kokta ägg
2 påsar (blåbands citron/dillsås)
1 citron
Koka upp fisken tillsammans med salt och peppar och låt sjuda i ca 8-10 min. Fiskfilén får inte koka sönder.Koka 4 ägg och hacka dem i grova bitar.Tvätta citronen och riv skalet fint.Koka såsen enl anvisning på paketet.Lägg de färdigkokta torsken på ett uppläggningsfat.Strö över de hackade äggen.Strö sedan över det rivna citronskalet .Strö sedan över 2 tsk fiskkdryddan singö.

Häll till sist över citron/dillsåsen över fiskrätten och dekorera med några citronskivor.

Inlägg fr 2009-03-03

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt