onsdag 11 mars 2009

Köttfärsrätt- GI


Köttfärsröran i zuccinigratängen är kryddad med vitt vin och riven muskotnöt. Om man inte har vitt vin hemma kan man köpa vitt matlagningsvin i mataffären. Denna rätt äter jag hellre än en vanlig lasagne.


KÖTTFÄRSGRATÄNG MED ZUCCINItill 6 pers behövs:

800 gr zuccini
800 gr nötfärs
2 gula lökar
500 gr krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 krm malen muskotnöt
2 tsk timjan1 tsk kökskryddanolja till formen och att steka i
3 dl grädde
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 gr. Ansa zuccinin och skär den i skivor. Smörj en ugnsäker form med olja.Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i olja och lägg över i en kastrulll tillsammans med krossade tomater. Koka upp och krydda med tomatpuré, vin, salt, peppar , kökskryddan och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.Varva zucciniskivor och köttfärsblandningen i formen. Blanda samman grädde och riven ost och slå blandningen övers i formen. Ställ gratängen i ugnen och temeraturen till 175 gr. Grädda gratängen i 25 min eller tills zuccinin är mjuk och ytan fått vacker färg.Lågt GI-värdeLågt GB-värde


Inlägg fr 2009-01-29

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt