Efter all önskemål, så blev det chicken nuggets till kvällsmat, som är en favorit.
Till 4 port behövs:
ca 500 gr kycklingfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl finriven parmesan (på påse)
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
smör + olja att steka i
Basilikasås:
2 dl lätt creme fraiche
4 msk olja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt
Aioli:
2 dl majonäs av god sort
3 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
Tillbehör:
1 kg potatis
4 morötter
olja
flingsalt
Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg detta på en plåt och ringla över olja och strö på flingsalt. Stek i ugnen 225 C, ca 40 min.
Skär kycklingen i mindre bitar. Visåa ägget lätt med en gaffel. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sen i ströbrödsblandningen. Stek bitarna i en blandning av smör och olja tills de får fin färg. Konrollera så kycklingen är genomstekt.
Kör basilika, olja, creme fraiche och salt i en mixer alt använd en stavmixer.
Blanda majonäsen med pressad vitlök och salt.
Servera nuggets & potatis med dippsåserna i skålar. Gärna med en stor god sallad till, så känns rätten lite fräshare. Och jag lovar det blir supergott!!!!
Ha en fortsatt trevlig kväll
fredag 20 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt