Eftersom man ska äta fisk ca 3 ggr/vecka så kommer nu ett recept på en enkel Laxburgare, med hemmagjord potatischips, kall sås eller om man vill majonäs eller aioli. Det är bara fantasin som styr. Själv gör jag idag en kall sås.
Till 3-4 port behövs:
Till 3-4 port behövs:
Laxburgare:500 laxfilé
1 ägg
1/2 tsk salt
4 msk hackad rödlök
2 dl röd paprika
1 tsk fiskkrydda singö
2-3 msk olja till stekning
Potatischips:
2 stora bakpotatisar
salt
strö över lite oregano
Kall sås:Lätt créme fraiche
röd stenbitrom
1 msk djupfryst dill
1 tsk fiskkrydda singö
Gör så här:Sätt på ugnen 225 gr
Tvätta potatisen och skiva den tunt och lägg den på en bakplåtsklädd plåt och strö över lite salt och sätt in den i ugnen ca 20 min.
Hacka laxfilé, rödlök och paprika i fina tärningar och till sätt ägg och krydda med salt.
Forma till runda burgare och stek dem ca 3 min på varje sida.
Serveras Laxburgarna med potatischips och sås, och dekorera med dillkvist och citron.
Inlägg fr 2009-03-10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt