torsdag 12 mars 2009

Äppelpaj....


Har nu bakat en äppelpaj med hasselnötter, sirap, råsocker med rabarbersmak samt vanligt strösocker.
Till pajdegen behövs:
3dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 gr kallt margarin eller smör
2 msk iskallt vatten
Hacka samman alla torra ingredienser med det kalla margarinet. Tillsätt sedan vattnet. Låt pajdegen vila i kylskåpet ca 1 timme.
Fyllning:4 äpplen (skalas och klyftas)1 dl hasselnötter som grovhackas1 msk ljus sirap2 msk råsocker med rabarbersmak1 msk strösockerTryck ut pajdegen i en pajform och låt degen vila i kylskåp i ytterligare ca 30 min. (gör att inte degen hasar ner i formen under gräddningen.)Förgrädda helst pajskalet 10 min i 200gr ugnsvärme.Tillsätt sedan äppelklyftorna, sirap, socker, råsocker och till sist grovhackade hasselnötter.Grädda sedan pajen ca 30 min.Servera pajen tillsammans med vispgrädde eller vaniljvisp.

Nu blir det kaffepaus!

Inlägg fr 2009-02-28

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt