torsdag 12 mars 2009

Lax med tomat- oliv-sallad och spenatbulgur


Här är ett helt nytt matrecept som jag testade igår. Tillsätt gärna en kall sås till om man så vill, men orginalreceptet är utan sås. Rätten är väldigt enkel att göra, tar ca 30 min . Perfekt att även äta den kall som picknick mat.


Receptet är beräknat till 4 personer.


600 gr fäsk eller djupfryst laxfilé i portionsbitar
1 msk matfett
4 portioner bulgur
1 påse färsk bladspenat ca 70 gr
1 pkt chilimarinerade oliver 300 gr (går bra med vanliga svarta också)
3 tomater1 rödlök
1 msk balsamvinäger
salt och peppar

Gör så här:Stek laxfiléerna. Krydda med salt.Koka bulgur enl anvisningar på paketet.Vänd ner sköljd spenat i bulguren. Smaka av med salt och peppar.Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skala löken och skär den i strimlor.Blanda oliverna med tomater, lök och balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.Servera laxen med tomat- olivsalladen och spenatbulgur.

Smaklig måltid!


Inlägg fr 2009-02-18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt