söndag 15 mars 2009

Banoffee pie




Gjorden denna bananpajen och tog med till min dotter som hade kalas idag. Receptet hittade jag på matsajten matplatsen.org . Den är suveränt god vill jag lova.




Till en paj, ca 8-10 bitar


200 gr digestivekex ca 13-14 st
100 gr smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 skivade bananer
3 dl vispgrädde
25 gr flisad mörk choklad

Lägg den oöppnade burken(ta bort papperet först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det).


Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills tofféen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten oc bred ut tofféen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist flisad choklad överst.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt