onsdag 11 mars 2009

Och så var det måndag morron igen...


Hmmm..... Varför inte börja dagen med att baka ett gott frukostbröd med rågsiktsmak. Detta bröd är bakat på jäst, vatten, salt och mjöl, inget fett alls.

Här kommer receptet:

1 liter ljummet vatten

150 gr jäst

2 msk salt

1,2 liter (ca 660 g) rågsikt

1,2 liter (ca 750 g) vetemjöl(blanda gärna i russin, nötter, frön efter smak)

Till utbakninggrovt rågmjöl

Rör ut jästen och saltet i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och mjölet och fruktmixen.Arbeta degen smidig.

Låt den jäsa 15 min.Knåda degen på bakbordet och dela den i 8 bitar. Rulla ut varje bit i grovt rågmjöl till längder (lika långa som plåtarna) lägg 4 längder på varje plåt , och skär skåror i längderna och låt dem jäsa i 1 tim.

Grädda dem i 250 graders ugnsvärme ca 12 min.
Inlägg fr 2009-01-19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en kommentar, det är alltid lika roligt att få gamla som nya vänners kommentarer.
Kram Britt